מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


חשוב לי לציין לשבח את מדיניות המסעדה שלא להקצות אזור עישון בתחומה, כך נהניתי ממדליוני הפילה שלי, מכל חתיכה וחתיכה שלהם, עשן-Free. איזה כיף.

אחרי התלבטות קשה מול היצע מרשים של עשר מנות אחרונות כשרות, ששמותיהן בלבד כבר עוררו בי רצון לדגום את כולן, הזמנתי לי לקינוח פאי פירות יער (29 ש"ח). קיבלתי הרבה יותר ממה שציפיתי: עיגול מושלם עם עיטורי בצק קטנים במסגרתו ומעליו דמדמניות (קרנברי) ואוכמניות קטנטנות, מבהיקות בזיגוג מסוכר. לא יכולתי כבר לחכות לקחת ביס מהשלמות הזאת, ואכן לא חיכיתי. הכפית שלי לקחה עימה בצק פריך עם מילוי וניל חם וציפוי אדום-שחור של פירות יער חמצמצים. הטעמים משתלבים היטב.

עוד דבר המשתלב היטב, הפעם עם הכיס, הוא העובדה כי במהלך השבוע בימים א'-ה' יש עסקיות בין 12:00-17:00 וגם בימי שישי בין 12:00 ל-16:00. המחירים נעים בין 49-66 ₪, והם כוללים מנה ראשונה ועיקרית. מנה אחרונה תעלה 15 ₪ בלבד.

באופן כללי, אני מאמינה, האנשים בעולם מתחלקים לשניים: יש את אלה שהג'אז הוא בדמם, ויש את אלה (כמו חבר שלי, למשל) שלפני "ג'וי" פשוט לא גילו עדיין שהם אוהבים ג'אז (נכנה אותם "ג'אזיסטים בארון"). מומלץ גם למי שחושב שהוא לא אוהב ג'אז ללכת לראות את המופע בג'וי – חבר שלי כבר מכור. חוץ מזה, איך שלא תתבצע חלוקת האנשים בעולם על-ידכם, אף אחד לא יוכל לטעון שג'וי אינו פשוט מקום נהדר להיות בו. במיוחד ביום שישי בצהריים. העיתונים יחכו.
מאת: דנה גלברג
כל הג'אז הזה ב"ג'וי"
מסעדת "ג'וי גריל & בר" מרחוב עמק רפאים בירושלים מציעה לאורחיה ארוחה כשרה מהנה, אווירה מסוגננת, ומופעי ג'ז ממכרים. יחד – שילוב מנצח!
יום שישי בצהריים. בדרך כלל תמצאו אותי מרוחה על הספה עם ערימה של עיתונים, כשברקע מתנגנת לה המיגרנה שהספקתי לצבור במהלך השבוע. אבל לא הפעם. כבר זמן מה חשבתי לנסות את מסעדת ג'וי הכשרה ששוכנת בלב המושבה הגרמנית, ברחוב עמק רפאים (אחד הרחובות המקסימים בעיר, אם לא בעולם כולו). לאחרונה רצה השמועה שבימי שישי בצהריים יש שם הופעות ג'אז. ברגע ששמעתי את זה, הפסקתי לחשוב והתחלתי ללכת. לכיוון ג'וי, כמובן.

המקום, המעוצב באבן ירושלמית ובסגנון אצילי, משרה אווירה נינוחה. התיישבנו על כסאות העור המפנקים, בעוד זמרת הג'אז הנפלאה (והצעירה מדיי מכדי להיות כל כך טובה, איך היא הספיקה לעזאזל?) הנעימה את זמננו בקולה הרך. צלילי הצ'לו והפסנתר הביאו לתחושת היי מרחפת, וכל זה בכלל עוד לפני האלכוהול! שקענו בתפריט הכשר והעשיר, בזמן שהמלצר האדיב הגיש לנו את לחם הבית המהביל, בתוספת צלוחיות קטנות של מטבוחה, טחינה ירוקה מד-הי-מה וסלט גזר עם חומץ. למנה ראשונה הזמנו רוסטביף סינטה, ולשתייה הזמנו יין מרלו ברקן בשבילי ובירת גינס בשבילו. את ידיי רחצתי בכיור ובו חלוקי נחל, שהשמיעו קול פכפוך מרגיע כשהמים זרמו עליהם. הסבון היה מושקע לא פחות מהכיור – סבון וניל של חברת מוצרי ספא ידועה. הייתי גם מתקלחת שם אם רק היה לי איפה.

חזרתי לשולחן ושם כבר חיכתה לי מנת הרוסטביף, שהגיעה על מצע עלי בייבי טריים ועדינים. בצד הונחה מעט ריבת עגבניות שרי. כן, קראתם נכון, וזה טעים בדיוק כפי שזה נשמע מיוחד. מיותר לציין שחיסלתי את המנה הראשונה כלאחר-יד, ואילו חברי נותר פעור פה ומזלגו השלוח חזר כלעומת שבא. אולם המנות העיקריות לא איחרו להגיע, וכן להרגיע את רעבונו הגובר. הוא קיבל את מדליוני הפרגיות (72 ש"ח) וגם אני נשארתי בתחום המדליונים, אך של פילה בקר (98 ש"ח). בצלחתי ישבו 4 נתחים מעוגלים בקוטר של כוס יין אדום ובליוויו. כל נתח היה ללא רבב: בעובי המתאים לקבלת עסיסיות מקסימלית וברוטב תמרהינדי שליווה אותו במתיקות. בצלחת נפרדת קיבלתי סלט עם חסות, בצל סגול ועגבניות שרי, שהיה מתובל בעידון הראוי. גם הפרגיות לא אכזבו, ותפוחי האדמה הקטנטנים והרכים שהוגשו לצידן מצאו את דרכם אל צלחתי בסופו של דבר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על