מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


אני, כמובן, העדפתי את היבשה, במיוחד כשזו הציעה צלע עגל חלב על פירה בקונפי בצלי שאלוט ורוטב יין אדום מצומצם – מנה הנחשבת למנת הדגל של "כדיתא", ובצדק. אלו הם 400 גרם של סיבי בשר ורוד, לצד עצם המוסיפה טעם ייחודי. מאחר שמדובר בעגל צעיר שניזון מחלב בלבד, רכותו של הבשר הייתה לא פחות מאגדית. שכבה שומנית נדיבה הוסיפה את שלה ונמסה בפה לקול אנחות הנאה. תוסיפו לכל זה את מתיקותו המעודנת של הרוטב והרי לכם מנה שאסור לפספס, ויהי מה. באמת ששווה להגיע לתימורים רק בכדי להיווכח על שום מה ולמה ההתלהבות הגורפת.

אחרי שחרור כפתור או שניים בחגורה התענגנו גם על יין. אני זכיתי בכוס קברנה של גמלא בציר 2006, יין אשר מגיע לשיאו לאחר מספר דקות סיבוב בכוס. חברי לחוויה ביקש את גמלא ברוט של יקבי רמת הגולן, יין מבעבע, יבש מאוד ומעט מתכתי שמזכיר את השמפניה, למי שאוהב.

מדושנים מעונג ומנומנמים מעט מהיין דידינו לעבר הקינוחים. בין אגדת שוקולדים, פיסטוק סיגר ורביולי שוקולד, ששחה במרק מתוק וארומטי, ביקשנו את "סורבה כדיתא" – דואט צבעוני של פירות יער ופסיפלורה על גבי טוליפ שקדים אפוי. הבאה בתור הייתה מניפת אגס שיכור על מצע קדאיף וקרם שקדים ברוטב פטיסייר וסורבה פירות. האחרונה מומלצת יותר, היות שהיא כוללת בתוכה שיתוף פעולה של מרבית הקינוחים בצלחת אחת.

כאשר חזרנו למכוניות קרני השמש האחרונות נעלמו באופק הענברי. גמרנו אומר לשוב ולשחזר את ארוחת הצהריים המופלאה שחווינו כל אימת שנשים פעמינו דרומה. כי ביקור ב"כדיתא" בהחלט מומלץ למשפחות החוזרות מטיול באזור, לזוגות המחפשים רומנטיקה, ולכל חובבי הגורמה שמבקשים ליהנות מתפריט מיוחד וכשר.
מאת: יאיר אלטמן
בעזרת השף
כדיתא היא נקודת חן דרומית יפהפייה שמציעה אסתטיקה כפרית, אווירה חיובית ושלל מעדנים כשרים וייחודיים
מסעדה: כדיתא
המשפט "מסעדה בתחנת דלק" לא יוצר אסוציאציות של ארוחת גורמה, והמשפט "מסעדת שף בתחנת דלק" נשמע בקריאה ראשונה מעט מוזר – אבל בחינה מעמיקה של נושא הקולינאריה בתחנות דלק מעלה כמה וכמה מוסדות שכבר הפכו לשם דבר (יונס מצומת גולני, למשל) שמושכים אליהם המוני מטיילים וגם כאלה שנסעו במיוחד למענם. בתחנת הדלק בכניסה למושב תימורים מצאנו את אחותה התאומה (והכשרה) של מסעדת "כרמים" המפורסמת: "כדיתא", מסעדת שף שניחנת בעיצוב ייחודי, דקדקנות קולינארית ומנות משובחות להפליא.

אל המסעדה מוביל שביל לבנים ולצידו גינה מוקפדת. עיצוב הפנים מאופיין בקווים נקיים ובצבעים בהירים, כשלטובת חובבי הפרטיות נבנו כוכים בשילוב דקורציות גבס וחדר VIP גדול. קיר זכוכית בצורה חצי פנוראמית, המוסתר בחלקו על-ידי וילונות בגוון קרם, מאפשר תצפית אל הישוב הציורי ואל בתיו המקסימים, המופרדים זה מזה על-ידי שדות חקלאיים נרחבים ופרדסים משכרים. האופי הכפרי של האזור בא לידי ביטוי גם בריח הטרי של שדה שזה עתה נקצר, שמשתלב היטב בריחות המפתים של המאכלים.

עיון זריז בתפריט גילה ליין מזרחי בעיקרו, עם נגיעות פיוז'ן וטאצ' אישי של השף המקומי. את ההתלבטות כיצד לפתוח את הסעודה ליוו כל העת נעימות עכשוויות רומנטיות, בתגבור אלטון ג'ון, קווין,U2 ושאר כוכבים. דודו גלבוע, שותפי החדש לארוחות השחיתות ובעל עבר גסטרונומי עשיר משל עצמו, ביקש לבדוק את מרק היום ונהנה מתבשיל סמיך של אפונה גרוסה גס בטעם ביתי. עבדכם הנאמן נעץ שיניו בשקדי עגל שהגיעו יחד עם פטריות חרוכות בגריל, קונפי שום, שמן זית ויין לבן על קרם ארטישוק מענג. קוביות השקדים היו נימוחות ונמסו בפה כחמאה. מיזוג טעמי הפטריות הבשרניים הלם את המנה, וגם פירה הארטישוק הוסיף לה נקודות זכות רבות. עם זאת, המלצתי לכם לאכול מנה זו מייד בהגיעה לשולחן היות שמרקם השקדים משתנה כשהמנה מתקררת והופך לצמיגי מעט.

המלצרים סירבו לשחרר אותנו לעיקריות לפני שנטעם את מאפה הכבדים. אלו הם כבדי עוף שלמים, שהוכנסו למעטפת קריספית של בצק סיגר יחד עם שזיפים, תאנים ומיקס פיצוחים, לצד מרמלדת פלפלים משגעת. מתיקות ובשר הולכים תמיד יחד, בטח כשהכבד כה נימוח ותערובת הפיצוחים מיוחדת ויוצרת תמהיל טעמים מנצח. לטעמי, ולמרות ההנאה הכבירה מהמנה, חסר בה עוד טוויסט קל שיעלה אותה לדרגת גאונות, אולי פלפל שחור או צ'ילי היו עושים את העבודה.

העיקריות שלנו התחילו בים, כשדודו בחר לבחון את הפורל האפוי בתנור בתנאי כשרות. את החמאה החליפה כמובן מחמאה (בטעם חמאה), אך ב"כדיתא" ידעו לשמור יפה על רכותו המיוחדת של הדג. ענפי רוזמרין ושיני שום נספגו יפה בבשר ובירקות ונטעו במנה ארומה מתאימה ומרירות עדינה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על