מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


הספציאליטה של "'השגריר" הם הבשרים על הגריל. לשם כך מעסיקים במקום את ז'קי הגריל מן ולשם כך קונים בשר בהכשר של הרב מחפוד. ומדוע אני מציין זאת? כי אחד הנושאים שמטרידים אותי בכל מה שקשור לאוכל וכשרות הוא מה שאני מכנה "להוציא לבשר את הנשמה". אני זוכר שבילדותי הייתה אמא שלי ממליחה ושוטפת את הבשר עד שהיה מאבד כל צלם של משהו שיכול לצאת ממנו משהו טעים... מסתבר שב'השגריר' מצאו שהבשר בהכשר הרב מחפוד הוא עסיסי מאוד ואינו מאבד מעסיסיותו בזמן הצלייה על הגריל.

אז מה בוחרים? יש בשרים בסגנונות שונים: 'השגריר הארגנטינאי', למשל, הוא סטייק אנטריקוט, 350 גרם, מוגש על מצע סלט עדשים ברוטב יין אדום. ה'שגריר המקסיקני' הוא חזה עוף המוגש על מצע של בצל מטוגן. ה'שגריר הצרפתי' הוא כבד עוף ברוטב ריבת בצל המוגש על מצע פירה. ה'שגריר התאילנדי' הם כנפי עוף ברוטב ריבת צ'ילי, המוגשים על מצע חסות. ה'שגריר המצרי' הוא סטייק שווארמה הצרוב על האש. ה'שגריר התורכי' - צלעות כבש על האש, מוגשים על מצע של עלים ירוקים וסלט עדשים. כל המנות הנ"ל מחירן 56 ₪ למעט ה'שגריר הארגנטינאי שמחירו 76 ₪. בנוסף, יש גם את ה'שגריר הישראלי' – מיקס גריל שיש בו מכל וכל. תוכלו לבחור בין 'רגיל' (98 ₪) ו'אקסטרה לארג' (159 ₪).

על פי המלצת שמעון, בחרתי ב'שגריר האמריקאי', שהוא סטייק פרגית ברוטב חרדל ודבש – טעים לאוהבי עוף ופרגיות. בפעם הבאה, לשם הגיוון הדיפלומטי, אשמח להכיר גם את השגריר הארגנטינאי... שמוליק בחר ב'שגריר הבוכרי' – מנה יפהפייה של שלושה קבבים גדולים עגולים עם טחינה בצד. טעמתי קבב אחד וגיליתי משהו דומה להמבורגר: בשר טחון גס עם קצת שומן כבש שהוסיף טעם מצוין לקבב. ביקשנו את כל סוגי התוספות ואהבנו במיוחד את הירקות הקלויים ותפוחי האדמה האפויים ומושחמים בתנור.

לקינוחים כבר לא כל כך היה לנו מקום, אבל מצאנו בתפריט את הקינוחים המצוינים של יוניליוור: וולקנו שוקולד, מוס לימון ומרנג, מוס חלבה עם מרנג שוקולד (מומלץ על ידי הבעלים), קרם בווריה על מצע אטריות קדאיף, פיתוי שוקולד וקפה וכן גלידות ופירות. מי אמר שחייבים קינוח חלבי אחרי ארוחה בשרית?

לסיכום: גם אם אתם לא שומרי כשרות נסו את "השגריר". מסעדה שהאווירה בה חברותית ונעימה, האוכל טוב וטעים והשרות מצוין.
מאת: אבי הלוי
אוכל, לא פוזה. השגריר
לא רחוק משגרירות ארה"ב בת"א שוכנת "השגריר", מסעדה יוצאת דופן: מקום כשר למהדרין, שמגיש ארוחות מצוינות ברמה קולינארית גבוהה. המנות השונות מייצגות את ארצות מוצאן (תוכלו לבחור בין מנת השגריר הארגנטינאי לזה המקסיקני). לי היתה פגישה דיפלומטית פוריה עם השגריר האמריקאי (סטייק פרגית מצויין)... "השגריר", לא רק לשומרי כשרות
רחוב הירקון בתל אביב הוא רחוב של בתי מלון ושגרירויות. בין כל אלו, לא רחוק משגרירות ארצות הברית, מול מלון ימית, נמצאת מסעדת "השגריר" שהיא מסעדה קצת יוצאת דופן בנוף התל אביבי. "השגריר" היא מסעדה כשרה למהדרין שלמרות מגבלות הכשרות מצליחה להגיש לסועדים בה ארוחות מצוינות ברמה קולינארית גבוהה.
הפעם הזמנתי לארוחה את ידידי שמוליק שגדל, כמוני, בבית פולני טיפוסי. לתומי חשבתי שמסעדה מסוג זה יכולה להציע רק געפילטע פיש או כבד קצוץ או אולי עוף 'מכובס' כמו שהאמהות שלנו היו מבשלות. אז זהו, שטעיתי בגדול- וההוכחות בהמשך.

שוחחנו מעט עם הבעלים, יוסי שיף ושמעון פרץ, שני 'דוסים' חב"דניקים, אנשי עסקים וחברי ילדות, שחיפשו דרך להיכנס לעולם המסעדנות ונמצאה להם ההזדמנות לכך, עת שכרו את המקום בערך באמצע 2005. את ברכת הדרך להצלחה ועזרה בבחירת שם המסעדה, "השגריר", קיבלו מ'החלבן' - הוא הרב המקובל ר' חיים כהן שאתו הם מרבים להתייעץ, וברוך השם, העסק מצליח.

פתחנו בלחם הבית ומבחר סלטי הבית, שהוגשו בקעריות קטנות וכללו סלטים ומטבלים שונים. אהבנו במיוחד את סלט הביצים שהיה טעים מאוד ומסתבר שהוא אהוב במיוחד על המגזר הדתי, כפי שמעידים הבעלים. לגבי ההמשך, התלבטנו בין מרקי היום שהיו מרק דלורית ומרק עדשים לבין מרק השף שהוא מרק בשר. הפור נפל על מרק הבשר שהכיל נתחי בשר כתף וירקות והיה עשיר מאוד בטעמים וניחוחות (28 ₪)
מי שרוצה יכול לפתוח באחת מהמנות הראשונות האחרות שתפריט: פטריות ביין ועשבי תיבול, שיפודי פרגיות ברוטב טריאקי, חטיפי ברבוניה או כנפיים ברוטב צ'ילי חמוץ מתוק (38 ₪ כל מנה). בנוסף, יש גם כל מיני סלטי בריאות וטבע כמו: סלט ירוק, סלט השף (עם תפוחי אדמה ורוטב שום), סלט טבע (עם אגוזי מלך ושמן זית) וסלט קיסר (32 ₪ למנה).

כעת הגיע הזמן להתלבט בין המנות העיקריות. ב"השגריר" צריך קודם כל להחליט על הכיוון: פסטה, דגים או בשרים מהאש. תפריט הפסטות קצר ונוח למתלבטים: פסטות שונות באחד משלושת הרטבים הבאים: שמן זית, שום ופטרוזיליה או: עגבניות, שום ורוטב צ'ילי או: שמנת פרווה, פטריות ועשבי תיבול. את הדגים: סלמון, אמנון, פורל או דניס ניתן לקבל בטיגון בשמן עמוק או על הגריל. את הרוטב לפאסטות מכינים במטבח לפי ידע שנרכש משף שליווה את המסעדה בתחילת דרכה. את הדגים רוכשים ב'השגריר' כל יום טריים מ"קנה דג ואל תדאג" (אחלה שם) שביפו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על