מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


עוד נכח על השולחן דורו קיי וואט, שהינו תבשיל עוף ברוטב חריף (עליי שוב לציין שכל כלי הסכו"ם הוחבאו ממני על מנת שאוכל עם הידיים), המנה נאכלה כמעט עד תומה, והיא הייתה שוב רווית תבלינים ועסיסית. כשסיימתי לאכול חזר אליי עמנואל והורה לי להסתכל סביבי... כן, כן, כל אורחי "חבש" אוכלים עם סכו"ם ורק ממני החביאו... מה שכן, לאכול עם הידיים או לאכול עם סכו"ם זה כבר לא ממש שינה לי. המנות חוסלו ללא כל עדינות מצידי...

לסיום הזמנתי ליקר טץ – ליקר אתיופי העשוי מצמח הגשי האתיופי. טעם הליקר משלב חמיצות עם מרירות עדינה ואלכוהול רב. סיום מוצלח לערב שכזה. עכשיו לאחר שאני מכירה ואוהבת את המטבח האתיופי אני גם יכולה לשחק אותה מלכת שבא ולחזר אחרי מלכים. אז סליחה, איך מגיעים מפה לשלמה המלך או לפחות לקינג ג'ורג'?
מאת: מערכת ROL
חבש – היכרות קסומה עם אתיופיה
אכלתם פעם אוכל אתיופי??? הגיע הזמן! המטבח האתיופי מציע אוכל מתובל, ססגוני, בריא, משביע וטעים מאוד מאוד, המוגש באופן ייחודי ומהנה. חוויה שאין כדוגמתה. מסעדת "חבש" התל-אביבית תספק לכם את כל האמצעים להיכרות מרתקת איתו.
האגדה מספרת שכשמלכת שבא באה לבקר את שלמה המלך היא לקחה עימה את שלל תבליני אתיופיה, אולי כדי לשבות אותו בקסמיה בעזרתם. נשמע מסקרן, נכון? ואני, התל אביבית, כבר זמן מה שומעת על קיומה של מסעדה אתיופית כשרה בלב העיר. נשמע לי מסקרן, ממש מקום ששווה לבקר בו ולבחון את שלל האגדות והסיפורים על מאכלי אתיופיה, או בשמה הקדום יותר – חבש. "חבש" המסעדה שוכנת ליד בנייני האופרה, במרכז החיים התוסס של תל אביב, והרשו לי לבשר לכם שמצאתי שם פינה חמד קטנה, שהתגלתה כמתחם מקסים ואותנטי.

"חבש" שוכנת אם כן מול הים, לצד מסעדות וגלידריות. כשנכנסתי לפרוזדור שמוביל למסעדה עדיין לא הייתי מוכנה למראה הייחודי שהמתין לי בפנים. "חבש" מעוצבת כבקתה אתיופית אותנטית עם רהיטי עץ ולבוש אתיופי מסורתי. יש בה פינת כלים אותנטיים וספות ביתיות, כשאת הכל מקשט דגל אתיופיה במגוון וואריאציות. את פניי קיבל עמנואל הבעלים, שהוא אושיה אתיופית מפורסמת. האיש הוא עו"ד במקצועו, כיהן בעבר כיו"ר אגודת הסטודנטים האתיופיים ובעל תחומי עיסוק רבים (בטח ראיתם אותו בכתבה או שתיים בטלוויזיה).

כמנת פתיחה הוזמנה כמובן אינג'רה – המאפה האתיופי המסורתי העשוי מקמח טף שגדל רק באתיופיה. הקמח המיוחד הזה ידוע כעשיר בחלבון, סידן וברזל וכן בשל האיזון הטוב של חומצות האמינו שבו. קמח הטף גם נטול גלוטן, וגדל בתנאים אורגניים. זה כבר מקנה ל"חבש" יתרון כמסעדת מזון בריאותי וכשר. האינג'רה מוגשת על מגש מתכת שטוח וגדול והיא מכסה את כל המגש, כשמעליה נחות להן גבעות קטנות של תבשילים אתיופיים חמים וטעימים. את האינג'רה נהוג לאכול בצוותא ואף להאכיל איש את רעהו עם הידיים. זו הסיבה לכך שעמנואל, שרצה לארח אותי באופן האותנטי ביותר, דאג להחביא ממני כל כף, סכין ומזלג שהיו במקום, ואילץ אותי לאכול עם הידיים.

על התבשילים שהונחו על גבי האינג'רה שלי נמנו: 'אלצה וואט' – בשר בקר רזה מבושל בבצל ובירקות; 'קק אלצ'ה' – אפונה צהובה מבושלת; 'ידנצ'נא כארוט אלצ'ה' – תבשיל תפוחי-אדמה, גזר וכרוב; 'גומן' – תבשיל עלי סלק, תפוחי אדמה ותבלינים; 'מסר קיי וואט' – עדשים מבושלים בתיבול עדין; 'סגה קיי וואט' – בשר בקר מבושל ברוטב חריף; ו'מנצ'ט אביש קיי וואט' – בשר בקר קצוץ ברוטב חריף. התבשילים התגלו כמ-ע-ד-נ-י-ם והאינג'רה עוד יותר. טעמה של האינג'רה חמוץ, דבר שלטעמי שדרג את טעמי התבשילים. בלטו בטעמם בייחוד התבשילים הבשריים והכי-הכי-הכי ה'מנצ'ט אביש קיי וואט', שהיה חריף וזרם טוב עם חמיצות האינג'רה. אני חייבת לציין שהאינג'רה שקיבלתי היתה מנה לזוג, והיא חוסלה. כן, כן – שפע התבלינים והטעמים המרעננים ערבו לחיכי מאוד. גיליתי שאני אוהבת אוכל אתיופי. ואפילו שהכרזתי מספר פעמים על שובע, לא התאפקתי והמשכתי לנשנש עוד קצת מהטעם הזה בכל פעם מחדש. בסוף אפילו ביקשתי מהמלצריות המקסימות לארוז לי טייק-אוויי (אוף! ממש קשה לי לכתוב על זה עכשיו... אני נהייתי רעבה והטייק אוויי הסתיים מזמן מזמן...).

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על