מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


ב"גספאצ'ו" תמצאו תפריט מגוון ובו מנות מושקעות מכיוונים שונים וטוויסט מיוחד של השף פרץ לכל אחת ואחת מהן. התפריט, אגב, בנוי היטב וכולל שמות מקוריים ומעניינים למדורים השונים וגם למנות.
מדור המנות הראשונות מכונה "התחלות קלות", לעומת העיקריות שהן "החלטות קשות" (ואכן, ההחלטה קשה מאוד ובכך תיווכחו בעצמכם). הקינוחים נקראים "זיכרון מתוק", והתפריט כולו מאפשר טווח בחירה רחב בין מחירי המנות, באופן שיכול להתאים לכל כיס ולכל טעם. בנוסף, אגב, המסעדה מציעה תפריט אירועים מיוחד.

בין הראשונות, תמצאו מנות כגון סיגר טלה (מאפה במלית בשר טלה קצוץ עם צנוברים ונענע מונח על סלט טאבולה לבנוני בעידון רוטב טחינה ירוקה), או דואט מתוק (פטריות שמפניון מוקפצות בשילוב בטטות קלויות בליטוף רוטב צ'ילי מתוק, טימין, לימונית ושומשום קלוי).

בקרב העיקריות הרבות והמפתות, תוכלו ליהנות מפנינים כמו מעלובה טורקית - גרסת השף (קבב טלה קצוץ על הסכין מונח על חצילים קלויים ואורז מג'דרה בעיטור רוטב טחינה), אסאדו עגל חלב (צלעות עגל בניחוח מעושן ועשבי תיבול צלויים בגריל, בזיגוג סילאן תמרים וג'ינג'ר בליווי תפודים קייגין) או שאטו בריאן (נתח פילה בקר עסיסי צרוב בגריל בניחוח חרדל דיז'ון ורוזמרין). וכמובן, אל תוותרו על סיום מתוק לארוחה מתוך מגוון הקינוחים העשירים, בעלי השמות המגרים דוגמת אנטרקטיקה או מרקיז גיאנדויה.

ונסיים בעוד כמה מלים על גיא פרץ, השף רב הפעלים, שמעבר לעבודתו ב"גספאצ'ו" שהיא הבייבי שלו, עוסק בעיקר בייעוץ קולינארי וקייטרינג בוטיק לאירועי יוקרה. כמו כן, פרץ שותף ויוזם פרוייקטים קולינאריים ברחבי הארץ והעולם, שופט בתחרויות בישול, מנחה סדנאות בישול, מבקר מטבחים וכותב ספרי בישול ומתכונים למגזינים מובילים. השנה יצא ספרו של גיא (לצד האנתרופולוג ניסים קריספיל) "קסם המטבח המרוקאי", המשלב חווית תרבות ובישול מרוקאי.

עד היום הקים השף גיא פרץ יותר מ-60 מסעדות ופרוייקטים קולינאריים איכותיים ביניהם מיטב המסעדות המובילות בישראל במגוון רחב של סוגים ומינים. גיא גם השתתף בתחרויות עולמיות כקפטן נבחרת איגוד השפים הישראלי, וגרף עד היום לא פחות מ-13 מדליות זהב בין לאומיות.

ולגבי הכינוי הייחודי "השף המתלבש"... ובכן, גיא זכה בכינוי בעקבות בעלותו על האוסף הגדול ביותר של חליפות שף מכל רחבי העולם (כ-2000 פריטים!). עניין זה ראוי כמובן להסבר מפורט יותר, ועל כך – בכתבה נוספת בקרוב...
מאת: מערכת ROL
גספאצ'ו: כשרה ולבושה
"גספאצ'ו" הכשרה מאשקלון היא ביסטרו ים תיכוני ומסעדת שף עם תפריט פיוז'ן חדשני הממזג מזרח ומערב ומבחר מנות עשיר במחירים שווים לכל נפש. השף הידוע גיא פרץ, הלא הוא השף המתלבש, מפליא בישוליו מול קהל הסועדים ויוצר חוויה של טעם ואירוח
מסעדה: גספאצ'ו
מסעדת "גספאצ'ו" הכשרה, השוכנת במלון 'הולידיי אין' אשקלון, היא ביסטרו ים תיכוני ומסעדת שף שמגישה תפריט פיוז'ן חדשני, הממזג בין מזרח ומערב וכולל מבחר מנות עשיר ועדכני במחירים שווים לכל נפש וכיס. "גספאצ'ו" משלבת השפעות וטעמים ממטבחי אגן הים התיכון: טאפאס מספרד, קרפצ'יו מאיטליה, פסטיה ממרוקו ועוד. ב"גספאצ'ו" משתלבים חומרי גלם בין לאומיים נוספים ותבלינים ים תיכוניים בשיטות בישול חדשניות ומקוריות.

האוכל של "גספאצ'ו" פותח והורכב תחת ידיו האמונות של השף הוותיק והמצליח גיא פרץ, שידוע בכינויו השף המתלבש (פרטים בהמשך...). גיא, שבנה את התפריט, מכין את האוכל ומפקח על מטבח המסעדה באופן אישי, הוא מאסטר שף בין לאומי המתמחה בהקמה, ניהול וליווי פרוייקטים קולינאריים בארץ וברחבי העולם.

גיא, דור שלישי למשפחת שפים ובשלנים, החל את לימודיו בגיל צעיר עוד מהבית - ואכן ניתן לזהות ברבות מהמנות במסעדה את הטעם השורשי והמסורתי ואת ההשפעות מבית אמא, שיוצק השף המוכשר לתוך מטעמיו המגוונים.

במסגרת לימודי הנוער למד גיא את רזי המקצוע בבית הספר 'תדמור'. אחר כך המשיך בבית הספר 'Ecole-lenotre' בפאריז, שם התמחה במטבחי עמים שונים, סודות המטבח הקלאסי וקונדיטוריה צרפתית, ובהמשך למד גם בבלגיה ('Bari kalibut'), שם הוסמך לשוקולטייר מומחה. בנוסף, למד גיא טכנולוגיית מזון (האוניברסיטה העברית בירושלים), ניהול והקמת מסעדות (המכללה למינהל בתל אביב), וכן סוג 5 הסמכה לשפים של משרד העבודה במכללת 'הולידיי אין' טבריה.

עם שף כזה ומגוון השפעות כל כך גדול, אין זה פלא שלמסעדת "גספאצ'ו" יצאו מוניטין של מקום איכותי ומסקרן, שלא מפסיק להתחדש ולתת את הטון מבחינה קולינארית. אבל "גספאצ'ו" זה לא רק אוכל – זו חוויה כוללת, המורכבת גם מאווירה ועיצוב. למסעדה חלל מואר ורחב ידיים, המעוצב כביסטרו כפרי אינטימי, עם פריטי ריהוט ועיצוב מקסימים בסגנון וינטאג', כמו למשל שולחן וארון מעץ עתיק, שעליהם מסודרים מבחר בקבוקי יינות איכות. קירות בצבע בז', רצפת פרקט ואלמנטים מעץ עוטפים שולחנות אוכל מסודרים בקפידה, שלצידם כסאות וספות מעור חום אלגנטי. התאורה רכה ומופצת, בין השאר, ממנורות מקסימות בצורת פנסי רחוב עתיקים.

במסעדה מעל חמישים מקומות ישיבה וכן מקומות על הבר. הבר רחב הידיים (שהוא בר שתייה וגם אכילה, בזכות מידותיו הנדיבות) ניצב במקום מרכזי בחלל המסעדה, מול שולחנות האכילה. במקום זה יוצר השף פרץ את המנות הייחודיות שלו לעיני הסועדים (SHOW COOKING), שיכולים ליהנות מתהליך ההכנה של האוכל שהזמינו – ועל הדרך גם ללמוד כמה טריקים של אמן אמיתי. גם כאן נשמרת השפה העיצובית הייחודית של "גספאצ'ו", בזכות המחבתות והסירים התלויים ממעל ומכניסים את האורחים לאווירת הבישול הכפרי.

במטבח המסעדה ועל הבר נוצרים ומתבשלים מגוון מטעמים בינלאומיים לאניני הטעם, שיכולים ליהנות מנתחי בשר עסיסיים, מעדני דגים בגריל, מנות צמחוניות ומבחר קינוחים יצירתיים, תאווה לעין ולחיך. האוכל שפרץ מייצר הוא כשר, אגב, בזכות החלטה מודעת ומחושבת היטב של השף, שהגיע למסקנה כי העניין חשוב לו ברמה האישית – כך הוא חש כי הוא ערכי ושלם עם עצמו יותר, מתחבר לשורשים (השפעות מבית אמא, זוכרים?), וגם אחרי שצבר ניסיון בסגנונות בישול שונים הכיר גיא בעובדה כי אין סתירה בין כשרות לאוכל גורמה - וכי יש קהל רב לאוכל הכשר האיכותי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על