מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


התייחדתי עם 'סוף הדרך' שלי, וורד הזמינה לה מנת טרין חצילים. עוד לפני הטעימה נהנינו להביט בצלחת שהגיעה. שכבות מהונדסות ומגרות של חצילים קלויים, פלפל קלוי, פסטו וגבינת פטה. ממש צבעי דגל איטליה וחציל – במקהלה עסיסית של וצבעים טעמים, לצד ברוסטקה איטלקית. היה חבל להרוס את המלבן המקסים הזה. אבל זה היה שווה כל ביס. תתפלאו לדעת שהמנה כלל לא הייתה שמנונית, להיפך! ב"פורנלו" מקפידים על צמצום השימוש בשמן, תודות למתן הרבט, השף המשקיען של "פורנלו". חיסלנו את המנה, השקנו כוס יין סנג'ובזה מבית רמת הגולן והתרווחנו בנחת לפני העיקריות. אני גנבתי את הברוסקטות וטבלתי אותן ברוטב היוגורט-שמיר שלי. איזה כיף לי, עם הדברים הקטנים שמשגעים אותי...

פיצה עם גבינה בולגרית, בזיליקום וזיתי טסוס הייתה לעיקרית שיעל בחרה לנו. אין לנו ספק היא יודעת לפנק וגם לקלוע לטעם. בצק הפיצה היה דק אך פריך ואפשר לתוספות לתת את הטון. דג הסלמון בתיבול איטלקי שחלקנו היה פשוט מעולה!!! הנתח הגיע מצופה בתערובת תבלינים איטלקית והיה עסיסי מבפנים ופריך-קראנצ'י מבחוץ. רק להוסיף טיפה לימון ולהתענג. אפשר היה להרגיש שהדג טרי והתיבול האיטלקי כל כך הוסיף למנה שאפילו לא הוספנו מלח (הפרטים הקטנים...). אני חושבת ששברנו שיא גינס במהירות אכילת מנת דג. תוספת השעועית המוקפצת בשום נזללה גם היא וההום פרייז, שהיו התוספת הנוספת, זכו גם הם לטבילה ביוגורט. אחח השמחה שלי הייתה גדולה.

ואיזה כיף זה כשהמסעדה חלבית ואפשר להתמוגג על קינוחים אותנטיים. לסיום, הזמנתי עוגת גבינה אפויה בתוספת שוקולד לבן עם פירורים מעל ברוטב שוקולד-שמנת. רק מהרוטב שוקולד-שמנת אפשר היה להתעלף – ריספקט למתן השף! ורד קינחה בפנקוטה מהממת עם גרנולה ותותים. מכיוון שב"פורנלו" טוחנים את פולי הקפה במקום, לא יכולנו לוותר והזמנו הפוך אחד ומילקשייק הבית: שייק וניל בתוספת אספרסו וקצפת. שלוק אחד ונכבשנו. מרגישים האספרסו טוב והשייק נהדר! "נכון שבא לכן להתקלח עם זה?" שאלה המלצרית. היינו אומרות שאנחנו יכולות להתחתן עם השייק הזה לנצח! כשנפרדנו מיעל ואורן המקסימים הבטחנו שנשוב לבקר בהזדמנות גם בימי חמישי ושישי כש"פורנלו" מייצרים עוגות שמרים לשבת. היה לנו ברור שנגיע שוב ל"פורנלו" בשמחה, כי זה פשוט 'תנור קטן' עם טעם גדול!
מאת: מערכת ROL
פורנלו – 'תנור קטן' עם טעם גדול!
"פורנלו" היא מסעדה איטלקית, איכותית, וחלבית כשרה השוכנת בלב אזור התעשייה שבקדימה. יש לה עיצוב כובש, שירות מעולה, ואוכל מעלף להציע והיא שווה הגעה אפילו מרחוק!
השבוע מצאתי הוכחה לאמרה: "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים". הכל בזכות ורד, החברה הצפונית-צמחונית שלי, ששכנעה אותי לצאת מהרדיוס התל-אביבי כדי לבקר במסעדת "פורנלו" האיטלקייה החלבית הכשרה שבמרכז המסחרי של קדימה. "פורנלו" ('תנור קטן' באיטלקית) הוקמה לפני כשנתיים על-ידי אורן ויעל, שהחברות בניהם הביאה לשותפות ב"פורנלו" ובכלל לפתיחת המזל. ככה זה כשעושים את הבחירות הנכונות בחיים. כשנכנסנו ל"פורנלו" יעל המחויכת קיבלה את פנינו. היה לנו מפתיע לראות אדם כל כך שמח ואופטימי כבר בקבלת הפנים, זה קצת לא רגיל במציאות שלנו, ולכן מיד רשמנו ל"פורנלו" נקודת זכות.

היה זה ערב יום שלישי – ערב הפיצות של "פורנלו". המקום היה כמעט מלא. התרווחנו על הספות הפנויות וחיממנו את עצמנו מהצינה שעטפה אותנו בדרך. "אני רוצה שתיהנו היום!", הודיעה לנו יעל והציעה לנו את התפריטים, ואנחנו הבטנו אחת על השנייה ואמרנו פה אחד: "איזו חמודה היא!". כן, השירות הוא הפרט שמשלים את ההנאה בבילוי במסעדות, וב"פורנלו" השירות מעולה.

מנת הדגל של "פורנלו" היא 'סופלינה' – כשמה כן היא, סוף הדרך של מנה! 'סופלינה' היא מנת כדורי אורז עם פטריות ועשבי תיבול המטוגנים בציפוי פריך. עצם הטיגון לא עמעם את הטעמים של מהמרכיבים ב'סופלינה'. מרגישים אפילו את טעם הפטריות ועשבי התיבול. אך גולת הכותרת במנה היא הפרטים הקטנים, כמובן. אנחנו הגענו למסקנה שסוד המנה טמון ברוטב היוגורט-שמיר שלה. הרוטב היה חמצמץ ורענן ונתן למנה את הטוויסט המפתיע. אני התמכרתי לטעם ולא הפסקתי לטבול ברוטב הזה. שלמות בכל ביס.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על