מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


בבירור עם משה ואלבז, הבעלים, מסתבר שהמאכל הלאומי של מרוקו הוא בעצם צורת ההגשה של הטאג'ינים. מה שייחודי למרוקו ברור שיהיה ב"אל מגרב"! טעמנו משלושה סוגים שונים: קוסקוס ירקות צמחוני – שהיה טעים וכיפי. מזמן לא אכלנו קוסקוס ביתי אמיתי. טאג'ין הבית – של נתחי בקר עם שזיפים ושקדים. כל-כך נהניתי מהטאג'ין הזה. הבשר שכיכב בו היה נימוח ומעולה. עצם הבישול בטאג'ין מקנה לכל בשר יותר נימוחות, כזו שאי-אפשר לעמוד בפניה. הבקר השתלב טוב עם הקוסקוס שלוויתי מהטאג'ין הסמוך, עם טעם נהדר ומתקתקות מעודנת של שזיפים מיובשים ושקדים. גולן לא הפסיק לשבח את טאג'ין העוף עם תפוחי האדמה והזיתים המבושלים בלימון כבוש. גם פה מדובר על עוף מעולה עם טעם חמצמץ ומיוחד.

כשכבר חשבנו שאין לנו מקום לכלום, הייתי חייבת לטעום את מנת השעריה מטפונייה של אטריות עם צימוקים, אבקת סוכר וקינמון. השעריה הזו היא בעצם מנת ביניים שמוגשת לצד עוד מנות. אני לא התאפקתי מולה וזה היה שווה את זה! טעים, מעודן ומתקתק.

קינחנו באופן הכי מרוקאי שיש! אני – שמעולם לא הייתי בחגיגות מימונה – שמחתי לדעת שיש מופלטה לקינוח. המופלטה שלנו הוגשה עם קנקן תה, וסגרה לנו את הערב בצורה הכי קסומה שיש. גולן ואני הגענו למסקנה: "אל מגרב" עורכת לסועדים בה טיול שורשים קולינרי, גם אם הם בכלל לא מרוקאים. "אל מגרב" – הגענו הביתה!
מאת: אודליה צדוק
אל מגרב – הגענו הביתה!
חדש בתל-אביב – מסעדת "אל מגרב" המרוקאית הכשרה והאותנטית. תענוג צרוף של אוכל שמחזיר אתכם להנאות תבשילי בית אמא, גם אם בכלל אינכם מרוקאים! אל תחמיצו
תל-אביב היא עיר עמוסת מסעדות וכל טוב! בעיר שבה בכל בלוק יש בית-קפה, או מסעדה, אפשר למצוא אוכל כמעט מכל סגנון: אסייתי, איטלקי, פרסי, וכל מה שהראש יכול לדמיין. מכל שפע האפשרויות לפעמים מתבלבלים, אבל אנחנו היינו החלטיים – תגידו, מה דעתכם על מסעדה מרוקאית אותנטית? אחת כזו עם עיצוב מרוקאי מיובא ממרוקו, מוזיקה מרוקאית, ואוכל מרוקאי? לפני מספר חודשים הגיעה אל תל-אביב הבשורה! מסעדת "אל מגרב" (מרוקו בערבית), נחתה ברחוב מנחם בגין שבתל-אביב והציבה את מרוקו בגאווה על המפה הקולינארית של העיר.

בשורת "אל מגרב" הגיעה לאוזניי כשחברי גולן חובב האותנטיות בישר לי שהוא לוקח אותי למסעדה "הכי מיוחדת בתל-אביב". כשנכנסתי ל"אל מגרב" היה נדמה לי שנחתי במרוקו. הריהוט, העיצוב והקירות – הכל זכה למראה מרוקאי אותנטי (בייבוא מיוחד). אפילו השף של "אל מגרב", אלבז, הוא יליד מרוקו, שמנציח את הטעמים הביתיים שלו היישר לפיות שלנו. חוצמזה הכל כשר, בדיוק לפי צרכינו, בקיצור – שווה ביקור!
לפתיחה הגיעו אל שולחננו מגוון סלטי הבית: סלט עדשים; סלט תפוחי אדמה; מטבוחה; חמוצים; זעלוק חצילים; זיתים בפלפלים אדומים; סלט סלק; הסלטים הגיעו בתוספת לחם מרוקאי. בצענו מהלחם והתענגנו על הטעמים, האהוב ביותר עליי היה הזעלוק. גולן מצידו שיבח את סלט תפוחי האדמה בייחודיות התיבול שלו.

מרק חרירה הוגש לנו כמנה ראשונה. עם גרגרי חומוס, עדשים, בשר עגל, כוסברה, עגבניות ונטיפי ביצה. המרק הזה גרם לנו להרגשה מיוחדת. היה בו טעם מיוחד שלא הכרנו, אך הטעם הזה היה כל-כך ביתי, כאילו אנחנו עכשיו במטבח של האמהות שלנו, אוכלים מהסיר עם כף גדולה. החרירה הזו חיממה את הלב תרתי-משמע. צריך לטעום כדי להאמין.
פסטיה פאסיה, התגלה כאחד המעדנים היותר מיוחדים שטעמנו בחיינו. מדובר בבצק פילו ממולא בפרגיות ושקדים ומעוטר באבקת סוכר וקינמון. המנה הוגשה בצורת שני חצאי עיגול. בתור זו עם היצרים חסרי הגבולות מבין שנינו, אחזתי את הפסטיה שהוגשה בשתי ידיים והתענגתי מהפריכות המתפצפצת של בצק הפילו, מנתחי הפרגית המעולים, שהשתלבו נהדר עם שברי השקדים, ומאבקת הסוכר והקינמון שעל בצק הפילו, שגרמו לכל ביס מהפסטיה שלי להתחיל ולהסתיים במתקתקות מחממת וקונטראסטית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על