מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 21.11.2017


ישבנו וחייכנו אחת לשנייה, שתיקה של הנאה ועונג. ככה נחתנו היישר למנה השנייה. הפסטות של "פביאנה" נעשות במקום, כמובן. הכי מומלצת הייתה פסטת חונקי כמרים בפלפל חריף ופלפל קלוי ברוטב אליו אוליו. הפסטה הייתה בשרנית ולעיסה, עם טעם מיוחד שלא זכיתי לדעת. קורטוב החריפות שהוסיף הפלפל השתלב נהדר. על-פי המקורות פסטת חונקי כמרים הינה למביני עניין ואנחנו כנראה ממש מומחיות אם חיסלנו אותה עד תום! עוד חלקנו פילה טונה אדומה ברוטב יין אדום ושום קונפי על מצע פירה ושעועית ירוקה. נתח הטונה היה מכובד ועסיסי, מפולפל במידה וגירה לנו את החך בכל ביס. הפירה היה חמאתי, השעועית נהדרת. ורוטב היין, שהרטיב את כל המרכיבים וצבע אותם באודם טעים, גרם לנו לא להניח את המזלגות. לא כל יום זוכים לאכול כזו מנה.

שרון המקסימה ששירתה אותנו לא הפסיקה לדאוג ולשמוע אותנו תמיד, גם אם הייתה עסוקה. בין הדיבורים שלנו לאכילה המענגת, הרטבנו את גרוננו עם עוד משקה תוצרת בית – תפוח-נענע גרוס. מעדן אמיתי. כבר אמרתי שמשקיעים פה בדברים הקטנים? שיכורות מסנגריה ומאושרות הרמנו גם כוס לימונצ'לו – תוצרת בית כמובן. שוב "פביאנה" קולעת בול!
אחרי שלוש שעות הנאה הגיע גם זמן הקינוחים. טעמנו מכל הבא ליד ולשולחן, אבל הכי טעימה הייתה מנת הפנקוטה, שהוגשה בכוס מרטיני, על ריבת תפוחים. ביס אחד הוכיח שלא צריך לטוס לאיטליה על מנת לטעום פנקוטה איכותית. זה קורה גם בתל-אביב. מעונגות מאושר הבטנו החוצה. הרחוב היה הומה אדם ורועש, וב"פאבינה" הקטנה נעים כאילו נוסטלגיה טובה ערפלה את חושינו. אין ברירה. צריך לצאת החוצה ו"להתעורר" מהחלום הטוב הזה... אבל לפחות עכשיו אנחנו יודעות מה צריך לעשות כדי "להירדם" שוב אל תוך האושר הזה – פשוט, להגיע ל"פביאנה".
מאת: אודליה צדוק
פביאנה - הרגשה של בית
את מסעדת "פביאנה" תמצאו במרכז תל-אביב. אחרי שתכנסו (ולא תרצו לעזוב) תגלו מקום המספק אווירה נפלאה ומגיש אוכל איטלקי איכותי, כשר ומשובח
בתל-אביב הומת האדם שלנו מצאתי פינת חמד, אפשר לומר פאטה-מורגנה. מקום בו הקלאסיקות קמות לתחייה! הנוסטלגיות פועמת והטעם... על הטעם הזה עוד ארחיב. גן העדן הארצי הזה נמצא ממש במרכז תל-אביב, ברחוב דוד המלך פינת אבן גבירול. "פביאנה" הוא שמה של המסעדה האיטלקית האמיתית-אמיתית הזו. "פביאנה" הוקמה לפני כשנתיים על חורבותיה של "פביאנה – הרשת". המקום הפך לכשר והוכתר כאיטלקית הכשרה הטובה בארץ. בנוסף יש לה גם: שף איטלקי חמוד וחייכני, שיוצא לברך את הלקוחות במבטא איטלקי מלהיב, עיצוב חמים ורומנטי עם תמונות כוכבים איטלקיים התלויות על הקירות ומעוררות רגשות נעימים, ומוזיקה שגורמת לגוף לרצות לרקוד.

את המפגש המרגש הראשון עם "פביאנה" חלקתי עם דנה. היה זה בערב סתווי של אוקטובר, ערב שבו הלב דורש קצת תשומת-לב. הגעתי ל"פביאנה" והתנחמתי. הקולות, התמונות והטעמים ריגשו אותי ואת דנה. משהו במקום הזה גורם לך לרצות להישאר, כאילו זה היה מתמיד הבית השני שלך. התיישבנו לנו ונתנו לשף טיבריוס דניאלי, האיטלקי היקר, להרעיף עלינו אהבה. זה התחיל עם ממרח הבית של שעועית לבנה וחומוס, שהוגש לצד טוסטונים. הממרח המיוחד הזה מגיע על-חשבון הבית אל כל שולחן, על-מנת שנתחיל להתחמם.

לראשונות התחלנו עם מניפת טונה צרובה, שהייתה מנה מעולה. מנת פטריות שמפיניון מוקפצות ביין מרסלה ושמנת, גילתה לנו שפטריות טובות ובשרניות הולכות טוב יחד עם יין וקצת שמנת. טעמה של המנה הצביע על מרכיבים איכותיים, החל בבחירת הפטריות עד הרכב הרוטב, ממש משקיעים פה בפרטים הקטנים. פתיחה נהדרת לערב נוסטלגי שכזה דרשה גם הרמת כוסית. סנגריה תוצרת הבית הייתה לדרינק שנשיק בערב המיוחד הזה. זו הייתה הסנגריה הטובה ביותר שטעמתי בחיי. המוזיקה התנגנה ברקע בצורה מעוררת חושים ותמונתו המקסימה של אל פאצ'ינו השקיפה עליי מלמעלה. "לחיים פאצ'ינו" חייכנו אליו, והוא חייך ושתק לעברנו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על