מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


הבאה בתור הייתה פלטת בשרים גדולה לשני קרניבורים עם קיבה רחבה במיוחד. אז מה היה לנו שם? נתח אנטרקוט מיושן היטב במידת עשייה "בול פגיעה", נתח אנטרקוט מעושן ומעניין בגווני הטקסטורה והטעם, פרגיות צלויות משוחות ברוטב ברביקיו טעים, קבב כבש וקבב בקר ונקניקיית צ'וריסוס גדולה, שמנמנה ופריכה. לצד כל אלה באו גם טריזי תפוח אדמה בתנור, במגמת חריכה מעושנת וטעימה, פלחי בצל על הפלאנצ'ה, בדיוק כמו שאני אוהב, וסלט ירוק פשוט, יעיל וטוב, עם עלעלי חסה טריים, פרוסות בצל סגולות, שרי מוצקות ורוטב ויניגרט עדין.

הסומק חזר ללחיינו, מנעד האינטונציה התמצק ובאופן כללי חזרנו לעמוד על שתיים (תבינו עד כמה היינו רעבים, כן?). יצאנו מאדל"ח שקטים. שוב, אך הפעם השקט היה מחויך יותר ושליו. גג המכונית נפתח, נהמת המנוע עלתה, אוויר קר של חורף קצת הקפיא, מוסיקה טובה, קיבה מלאה וחלומות על הגעה הביתה ושינה עמוקה. שכחתי משהו?

אגב, לפני שאני קופץ לשנת ישרים שאחרי הארוחה, המקום מציע גם תפריט עסקי בין השעות 12:00-16:00, הכולל מנה ראשונה, סלט אישי, מנה עיקרית ושתייה קרה במחירים נוחים. "אסאדו דון ליאון" – יעיל, כשר וטעים.
מאת: רועי שטיינברג
אסאדו דון ליאון – תענוג בשרי כשר
יש מקומות שבהם השם מעיד מראש על החוויה. "אסאדו דון ליאון", כפי שוודאי הבנתם, הוא שם המעיד תיכף ומייד על אופי המטבח וסוג האוכל הצפוי לכם במפגש עמו על צלחת כשרה גדושת טעם ובשר.
"אסאדו דון ליאון", היא מסעדה דרום אמריקאית כשרה, השוכנת במתחם הבורסה שוקק החיים אשר ברמת-גן. השף אוריאל קוסמינסקי, ארגנטינאי ברמ"ח אבריו ושס"ה גידיו, מנצח ביד רמה על הכנת מגוון הבשרים המיושנים והמעושנים במקום בתנורים שבנה יחד עם שותפיו למלאכה. גיל ואנוכי הזדמנו למקום רעבים ואני מתכוון – רעבים! היום עבר בעצלתיים, סלט עבר בין שיני הטורף שלי בצהריים ו-crave הבשר שלי לא ידע מנוח. התקדמנו ל"אסאדו דון ליאון" החמודה (להלן: "אדל"ח") בשעטה מהירה, קצת שקטים מן הרגיל, מבט בהייה נטול אחיזה מוביל אותנו, ובין לבין עינינו מזרות אימת רעב אדומה. בקיצור – נראינו קצת מפחידים.

באדל"ח מרגישים ומדגישים את קורקטיות השירות והבשר. עם כניסתנו למקום התרשמנו מעיצובה הגאוצ'ואי החם – הריהוט עשוי עץ כבד, בחזית המסעדה בר רווי משקאות, גרילים גדולים ותנורים לעישון בשר המרמזים על הבאות. מוסיקה ארגנטינאית קולחת ונעימה מנוגנת ברקע ופותחת סינוסים לריחות המרחבים הדרום אמריקאיים ולטעם הבשר.

לא חיכינו יותר מדיי (רעבים מאד כבר אמרתי...) ותוך שניות החל השולחן להתכסות במגוון ראשונות שדישנו את הרעב, וריפדו את הקיבה להמשך הארוחה. סלט חצילים "על האש" לצד לחמניית ג'בטה חמימה, סלסה פיקנטית מצוינת, צ'ימיצ'ורי חמצמץ וצובט קלות, כרוב כבוש אסלי, זיתים בשרניים ומלפפונים חמוצים, הגיעו ראשונים במצעד הארוחה. נשנשנו, קצת שתינו, והנה כבר הגיעו הראשונות לחימום גזרת הרעב ויריית הפתיחה (נוספת , אז מה?). טורטיה מקסיקנית עשויה בצק דקיק, נעים וקראנצ'י, מולאה עד להתפקע בבשר עוף קצוץ דק ומתובל פיקנטי. לצידה הגיעו שתי אמפנדות (או אולי אמפנדס?) נפלאות, שנבדלו מאחיותיהן ה"מוכנות" בבצק פריך ונהדר ובשר בקר קצוץ ומתקתק קלות שיצר עניין פילוסופי, שמא פלספני?! (אצל גיל בעיקר. אני התמקדתי ברעב).

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על