מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


מהצד קרצו לנו מנות למכירה של "ברטלה". חנות המכירה פתוחה כל יום בין השעות 8:30-16:00 ובשישי וערבי חג בין 8:00-13:30. מוכרים בה עוגיות, מלוחים, בריוש, לחמים, מוסים, טארט, עוגות פסים, עוגות בחושות, עוגות יבשות, מילפיי, עוד. כל הכיף בחנות הוא שמי שקונה בה זוכה גם לראות איך הכול מיוצר במתחם ליד, על כל השלבים, על ידי הנס וגלית.

האווירה בסדנה הייתה חמימה ומתוקה תרתי משמע. הנס עזר לכולם והעיף בדיחה פה ושם. אומנם הוא גרמני אמיתי, אך חוש ההומור שלו ישראלי לחלוטין. הנס לא הפסיק להתפעל מהבריוש, מהבצק וסיפר עד כמה הוא אוהב את הבריוש, וכמה כל שלב בהכנה חשוב. מרגישים שהנס וגלית אוהבים את מה שהם עושים ועושים רק מה שהם אוהבים.
בסיום חלקנו את השלל, וכל תלמיד בסדנה יצא עם אריזת מתוקים מתוצרת אישית. ארזתי את החבילה מלאת הכול-טוב שלי וטסתי לאסף וטל, זוג חברים חובבי בריוש. לא יכולתי לאכול את כל הטוב הזה לבד, הייתי חייבת לחלוק את הטעמים, את האהבה, את ההתרגשות וההיי שחוויתי בסדנה ולא רק מהסוכר. בפעם הבאה אקווה להגיע גם לסדנה של גלית. עיקר שיהיה לכולם לבריוש!
מאת: מערכת ROL
סדנה עושים באהבה
סדנת בריוש של "ברטלה", שמעביר הקונדיטור המפורסם הנס ברטלה, הייתה תענוג מתוק, מפנק ומאלף. הסדנאות מועברות בפתח-תקווה בצמוד לחנות לממכר מאפים של בני הזוג ברטלה. הכול שם מעולה, משכר ומפנק, וכמובן גם חלבי כמתבקש
את הקונדיטור הנס ברטלה אני מכירה עוד מתחילת ימי הערוץ השני. לפני יותר מעשרים שנה הנס ברטלה היה הראשון בארץ שקיבל תכנית אפייה. כל ערב היה הנס אופה על המרקע ומותיר אותי ואת אמי מקנאות מול הטלוויזיה בבית. הנס, שנולד על גבול שוויץ-אוסטריה-גרמניה, הינו נצר למשפחה בעלת בית מלון. את ההתמחות באפייה וקונדיטוריה החל על מנת להתמקצע יותר בבית המלון. עם הזמן התמחה בקונדיטוריה צרפתית-אוסטרית-גרמנית, עזב את בית המלון, עבד במסעדות יוקרתיות עם כוכבי מישלן ובקונדיטוריות הגרמניות שאף ספקו מאפים לבית המלוכה. כך גם בטלוויזיה, הנס לא הפסיק להפתיע אותנו בשלל מיומנויות אפייה, יידע ותשוקה. תשוקה אמתית לכל מה שמתוק וגם קצת מלוח. עם השנים הכיר הנס את חביבת ליבו גלית – קונדיטורית זוכת פרסים בין לאומיים בשם עצמה – ויחד הם חברו והקימו את "ברטלה" שהיא קונדיטוריה ומתחם סדנאות לתוצאות מתוקות בהדרכת הזוג ברטלה.

"ברטלה" הוקמה בשנת 2000 באזור סגולה שבפתח-תקווה. בין לבין גם פתחו הזוג ברטלה את בית הקפה "גאיה ברטלה", שאינו פעיל כעת, מה שמאפשר לזוג ברטלה לעשות במה שהם הכי אוהבים – לאפות מתוקים, למכור אותם ולהעביר את כל הידע המתוק הזה הלאה. ב"ברטלה" ניתן לעבור סדנה חד-פעמית או קורס קונדיטוריה שלם. אחרי שהייתי צופה קבועה באפייה של הזוג בתוכניות חדשות וישנות בטלוויזיה, ולקוחה קבועה ב"גאיה ברטלה", הגיע הזמן שסופסוף אעבור בעצמי סדנה, על-ידי הטובים ביותר.

חדורת התרגשות ומוטיבציה החשתי פעמיי לרחוב הרכב בפתח-תקווה לסדנת בריוש. כי הכי כיף בחורף לנחם את הבטן בבריוש טוב. את פניי קיבל הנס בכבודו ובעצמו. עם חיוך גדול, הנס הגיש לי כובע וסינר וצירף אותי לשאר הכיתה. חובבנים ומקצוענים שבאו ללמוד ב"ברטלה". הצטרפתי לכיתה מלאה קונדיטורים מתחילים וחובבי בריוש. החלק הראשון של השיעור היה הסבר על הבצק והמילויים הנלווים. הנס הפגין יידע רחב ודאג שנבין כל פרט. מסתבר שבריוש טוב דורש רמת דיוק אבסולוטית בבצק, והנס רצה שנהיה הכי מקצועיים שאפשר. בחביבות עברנו לחלק המעשי. התחלקנו לזוגות והתחלנו להכין את הבצק. הנס עבר מזוג לזוג, הסביר והדגיש בנוגע לכל הפרטים הקטנים. לרשותנו עמדו כל המוצרים, הכלים והמכשירים הדרושים. הכול הוכן מנקודת האפס, וכשהבצק היה בהתפחה/קירור, התחלנו לעבוד על המילויים, שאותם הכנו ממרכיבים איכותיים במיוחד. יחד יצרנו בריוש שוקולד, בריוש פלורנטין (דבש-שקדים), בוסטוק, בריוש נוגט-פטיסייר, בריוש ריקוטה-דובדבנים ובריוש פיסטוק. הנס לא הפסיק לנדב בטיפים והדרכה בכל השלבים של הבריושים השונים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על