מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017
יחד עם טחינה ירוקה עזה ולימונית, גזר חמצמץ, וסלט סלק בתחמיץ עדין. פשוט, וסליחה על הבנאליות (האשימו את ג'וי) – טעים.

תפריט העיקריות של "ג'וי" מושתת על מבחר בשרים טריים, המיושנים במקום ומפיקים טעמים בשריים עמוקים ונהדרים, ועל מנות שף ייחודיות, שקשובות לחילופי העונות, למצאי השוק ולטעמי קהל הסועדים, רצונותיו וחשקיו. בקי לקחה את ה"דואטו" – מנה עשירת מראה, טעם וכמות, שכללה נתחי אנטריקוט מצוינים ופיסות כבדי עוף צרובים בגווני 'על האש', שהוקפצו עם פטריות פורטובלו ופרוסות בצל, והונחו כלאחר כבוד על מדליוני בטטה צלויה ברוטב יין אדום וציר בקר. על ראש תפארתה של המנה הונחו ז'וליאנים דקיקים ופריכים של צ'יפס בטטה מצוין. בקי נראתה מאושרת מעסקת החבילה הקרניבורית שהונחה על צלחתה. אני, מן הסתם, טעמתי – ומייד הבנתי את פשר מצמוצי ההנאה. המנה שאני הזמנתי – מדליוני פילה בקר מובחר – הגיעה אליי, והעירה בי כמה סוסים צוהלים. רוטב תמרהינדי חמוץ-מתוק וקונפי שום הוגשו לצד המדליונים היפים על צלחת מלבנית, לבנה ונאה, וטבעות בצל נהדרות בטמפורה יפנית למהדרין הוגשו בכלי נפרד, שקערורי, בגלייז טריאקי מתקתק נהדר. תה לואיזה כפול שתיים נמצא הולם ביותר לליווי המנות. הוספנו גם מים מינרלים, כדי לא לפגוע בטעמי האוכל ולהרוות נקי את הצמא.

הקינוחים ב"ג'וי גריל אנד בר" אדירים: סורבה תות, לימון ופסיפלורה היה מצוין. הוולקאנו היה מענג חושים, ונטרף תוך שנייה. אווריריותו השוקולדית הרנינה, ואילצה אותי להזמין ממנו עוד אחד. אל תניחו לעצמכם לפספס אותו, אה?

בר המשקאות במסעדה מציע מבחר בירות בחבית ובבקבוק מכל העולם (חבר'ה, יש אפליכם!!!), היצע מרשים של משקאות חריפים, ותפריט יינות עשיר, המאוחסן במרתף היין של המסעדה. לרשות הסועדים עומד גם חדר פרטי, שבאפשרותו להכיל עד עשרים סועדים, ואשר משמש לכל סוגי האירועים באווירה אינטימית, מפנקת ומלאת טעמים וחוויות. השירותים מצוחצחים, המסעדה ממורקת, השירות קשוב, חייכני ונעים, והאוכל מפנק!
מאת: רועי שטיינברג
JOY GRILL AND BEER – כשרה שנקשרת ללב
יופי, שירות, שפע, טעמים, איכות וייחודיות. את כל אלו, והרבה יותר, תמצאו במסעדת "ג'וי גריל אנד ביר" הירושלמית. וההשגחה? כשרה למהדרין מן המהדרין. ג'וי – הפשטות שבהנאה!
"ג'וי גריל אנד ביר" ממוקם במרכזו הרוגש של רחוב עמק רפאים היפהפה, בלב המושבה הגרמנית שבירושלים. הרחוב שוקק חיים, ויש מי שיגידו כי בקצבו ונעימותו מיתג עצמו כ'שינקין הירושלמי'. המסעדה הנהדרת – המחזיקה בתעודת כשרות למהדרין מן המהדרין בהשגחת הרבנות של ירושלים – שוכנת במבנה אבן עתיק יומין ומרשים, אשר עומד על תילו עוד מהמאה שעברה. זהו מקום שללא כל ספק חווה את רוחות הזמן, תוך שהוא משקיף ומתבונן מן הצד ומחכים את אבניו היפות. כיום המבנה היפה מתערבב בלב ההנאה של הסועדים בד' אמותיו. חלל המבנה מעוצב קשתות ואבנים ירושלמיות אותנטיות, ומשרה אטמוספרה נעימה וחמימה. המוסיקה הנהדרת ברקע מושמעת בווליום 'אסתטי'. רחש הסכו"ם מעורר תאבון, ולחש הסועדים סביב כמו מבטיח כי הולך להיות כאן נעים ובהחלט מזמין.

תפריט המסעדה עשיר ומגוון, ומתאים פשוט לכל אדם, בין אם הוא צמחוני אדוק ובין אם קרניבור חסר תקנה (מישהו קרא בשמי?), וכולל מנות ראשונות ייחודיות החובקות בקצותיהן מזרח ומערב. כשלעצמי, תמיד מצאתי את השילוב הזה מרתק ומהפנט-חך. בקי ואני לקחנו לעצמנו שלוש מנות ראשונות לחוויה. פסטייה בשר טלה הייתה הראשונה שטעמה נחקק בלשונותינו בערגה גדולה. הפסטייה, אותה הברקה קולינארית ממרוקו, הוצבה על צלחתנו שונה קלות מדרך הגשתה המסורתית, אך לא פחות מפעימה. בשר טלה קצוץ ונהדר שולב עם אגוזים וטימין, התעטף במעטה פילו פריך-פריך ומפצפץ. זילוף של רוטב צ'ילי חריף-מתקתק עיטר את המנה בקילוחים דקים, והפגיש אותה עם המזרח הרחוק. טעים!

סביצ'ה סלמון על מצע טאבולה קצר ממני שירי הלל וקילוסין. הסלמון היה טרי לעילא ולעילא, אחיד במוצקותו, צבעו כתום נהדר, נימיו הלבנים שזורים בו באריגת טבע מופתית, ותיבולו בשמן זית, מיץ לימון ועירית היה חכם, קשוב ובעיקר מאד טעים. סלט הטאבולה שנח תחתיו היה מתובל אוטונומית בתבלון חמצמץ ומאד נעים, והיווה בן לוויה פשוט ונהדר ליצירה הסלמונית. האחרונה לסקציית הראשונות הייתה מנת רוסטביף סינטה אלמותית. על מצע עלים ירוקים מגוונים (ולא רק עלעלי חסה משעממים), שתובלו במתינות בתחמיץ ויניגרטי שובב וקליל, הונחו להן מעדנות פרוסות דקות אך לא דקיקות של נתח סינטה וורדרד ואיכותי. לצדן של אלה הנהדרות, נחה לה ריבת עגבניות שרי מתקתקה-חמצמצה, שהשתלבה נהדר עם כל היצירה, סיפקה אותות דגדוג קצה לשון, וקרצה להמשך הארוחה. לחם נהדר, שהוא ספק פיתה ספק לחם, ליווה את הראשונות,
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על