מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


שיפודי "הפתיליה" רבים הם. הרשימה מתחילה בפרגית, קבב, כבד עוף ונמשכת עד לחזה עוף ולבבות. כל שיפוד בה"הפתיליה" מגיע עם צ'יפס, אורז ותפוחי אדמה. תוכלו גם להזמין ארוחות ילדים (הכוללות המבורגר או שניצלונים) שיעשו ארוחה משפחתית למופת. אני בחרתי בפרגיות ואסף ידידי בקבב כבש מעשה ידי השף. תחילה אציין ואומר שהצ'יפס היה משובח. נכון שזה מוזר לשבח צ'יפס, אבל הוא היה ממש טוב, בשרני ואמיתי. נראה לי שמרוב התמסחרות כבר שכחתי מה זה צ'יפס אמיתי. היה לו פשוט טעם של פעם. אני, משלימת החסר, זכיתי בשיפוד פרגית ענקי ועבה, בו כיכבה פרגית שגם נצלתה היטב וגם הייתה עסיסית. כן, למרות או בשל עובייה, הפרגית לא אכזבה והייתה נימוחה. אסף, לעומת זאת, זכה (כל-כך זכה) בקבב העשוי מבשר כבש משובח, שקיבל טיפול נאה ביותר של השף והיה עשיר בטעם משגע. מה קרה הלאה? ובכן, בשלב כלשהו הפסקנו לדבר ורק הפיות שלנו זזו. טוב זה פשוט כי שנינו התמסרנו להנאה שבאכילה.

כשפונו אחרונות הצלחות מן השולחן הביט בי אסף בעיני אושר שאומרות "איזה כיף שהבאת אותי לפה". ואכן, הוא כנראה מאוד נהנה (גם אם חטאתי וגנבתי לו כמה ביסים. מותר לי – אני הרי משלימה את החסר) וגם אני. ועכשיו אנחנו יכולים להכריז חגיגית ש"הפתיליה" היא המקום לארוחת פרה-עצמאות. המקום בהא הידיעה.
מאת: אודליה צדוק
אין כמו בבית
ישראלים אוהבים בשר. אפילו אחרי חגיגות המנגל של פסח-העצמאות. ממש אוהבים. מסעדת הבשרים הכשרה מפתח-תקווה – הפתיליה – מספקת לאורחיה הנאות קולינאריות בשריות בדמות שיפודים ותבשילים מבית אמא, והכל כשר ובשפע. תבואו!
בימים אלה תושבי ישראל נחלקים לשניים – חצי מהם האביסו את עצמם ואכלו על האש במהלך כל יום העצמאות, עד כדי כך שהם לא יכולים יותר אפילו להביט בנתחי פרגיות שוחים במרינדה, או בשיפודי קבב מגולגלים על המנגל, לא מסוגלים להרביץ איזה סיבוב בניגוב פיתה בקערת חומוס ולא להריח את ריח הגחלים הרוחשות, אפילו לא... טוב נו, בטח כבר הבנתם את הקטע, ואני בטוחה שחצי ישראל גם חוו את ההרגשה. החצי השני הם האנשים שדאגו לא להאביס את עצמם יותר מדי, אכלו פחות, עשו קצת ספורט, ובכלל לבשו לבן, כדי להימנע מללכלך את החולצה בטיפת טחינה מיותרת. אני, לשמחתי, שייכת לחצי השני.

אולם למען הסולידאריות והגיבוש בעם, החלטתי להגדיל ולעשות ולהשלים את החסר עם ארוחת בשרים ארץ-ישראלית, כשרה ואמיתית, או בקיצור – החלטתי ללכת ל"הפתיליה", מסעדת בשרים כשרה הממוקמת בפאתי פתח-תקווה. באחד מימי אמצע השבוע, קצת אחרי יום העצמאות לפנות ערב, הגענו ל"הפתיליה", ואם חשבתם שניתקל במסעדה ריקה, טעות בידכם! המסעדה הייתה מלאה, ואפילו חגגו בה ממש באותו הזמן שני ימי הולדת קטנים (למרות שב"הפתיליה" ערוכים גם לקיום אירועים לעד 80 איש).

"הפתיליה" היא אמנם מסעדת 'על האש', אלא שהיא גם המתהדרת בתבשילי פתיליה ביתיים המוכנים בה מדי צהריים. אבל אנחנו הלכו על החלק הישראלי יותר. אז אחרי שהתיישבנו הגיעו לשולחן סלטי הפתיחה של "הפתיליה": סלט פטריות, סלט חצילים יווני, סלט סלק, סלט כרוב, סלט מיונז, חמוצים, קערת חומוס וטחינה מעולים. כולם נעשו במקום, כולל החומוס המשובח שגרף מחמאות ממני, והשלים לי חסרים בסיבוב לאפה חמה בחומוס איכותי. היה תענוג גדול לי ולאסף, הפרטנר שלי לארוחה הזו, שלמרות שהוא שייך לחצי הראשון של בני עמנו הפעם אכלתי קצת יותר ממנו! נשבעת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על