מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017
מממלכת הבשר בואך ארגנטינה, מיושן בטמפרטורה קבועה ונמשח בתערובת תבלינים ייחודית, הוא גולת הכותרת של המקום ומכאן שמה של המסעדה. השף אסרף נוסע בעצמו בכדי לבחור את האומצות. אלו מוגשות בנתחים בגדלים שונים, החל מ-300 גרם ועד 700 גרם. כאן לא היה הרבה מה לחשוב, על כן הזמנו 300 גרם של סיבי בקר מדממים לסועד. ב"אנטריקוט" לא הסתפקו בכך, ופינקו אותנו בשיפוד בודד של כבדים, ככה בשביל הכיף. מי כמוני יודע כמה קשה להכין כבדים כשרים בצורה טובה ולא יבשה. ובכן מדובר בתענוג היסטרי במרקם נימוח, כמעט חמאתי, ומליחות נכונה. נפלא. גם זוג קבבים מקומיים יקבל בן המומלצים שלי מקום של כבוד. הקבבים נטחנים מבשר בקר, חזה עוף ושומן כבש. תשלובת טעמים מנצחת, השומרת על הקו העדין של המקום.

עכשיו לאנטריקוט. משום היות המסעדה כשרה למהדרין, בראשות הרב מחפוד, הפרות נבחרות בקפידה ובשרן משובח. דבר זה נותן את ביטויו בטעם בשר עשיר, סיבי, ייחודי ומשגע, אך הכפיים האמיתיות שמורות לאסרף המושח את הבשר טרם עלייתו על המוקד בתערובת תיבול מיוחדת המעלה את המנה לדרגת הגורמה. זמן ההגעה של המנה מרגע ההזמנה ראוי לציון ולא עולה לעולם על טווח ה-7 דקות, גם אם מדובר ביום עמוס, הפסקות חשמל, רעמים וברקים!

השירות המשיך גם הוא את הקו החם והמזמין של "אנטריקוט", וחתם את הסעודה בחיוך זורח. טרם ההגעה, מומלץ בחום להזמין מקום מראש, בעיקר בערבים – איכות הבשר, המיקום המשגע, וחנייה שופעת חינם גם לאוטובוסים, הם שהופכים את "אנטריקוט" למסעדת הבשרים של ירושלים בהא הידיעה, ולמקום עלייה לרגל של עשרות תיירים ומקומיים אשר מבינים עניין.
מאת: יאיר אלטמן
ירושלים של זהב ושל נחושת ושל אנטריקוט
מסעדת הבשרים הכשרה הירושלמית "אנטריקוט" היא הנאה צרופה של אוכל איכותי, שופע ומזמין ושירות מלא חינניות ועדינות. כשמתחשק לכם לאכול בשר שנבחר וטופל בקפידה, סלטים, תוספות ומטעמים אחרים – לכו אליה!
מכירים את המשפט "לכל סיר יש מכסה"? אני מאמין גדול בו ובעיקר ב"לכל סטייק יש פה". לכל קרניבור יש אבא קרניבור, וכאן, כמו בתחומים אחרים, התפוח לא נופל רחוק מהעץ. על כן, כשקיבלתי את המשימה לחקור את אומצות הבשר של מסעדת "אנטריקוט" בירושלים רתמתי למטלטלי את אבו-אלטמן, סוס קרבות וותיק בתחום הלוחמה נגד הסטייקים וקרניבור מוכשר בפני עצמו.

מסעדת "אנטריקוט" ממוקמת בהר חוצבים ומשקיפה אל נוף ירושלמי עוצר נשימה. מולה ניצב בית המדרש המפואר של בלס, בעל הקשתות המרהיבות. כשעלינו במדרגות השמש בדיוק שקעה וקרניה האחרונות השתקפו בגוון מוזהב על פני קירות האבן והוסיפו לקסם. פנים, המבנה ניחן בעיצוב מודרני אסטטי מאוד ועם זאת חמים. במרפסת המשקיפה לנוף עתיק, הצופן בחובו את סיפורה של העיר, תוכלו למצוא בר מסוגנן המתאים גם לאירועים מסוגים שונים.

מטבחה של "אנטריקוט" מתוגבר בגריל פחמים מקצועי וטאבון אבן, שהבשרים הטריים נצלים עליו, אך מערכת מיזוג-אוויר משוכללת מונעת מריחם להתנגן באוויר באופן מוגזם. עם הישיבה לוונו במגוון סלטי הבית, כיד הדמיון הטובה עליכם, מעשי ידי השף דויד אסרף, המתמלאים חופשי כל אימת שאחת הצלוחית מתרוקנת. בין היתר מדובר ב: מטבוחה, טחינה, חצילים במיונז, חצילים קלויים, סלט סלק, סלט גזר פיקנטי, סלסה (פיקנטית יותר) וסלט כרוב חמוץ. כולם נעשים טרי במקום בכל יום. גם חומוס הבשר יירשם כמנה נהדרת ובהחלט מומלצת לתגבור הראשונות. לאסרף ניסיון בין עשרות שנים, והוא כיהן בין היתר כשף מלון שערי ירושלים ומלון הנסיכה היוקרתי. דבר זה נותן את ביטויו בתיבול מעודן השומר על קו מרוקאי אותנטי.

את הסלטים "ניגבנו", כמיטב המסורת, בלאפות חמות שזה עתה יצאו מטאבון האבן המקומי. זה הזמן לציין שבמקום מוגשות תריסר סוגי לאפות, הנעשות בין היתר מבצק בירה, ולהן תוספות כגון חמניות, שום-בצל, זעתר ושמן זית ועוד.

הגיע הזמן לבחור את העיקריות. התפריט מציע שלל בשרים על האש בשיפודים מסוגים שונים, כך שיש בהחלט מה להתלבט. אולם סטייק האנטריקוט, המיובא
הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על