מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


בבטן המסעדה בנוי טאבון לבנים ענק, בו מכינים את הפיצות והפוקצ'ות של "איל תאטרו" על המקום לעיני הקהל המורעב, כמו הצגה תיאטרון מופלאה. ואנחנו – הפרינססות האיטלקיות, שוחרות התיאטרון – הבטנו באופן ההכנה של הפיצה שלנו והזלנו ריר. בין מגוון האפשרויות בחרתי לקחת פיצה פונגי – רוטב עגבניות, מוצרלה, פטריות שמפיניון, פורטבלו ואורגנו. ענבלי חסרת הגבולות לקחה פיצה טוסקנה – רוטב עגבניות, מוצרלה, בצל אדום, בצל לבן ובצל ירוק. לכשהגיעו הפיצות אל שולחננו, לאחר מחיאות הכפיים שלנו, חטפנו חיש מהר כל אחת את הפיצה שלה. ביס אחד והפיצה גם עברה את מבחן הבנות-דודות. ענבלי קראה: "היי, זאת פיצה בדיוק כמו באיטליה, כל כך דקה ועשירה בטעם". אכן כך! בפיצות שמן זית מובחר (ייבוא מאיטליה כמובן) ומורגש בהן שילוב של קריספיות ונימוחות גם יחד. טעם עשיר על מרקם דק שנותן לרוטב ולגבינות תפקיד ראשי בכל ביס.

אומנם כבר שבענו, אבל ניחוחות איטליה לא הניחו לנו להפסיק. מסתבר ש"איל תאטרו" מחזיקה בפסטה דה צ'קו – מהזן היקר ביותר באיטליה. לא ניקח פסטה? אם כבר טסנו עד איטליה? נוריד את כל הקלוריות בטיסה חזרה (או בהליכה לחנייה). בחרנו ברומנה – פטוצ'יני ברוטב פסטו ושמנת עם פטריות שמפיניון ועגבניות מיובשות. אכן, למרות שהיינו קרובות לשובע, אי-אפשר היה להפסיק לאכול את המנה. שילוב המרכיבים היה מופלא. ענבלי גילתה לי שהמנה גדולה יותר מכל מנה אחרת שמוגשת בארץ. בבירור עם יונתן גילינו שהיא לגמרי צדקה – כמות הפסטה במנה היא 300 גרם, 100 גרם יותר מכל המסעדות בארץ.

אחרי 300 הגרם השמיימים, הפיצות והמרקים החלטנו להפריז ולהזמין קינוחים. ענבלי, שהייתה על סף מלמול באיטלקית עקב הדה ז'ה וו, בחרה בקרם ברולה ואנוכי בפנקוטה, כי הרי אין יותר איטלקי מזה. קרם הברולה היה אוורירי ומענג, והפנקוטה המעולה שלי הוגשה עם ריבת תפוחים ביתית. כשתי פרינססות איטלקיות מחאנו כפיים והודינו על הרפרטואר האיטלקי. הידקנו חגורות ויצאנו חזרה ליהודה מכבי – הנאפולי של ישראל. כי הרי "איל תאטרו" היא כמו אבטיח – יהודה מכבי מבחוץ ותיאטרון איטלקי בפנים.
מאת: אודליה צדוק
ההצגה הכי טובה בעיר!
שני שפים צרפתיים ואוכל איטלקי כשר – את השילוב הייחודי הזה תמצאו ב"איל תאטרו" התל-אביבית, השוכנת ברחוב יהודה מכבי. טעמנו בשבילכם והמסקנות גורפות – הנאה קולינארית גדולה צפויה למבקרים במסעדה הנהדרת הזו!
גילוי נאות – אני חובבת תיאטרון מושבעת המבקרת בתיאטרון כמעט מדי שבוע. מכיוון שהתרבות שלנו גוועת, לקחתי על עצמי את תקן המבקרת הקבועה, מצילת התרבות, נושאת הדגל. צנועה אנוכי, אך מושלמת, בחורה עם ערכים. לכן כשנודע לי שנפתחה בתל-אביב מסעדה ששמה "איל תאטרו", מיד החל לקנן בי הרצון העז לבקר בה. המעמד מחייב.

מסתבר ש"איל תאטרו" הממוקמת ברחוב יהודה מכבי זו מסעדה איטלקית כשרה, שהוקמה על-ידי יונתן וסטפנו. שפים יוצאי צרפת. בוגרי בית הספר היוקרתי לבישול "קורדון בלו". יונתן וסטפנו החליטו להביא לארץ ישראל אוכל איטלקי כשר ואקסקלוסיבי, תוך שימוש בחומרים ובאמצעים היקרים ביותר, על-מנת להטיב עם בטננו המורעבת. תודו שזה בדיוק מה שהיה חסר בתל-אביב.

בערב סגרירי לקחתי לטקס החניכה המבורך את ענבלי בת דודתי, שחזרה לא מכבר מביקורה השלישי באיטליה, והגיעה להפגין את תובנותיה על האוכל מארץ המגף. לראשונות המליצה ענבל לקחת מרק. מכיוון שלדבריה: "מסעדה טובה נבחנת על פי המרקים שלה, ככה אפשר לראות אם היא מזלזלת באוכל הפשוט או לא". אז לקחתי לי את "פפה פומדורו" – מרק עגבניות איטלקי ומיוחד הספוג כולו בחתיכות לחם. הרשו לי – זה היה ללא ספק המרק הטעים ביותר שאכלתי בחיי. חתיכות הלחם התמזגו עם חתיכות העגבנייה והבצל, תוך תיבול מדויק של מלח, פלפל וצ'ילי גרוס. המרקם ששילב את חתיכות הלחם והעגבנייה גרם לכל ביס להיות בעל טעם שונה ומענג שגרם לי לברך את יונתן וסטפנו בכל ביס מחדש. ענבלי לקחה מרק כרישה ותפוחי אדמה, ששילב תיבול אבקת שום עם טיפת שמנת. הוא היה סמיך ובעל מרקם אחיד אך פיקנטי, והיה שונה ומעולה גם יחד. המרקים ממש הנחיתו אותנו באיטליה, וחשנו כשתי פרינססות. הם גרמו לנו להרגיש כאילו זה עתה נכנסנו למסעדה משיטוט ברחובות נאפולי. אבל המרקים רק פתחו לנו את התיאבון, כי אם המרקים נראים אצלם ככה, איך יהיו העיקריות?

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על