מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


ממחלקה שווה לא פחות בתפריט הקרויה 'בשרים על גחלים' הזמנו 'פלטת מיקס גריל בר', שכללה בתיאור יחיד: מעדנים, ובכמה מילים: שישה שיפודים שונים (חזה עוף, לבבות, קבב, פרגית, כבד עוף ובקר). הופתעתי לגלות כי אם מזמינים שני שיפודים בלבד, מקבלים תוספת חינם: צ'יפס, סלט ואורז מג'דרה, ואם לא די בכך אז ישנה גם: 'תוספת היום – שאל את המלצר'. אתם זוכרים את המלצרית, זו שפינקה? בשלב הזה היא הגיעה עם שלוש מנות מאגף התוספות: מג'דרה עם בצל, אורז עם במיה ופירה – בקיצור, טעימים ופריכים ואיך לא? מפנקים.

הערב הסתיים לו די מהר. ככה זה כשנהנים. אבל לא הנחנו לא להיגמר לפני שהחלטנו להתביית על מחלקת השתייה החמה בתפריט. חברי הזמין תה נענע אמיתי של בית ואני בחרתי בקפה שחור קלאסי. בעל המקום המשיך להרעיף עלינו פינוק ולא עברו כמה רגעים והקינוח האלמותי הגיע. זה היה 'רול-מארס' – סורבה ומארס. שניהם יחד. טעמם זכור לי עד עתה. מתוק ובלתי נשכח.

אפשר לומר על הגריל בר שהוא בהחלט מקום מגוון, הוא מציע מידי יום ארוחות עסקיות בין השעות 12:00 עד 17:00 ושוכני המשרדים הסמוכים בהחלט מרוצים. לא רק בעסקיות עסקינן, אלא שהמקום עורך אירועים שונים, החל בסעודות בר ובת-מצווה או ימי הולדת, וכלה במסיבות אירוסים ושבע-ברכות לזוגות, ויותר מכך – המטבח של "גריל בר" ערוך בשבילכם תמיד, אם תרצו אותו בחתונתכם, אם בתוך העיר, או מחוצה לה – גם במשימה זו ה"גריל בר" מורגל היטב.

את המטבח מנהלת ביד רמה שפית רצינית. לדעתי היא בשלנית אמיתית ממוצא מרוקאי, והסתבר לי שהייתה אף גננת בעברה והיא אמו של בעל הבית – רן, שהצטרפה למקום ממועד פתיחתו – לפני כשבע שנים. אין שום פלא שהמנות הרגישו לי ביתיות עד מאוד, שהרי כולן מיוצרות במקום.
מאת: כרמית אופק
Grill Bar – חוויה ביתית מפנקת
"גריל בר" הירושלמי הוא מקום המעוצב בטוב טעם, עם חלל פנימי ואפשרות לשבת בחוץ, או בחדר פרטי. מגישים בו ביד רחבה אוכל כשר למהדרין עם טעמים ביתיים ספוגים בחוויה ירושלמית מדליקה
מסעדה: גריל בר
הקיץ הגיע ואיתו גם חברי היקר, שקפץ לביקור מארץ די רחוקה, וחשבתי ביני לבין עצמי שה"גריל בר" יכול להיות מקום מצוין לפגישה מחודשת בין חברים. וכך היה.

אין סיכוי להחמיץ את ה"גריל בר" – מסעדת בשרים איכותית וכשרה למהדרין! השוכנת בתחילת רחוב הסורג בירושלים. משולש קולינארי ואומנותי מקיף את המסעדה: מדרחוב ריבלין ובן שטח ורחוב שלומציון המלכה. ואם לא די בכך, מתחם נחלת שבעה הססגוני נושק גם הוא לאזור. מיקומו של ה"גריל בר" באותו משולש מנצח מקנה לו אווירה תוססת וצעירה, אך לא רק הלוקיישן אטרקטיבי אלא שגם מגוון הסועדים במקום: צעירים ומבוגרים, משפחות עם ילדים, בעיקר קהל אנגלו-סקסי. כולם נראים ונשמעים כל כך מלאי חיים. השיחות הערות, הצחוק המתגלגל ותחושת הספונטאניות באוויר אפפו גם אותי. כל אלו יצרו אצלי דה-ז'ה-וו שכזה שהחזיר אותי לרגע לאותו קיץ קסום מימי שליחותי אצל הדוד סם (אמריקה).

הפגישה המחודשת שלנו הייתה ראויה להרמת כוס לחיים, ולכן פתחנו בכוס יין אדוםBin מרלו (רק 26 ₪ לכוס ולבקבוק 78 ₪). בתפריט היינות קרצה לי אפשרות מפתיעה: ניתן להזמין חצי בקבוק ומחירו 50 ₪ בלבד ותכולתו בהחלט יותר משתי כוסות, כך שהרווח כפול. ב"גריל בר" לא חסרים יינות משובחים ממיטב היקבים שיש לנו פה (בנימינה, עמק חפר ועוד). יש במקום, למשל, 13 סוגים של יין אדום... אך אל דאגה ה"גריל בר" לא שוכח להציע גם בירות למיניהן כמו: סטלה ארטואה או בירות מהחבית.

מפרט היינות שיש ב"גריל בר" מפתה אכן, אולם רצינו לשמור על צלילות מסוימת והסתפקנו בכוס יין אחת. ועוד לפני שאמרתי לעצמיnice על ה-Bin המושלם ובום טראח והונחתו על שולחננו שניים-עשר סוגי סלטים מגוונים (10 ₪ לסועד, אתם מאמינים?), ביניהם: חומוס עם גרגירים ושמן זית (או לחילופין תוכלו ליהנות מחומוס עם פטריות חמות או מכבד קצוץ); טחינה; חצאי עגבניות שרי עם בצל ופטרוזיליה; זיתים ירוקים; סלק אדום; גזר מבושל מרוקאי; סלט כרוב עם גזר ושומשום; סלט נבטים עם גמבה ובצל; סלט ערבי עם טחינה; שומר עם גזר ושמיר; מטבוחה מרוקאית; וכבונוס מבחינתי: פולים יחד עם רצועות ארטישוק סגרו לי את הפינה של הסלטים. יחד עם הסלטים נהנינו גם מפיתות חמות מהטבון. אין לי מה לומר, חוץ מהעובדה שהסלטים והפיתות (ועוד כמנות פתיחה בלבד) היו עבורנו שילוב מוצלח. הסלטים ב"גריל בר" אינם קבועים כי אם מתחלפים כל הזמן, אך שומרים על הטעם הביתי המיוחד. ניתן למלא את הסלטים באופן חופשי והם ידועים כמנה פופולארית במקום, אותו הדבר נכון גם לגבי הפיתות – חופשי, חופשי וכמה שתרצו.

אבל היינו חייבים להשאיר עוד מקום למנות האחרות. מאגף 'דגים על גחלים' הזמנו פילה סלמון ולצידו אסופת ירקות – נבטים, רצועות סלרי ועלי בייבי. הפילה היה עשוי היטב ונעם בהחלט לחיך, אך עדיין המלצרית האדיבה רק המשיכה לפנק ולפנק... והיינו חייבים לעמוד בסטנדרטים של הפינוק הזה ו... כן – להשאיר מקום לעוד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על