מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


הייתה ארוחה מעולה, ולשמחתנו נשאר קצת מקום לקינוח. "אל גאוצ'ו" היא מסעדה כשרה בשרית והקינוחים בהתאם, אבל לא התאכזבנו מהם אפילו לא מעט: קינחנו אם כך בפלאן מצוין, עם ריבת חלב וקרמל, וצ'ורוס, שהם מקלות בצק מטוגנים עם המון סוכר. אני אישית לא הצלחתי להצמודד עם כמויות הסוכר שבצ'ורוס, אבל יאיר עשה זאת עבורי בלי בעיה ותוך מאית שנייה, ואילו אני התלבשתי על הפלאן העדין. הפלאן עשוי מביצים וחלב שקדים, והוא היה בדיוק מה שהייתי צריכה אחרי הארוחה הדשנה. ריבת החלב, למקרה שתהיתם, עשויה מחלב שקדים. וכך המסעדה הכשרה הזו מתמודדת בלי כל בעיה עם ייצור מנות קינוח פרווה טעימות.

בזמן שנשנשנו מהקינוחים שוחחנו עם קלאודיו, מנהל המסעדה. חוץ מסיפורים רומנטיים בספרדית ותמונות מתקופתו ככוכב טלנובלות ארגנטינאי, הוא סיפר לנו קצת על המסעדה שקיימת בירושלים כבר 25 שנה. הבשר במסעדה מגיע ברובו מיושן מארגנטינה, ואבי, בעל המסעדה, נוסע אחת לכמה חודשים לארגנטינה כדי להיות בעניינים. את הארוחה חתמנו ביין קינוח מוסקט, והודינו לקלאודיו מכל הלב על ארוחה נהדרת עם ניחוח לטיני אותנטי.
מאת: לירון גז
ארגנטינאי כשר
רשת מסעדות "אל גאוצ'ו" פועלת בישראל כבר משנת 1982 (!) ולה סניפים רבים בכל רחבי הארץ. גם סניף ירושלים היפה מציע את מיטב הבשרים העשויים לפי מיטב המסורת הארגנטינאית, עם תוספות נפלאות וקינוחים מעולים, וגורם והרבה נחת. מה גם שהכל כשר
מסעדת "אל גאוצ'ו" בירושלים מתחבאת (ממש) בסמטה נסתרת בנחלת שבעה, אך ריחות הבשר המעושן יובילו אתכם בקלות למקום. המסעדה שוכנת במבנה ישן ומיוחד, שחלקו הפנימי עוצב ברוח לטינית, כיאה לתפריט הדרום אמריקאי במקום.

לאחר שנכנסנו והתיישבנו הגישה לנו דבורה המלצרית המקסימה (שבעצמה מגיעה מארגנטינה) את צ'ייסר הבית המצוין – שילוב עסיסי ומרענן של וודקה, ג'ין, תפוזים, קינמון ויין אדום. במקצועיות ובאדיבות היא הסבירה לנו על התפריט, וכן על סגנון הסעודה הדרום האמריקאית.

בארוחת אסדו (העל האש הדרום אמריקאי) צולים את הבשר לאט ובסבלנות, ועד שזה יגיע אוכלים מנות ראשונות, בשריות גם הן. למנה העיקרית הזמנו מיקס בשרים זוגי. מדובר ב-700 גרם של בשר מסוגים שונים (הפירוט בהמשך). למנות הראשונות הזמנו אמפנדס בשר מטוגן, שהיה פשוט מעולה. פריך מבחוץ, עסיסי ומלא טעם בפנים, ויחד עם רוטב הצ'ימיצ'ורי המדהים זאת הייתה פשוט חגיגת טעמים. הזמנו גם נקניקיית צ'וריסו, שגם הייתה טעימה מאוד עם טעם בשרי עשיר ואיכותי. יחד עם המנות הראשונות שתינו יין אדום, אני העדפתי קברנה סוביניון של גמלא ויאיר, בן זוגי לארוחה, העדיף דווקא מרלו של יקבי גליל.

המנה הזוגית הבשרית שלנו הורכבה מאסדו עגל חלב, נתח קצבים ואנטריקוט פרימיום דה לה פמפה. לה פמפה הוא אזור בארגניטנה בו הפרות גדלות בשטחים פתוחים, מה שהופך את בשרן למשובח במיוחד. בסך הכל היה מדובר ב-700 גרם של בשר מעולה, שמגיע על גריל שולחני קטן ששומר על הבשר חם, כך שגם הביסים האחרונים עדיין לוהטים ומפנקים. הכי אהבתי את האסדו, לכן התנדבתי לכרסם את הבשר סביב העצמות גם מהנתח של יאיר. ב"אל גאוצ'ו" נשארים נאמנים לאסדו הארגניטנאי המקורי, בו הבשר נצלה במשך ארבע שעות – שעתיים מכל צד – על אש נמוכה. כשלקוח מזמין נתח אסדו (שהוא למעשה המשך הצלעות התחתונות) חותכים לו נתח וצולים עוד קצת, כדי שייסגר. אל הבשר המצוין הצטרפו תפוחי אדמה שגם הם נעשו על האש, ולאחר שספגו את מיצי הבשר הפכו למעדן אמיתי. כתוספת לבשר קיבלנו דואט סלטניה פרובנציאל, פרוסות מטוגנות של תפוחי אדמה ובטטה, בתיבול פטרוזילה טריה קצוצה, אורגנו ושום.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על