מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


לעיקריות החלטנו ללכת על מנות בשריות כהלכה. יאיר הזמין תבשיל טלה בסילאן ויין, ואני הזמנתי את הסינטה. הסינטה הייתה מצוינת, וכך גם הפירה הנימוח שהוגש לצידה. תבשיל הטלה היה מעולה אף יותר. גם בשר מעולה וגם טעמים חזקים של סילאן ויין שנספגו לתוך הבשר הרך ועטפו את הירקות במנה. טעים מאוד!

שבעים עד מאוד הגענו למנה האחרונה. הקור שגבר בחוץ לאחר שהחשיכה העמיקה לא הותיר לנו ברירה אלא להזמין את סופלה השוקולד וכן להתפנק גם על תה עם נענע. היה זה סיום מתוק לארוחה נהדרת.

אם להיות כנה, כששמעתי על מסעדה במתחם ממילא, חששתי מעט שתהיה זו מסעדה לתיירים בה הנוף יפהפה והאוכל בסדר. טעיתי בגדול. ב"קדמה" האוכל היה מצוין ומדויק, וגם אם המסעדה הייתה יושבת במרתף הייתי שמחה לחזור אליה לארוחת מלכים נוספת. התפריט של "קדמה" מתחלף כל עונה, כפי שסיפר לנו השף ערן, כך ששווה לחזור למקום שוב ושוב, ואפילו בקרוב, במיוחד כדי לטעום את יצירותיו החדשות.
מאת: לירון גז
קדימה, לקדמה!
ל"קדמה" הירושלמית נוף מקסים ורומנטי הנשקף מחלונותיה, אבל ביקור במסעדה החדשה שבמתחם ממילא גילה שהנוף הזה הוא רק בונוס. ב"קדמה" יש בעיקר אוכל טעים, שירות אדיב, ואווירה רגועה ומחממת לב – אפשר לבקש יותר?!
מסעדה: קדמה
הגיע לו הסתיו ועימו צינת הערב הירושלמית הנעימה ותחושת ההקלה מסיומו של קיץ חם ומלאה. ומה מתאים יותר מארוחת ערב טובה ליד חומות ירושלים העתיקה כדי ליהנות מהאוויר הירושלמי הקריר? לשמחתנו נפתחה זה לא מכבר מסעדה בשרית ראשונה במתחם ממילא היוקרתי שבירושלים – "קדמה" שמה. מלבד מיקומה הנדיר של המסעדה, ממש סמוך לחומות, מציע המקום גם תפריט עשיר ומעניין והוא גם כשר. בדיוק מה שחיפשנו.

לפני הכל הזמנו יין אדום – ברברה של יקבי גליל – יין טעים וקליל, שיחד עם קולות המוזיקה היוונית שהתנגנה ברקע ואוויר ההרים הצלול, שימח את לבבנו לקראת הארוחה. לפתיחת התיאבון, עוד לפני הראשונות, קיבלנו פוקצ'ה ביתית מהבילה, ויחד איתה חמישה מטבלים מעולים. חוץ מהפסטו הקלאסי והטחינה הטרייה (שהייתה טעימה באופן חריג) היו שם גם סלט סלק חמוץ-מתוק וקציפת חציל קטיפתית מלאה בלימון – מעדן של ממש. כמובן שבלי שמן זית לטבול בו את הפוקצ'ה אי-אפשר, ואכן גם הוא הגיע יחד עם עגבניות קצוצות, לרענן קצת את חוש הטעם. כבר בשלב הזה הרגשנו שהארוחה הזו תהיה טובה, ולשמחתי לא התאכזבנו.

וכעת לתחילת הארוחה – לאחר עיון בתפריט הזמנו ראשונות: ריזוטו פטריות, קרפצ'יו דגים ושקדי עגל. הריזוטו שהגיע ראשון היה מצוין. עמוס בפטריות בשרניות חתוכות גס, שיחד עם האורז ספגו היטב את טעמי הבישול האיטי. המנה הייתה עשירה חמה ומפנקת. אז הגיע הקרפצ'יו – מנה נקייה וקלילה של דג לבן פרוס דק דק, עטוף בשמן זית ומעוטר בעלעלים ירוקים טריים. שתי המנות האלו היו מעולות, אך בכל זאת, גולת הכותרת של המנות הראשונות הייתה מנת שקדי העגל. מנה מפתיעה של שקדי עגל צלויים עם בצלי שאלוט, ערמונים, אספרגוס פריך ועגבניות שרי, וכל אלו מונחים על קרם לפת קטיפתי. מנה נפלאה שחובה לנסות. המנה קיבלה את טעמיה מכל רכיביה, שהשתלבו יחד בהרמוניה מושלמת. תענוג אמיתי!

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על