מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


כמו שציינתי, נעם ואני הגענו עם רעב לבשר. התפריט ב-JOY נותן מענה מכובד בהחלט לצורך זה. בחרתי להזמין את הפריים ריב ונעם הזמינה צלעות כבש. שתי המנות נכללו בספיישלים של אותו ערב, וכמה טוב שבאותו ערב בחרנו להגיע לג'וי... פריים ריב, שהרי הוא 400 גרם סטייק אנטריקוט משובח עם העצם, היית בחירה מצוינת. הבשר היה אדום ורך, טריותו הורגשה, וגם הטעם היה מלוח במידה ופשוט טעם של בשר טוב, בלי התחכמויות מיותרות. לצד הסטייק קיבלתי פירה רך וקטיפתי, שלמרות היותו פרווה, הרגיש קרמי ומעודן. מנה מעולה, מומלצת בחום!!! צלעות הכבש של נעם היו מעולות גם הן, והוגשו עם תפוחי-אדמה אפויים ורוטב פירות יער. ראוי לציין שכל המנות היו נדיבות והרגשנו שב"ג'וי" לא חוסכים בכלום, לא בכמות ולא באיכות, העיקר שהלקוח יהיה מרוצה, ואכן והיינו מרוצות.

לאחר שנחנו מעט מהאוכל המצוין הזמנו תה עם נענע וקראמבל בננה לקינוח. הקראמבל היה פריך מבחוץ ורך מבפנים, ולידו היו גם בננות מקורמלות ומחית מנגו ובננה, האמת, המנגו לגמרי קנה אותי.

אז אכלנו בשר, אכלנו מרק, אכלנו פסטה, וגם קינוח טעים, וכל מנה הייתה מדויקת כאילו הייתה מנת הדגל של המסעדה. וזה למעשה הסיפור של "JOY", אמנם המסעדה מציעה בעיקר בשרים משובחים, אך התפריט מציע עוד מגוון גדול של מנות מדהימות. מסעדה שכל מנה בה טעימה יותר מהקודמת מקבלת ציון לשבח, אז על אחת כמה וכמה כשהמסעדה הזו עושה זאת במסגרת המגבלות שבהכשר למהדרין. ל"ג'וי" בהחלט נחזור, אמנם נעם ואני לא מתעקשות על מסעדות כשרות, אבל על טעם טוב אנחנו מתעקשות ועוד איך.
מאת: לירון גז
happy happy joy joy!
מסעדת JOY הירושלמית מעמק רפאים הפכה ממסעדה כשרה למסעדה כשרה למהדרין והיא ממשיכה, למרות השינוי, לעשות פלאים ולהגיש אוכל מצוין ולהיות איכותית ללא פשרות
ברחוב עמק רפאים היפהפה בירושלים קיימות מסעדות רבות העונות על צרכים קולינריים שונים שיתאימו לכל אחד ואחת מהסועדים והבליינים הירושלמים. אחד הצרכים הקיימים באיזור המושבה הגרמנית המקסימה הוא מסעדות כשרות המציעות אוכל משובח ואיכותי. מסעדת "ג'וי" הפכה לא מזמן מכשרה לכשרה למהדרין, וזוהי הזדמנות מצוינת לבקר בה, לבדוק מה נשתנה, וגם לאכול אוכל נפלא.

נעם היקרה התלוותה אליי לארוחה ולזמן איכות בה. הגענו ל"ג'וי" שמחות וטובות לב. מארחת חביבה קיבלה את פנינו והתיישבנו לצד שולחן מרווח, כשלידנו מדפים עמוסי בקבוקי יין. המלצרית הגיעה גם היא לברך אותנו לשלום ולפתיחה טובה של הערב הזמנו קברנה של הרי גליל בבקבוק קטן. העיון בתפריטים היה קשה. ב"ג'וי" יש מגוון גדול – והכל נראה כל כך טעים. החל מנקניקים איכותיים ושלל בשרים נוספים וכלה בפסטות, סלטים ומיני מעדנים ייחודיים למקום. לאחר התייעצות עם המלצרית המקסימה, החלטנו לפתוח במרק אפונה וגזר (היה ערב קריר), ברוסטביף (היינו בהלך רוח קרניבורי) ובניוקי פטריות (אנחנו גם בנות בסופו של דבר). לפני שהגיעו המנות הראשונות קיבלנו סלסילה ייצוגית של לחם ביתי עם מזטים של זיתים, טחינה ומטבוחה.

ואז הגיעו להן המנות הראשונות. מרק האפונה היה מעולה. חוץ מקוביות הגזר שהפכו אותו לפחות מחיתי ויותר נגיס, האפונה עצמה לא נטחנה, כך שהמרק הרגיש עשיר במיוחד. גם הניוקי לא אכזב. כדורי הבצק הרכים הוצפו בטעם העשיר של הפטריות וקונפי השום – ויחד עם פרוסות הפטריות הבשרניות הייתה זו מנה מפנקת במיוחד. אחרונה בראשונות הייתה מנת הרוסטביף, שהייתה לא רעה בכלל. הרוסטביף היה פרוס דק דק, כמו קרפצ'יו רק עשוי. על פרוסות הבשר העסיסי הונח סלט עלי רוקט פריך ורענן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על