מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


מיד בצעתי חתיכה מהאינג'ירה, ובידיים נטולות סכו"ם דגתי משלל התבשילים. לאינג'ירה טעם חמצמץ שמקורו מצמח הטף – הקמח של האינג'ירה, שנותן סוויץ' עוקצני ומעורר לכל תבשיל. את שמות התבשילים אני בקושי יודעת להגות, אך אנסה לחלוק איתכם את הטעמים והצבעים שחוויתי עם ליאורה. מנצ'ט אביש קיי וואט – בשר בקר מובחר קצוץ, מבושל ומתובל ברוטב חריף, היה טעים אדמדם, חריף וטוב. סגה אלצ'ה וואט – בשר בקר מבושל ומתובל ברוטב מעודן, לא חריף, היה טעים. במחלקת החריפים הלכנו על סגה קיי וואט – בשר בקר מבושל ומתובל ברוטב חריף, וטיבס – בשר בקר מוקפץ ומתובל בתוספת בצל ופלפל חריף – כולם היו נהדרים. לא הפסקתי לנגב תבשילים באינג'ירה. ליאורה הצמחונית התרכזה בתבשילי קק אלצ'ה – אפונה צהובה מבושלת בתבלין מעודן, בידנצ'נא כארוט אלצ'ה – תבשיל ירקות העשוי מתפוחי אדמה, גזר, כרוב ותבלינים ובשירו – תבשיל חומוס טחון מבושל ומתובל בתבלין מעודן. בעוד אנחנו אוכלות ומתענגות אפילו זיכינו לכך שאתי, הבעלים בכבודה ובעצמה, דאגה להאכיל אותנו בכפות ידיה: "לפחות שני ביסים, כל אחת", על-פי המסורת.

אתי גם סיפרה שאת התבלינים לתבשילים "חבש" מייבאת באופן עצמאי מאתיופיה וטוחנת במקום לכל תבשיל. האינג'ירה, החביבה עליי, נטולת קמח לבן לחלוטין ועשויה רק מקמח הטף המיובא. רוב התפריט מבוסס על חומרים טבעיים ומותאם לאוכלי אוכל בריא, כשר ואפילו צמחוני. "חבש" חביבה כל כך על לקוחותיה הקבועים שיש מהם אפילו מי ששוכר את שירותיה לקייטרינג בחתונה. כן "חבש" עושים גם קייטרינג לאירועים, זה כשר, זה טעים והכי חשוב – זה ייחודי ומלהיב.

לא יכולנו לסיים את כל האינג'ירה הנהדרת שלנו, והתרווחנו על תה. אחר כך סיכמתי עם אתי שאני אורזת את מה שנשאר ולוקחת לעבודה למחרת, כי הכי טוב לאכול אוכל כשר ומיוחד באמצע היום – ממש כמו לטוס לאתיופיה. מצד שני אם רוצים להרגיש כאילו הגעתם לאתיופיה כל מה שצריך זה פשוט לקבוע עם מישהו ולצאת אל "חבש". אני וליאורה קבענו כבר לשבוע הבא. הנגב 8 בתל-אביב, הנה אנחנו באות שוב לחגוג!!!
מאת: מערכת ROL
אוכל אתיופי אותנטי
מסעדת "חבש" התל-אביבית הוותיקה שוכנת במקום חדש וממשיכה גם בו לספק ללקוחותיה אוכל מיוחד, טעים ואיכותי בשיטת הגשה ואכילה מקורית. חוצמזה הכל שם גם כשר, ומתאים גם לצמחונים וגם לחובבי בשרים. בתיאבון
בדרומה של תל-אביב, בין בנייני משרדים לכבישים סואנים, ישנה נקודת מפגש לאוכל עדתי, כשר, בשרי וצמחוני. כל הטוב הזה קורה, תתפלאו, במסעדת "חבש", האתיופית התל-אביבית הוותיקה, ששינתה את משכנה ועבר למושבה החדש ברחוב הנגב 8. "חבש" חיה ומבשלת כבר מעל לשש שנים – הספק מרשים! את "חבש" ביקרתי לפני כשלוש שנים, התארחתי בחיקה והתענגתי. אני אפילו זוכרת שלקחתי take away הביתה בסיום הארוחה. האוכל האתיופי השאיר לי טעם טוב (של אינג'ירה טובה) בפה.

ליאורה חברתי הקנדית עלתה ארצה לפני מעל שנה והיא חובבת אוכל צמחוני. אני, לעומת זאת, קרניבורית לא קטנה. היה לי ברור שאחרוץ גורלות ואקבע עם ליאורה ב"חבש", כי מגיע לעולה החדשה שלי אוכל אותנטי ייחודי לפי טעמה וסגנונה. ויותר מכך, מגיע לה טקס אכילה מעורר תיאבון.

לא רק שהאוכל ב"חבש" אמיתי וייחודי, "חבש" גם מארחת על-פי כללי האירוח האתיופיים. המאכלים כוללים מנות רבות צמחוניות ובשריות, והכל מוגש על מגש ענק מצופה מאפה אינג'ירה ענקי ועליו המאכלים מונחים כאיים בלב ים. על פי הנהוג, כל המסובים לשולחן אוכלים יחד מאותה אינג'ירה, ואף מאכילים איש את רעהו. לא יכולתי לוותר על התענוג. הכניסה ל"חבש" הייתה כמו להגיע לחו"ל. עולם אחר בעיצוב, כמו גם עולם אחר בטעם. אתי המארחת קבלה את פנינו בחיבוק חם, דאגה לנו מהר ופינקה אותנו באינג'ירה ענקית מצופת איי תבשיל רבים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על