מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


בתחום המנות העיקריות יש מבחר גדול של שיפודים ובשרים על הגריל. לי עצמי יש תאווה קבועה לאיברים פנימיים וב"דרך המשי" הם מקבלים ייצוג נאה בדמותם של אשכי הודו, שקדים, לבבות של עוף ואווז, כבד אווז וכבד עוף ועטינים – חלק שהשגתו אינה עניין של מה בכך וביום ביקורנו במסעדה היה חסר. אשכי ההודו היו טעימים, רכים ולא צמיגיים וחוסלו במהרה. כבד אווז כשר אף הוא מצרך נדיר ול"דרך המשי" הוא מיובא מצרפת. את הדרך משם לא עשה לשווא – אנו נהנינו ממנו מאוד. ראוי לציון היה גם קבב גדול ועסיסי על שיפוד שהיה עשוי היטב ועשיר בטעמים. למרות שהיינו שבעים בשלב זה, ביקשנו לטעום גם את צלעות הטלה – מנה שכוללת בד"כ 3 צלעות – אולם לאור מצבנו המפוטם ביקשנו רק שגרירה מייצגת אחת וקיבלנו צלע עסיסית וטעימה.

מנות הבשר לוו בצ'יפס טוב ובאושפלאו – אורז בוכרי עשוי עם שומן כבש. לצערנו היינו שבעים מכדי לדגום סוגי אורז נוספים המוגשים במקום, אולם תיאבוננו גורה לשמע תיאור האירועים המתרחשים בערב וכוללים סירי תבשילים המוגשים למרכז השולחן. העסקית הזוגית המוצעת בצהריים כוללת את מבחר הסלטים למנה ראשונה ובחירה של 5 שיפודים שונים ותוספות לעיקרית ומהווה בחירה טובה וכדאית לצמד רעב.

כמו הסוחרים הנודדים על דרך המשי, כך גם המסעדה בעלת אותו השם מציעה משהו בשביל כל אחד - אוכל אותנטי ממרכז אסיה לסקרנים ולסנטימנטאליים, גריל ישראלי למי שזו העדפתו וגם אפשרות לאירועים רבי משתתפים, למי שרוצה לפנק את אורחיו.
מאת: E.T
בוא לאכול בדרך המשי
המטבח הבוכרי-גרוזיני של מרכז אסיה מקבל ייצוג נאמן ב"דרך המשי" - מסעדת שף כשרה בסגנון בוכרי שנפתחה השנה במתחם הבורסה. במסעדה מגוון קולינארי אקזוטי מרחבי היבשת – דושפרה ושאר כיסונים מכל הסוגים, אורז כגון אושפלאו, איברים פנימיים עסיסיים, שיפודים וגריל
מסעדה: אצטקס
דרך המשי, כידוע, הייתה דרך המסחר העיקרית שקישרה בין המזרח הרחוק למזרח התיכון ומשם לאירופה. הנתיב לא היה אחיד אבל כמעט תמיד עבר אותם אזורים באסיה התיכונה. הנווודים, הסוחרים והשודדים על הדרך המיתולוגית היו מחזיקים מעצמם כמי שראו כבר הכול, אבל גם הם היו מופתעים לגלות ש"דרך המשי" הגיעה עד רמת גן.

"דרך המשי", שנפתחה בתחילת 2008, היא מסעדת שף כשרה בסגנון בוכרי וגריל עם נגיעות ים-תיכוניות, השוכנת במתחם הבורסה ברמת-גן. המסעדה, כמו הבזארים שהיו פזורים לאורך הדרך המיתולוגית שבשמה היא קרויה, מציעה גם היא מגוון רחב של אפשרויות. בצהריים, אפשר לבחור במסלול עסקי משתלם (במיוחד אם אתם שניים), כפי שוודאי עושים רבים מעובדי המשרדים של הסיטי הרמת גני או להזמין מהתפריט הנרחב. בערב, המקום מארח אירועים מגוונים – החל ממסיבות משפחתיות ועד קריוקי ואם אתם מתכננים על ביקור בשעה זו של היום, עדיף להתקשר קודם ולברר.

התחלנו, כמקובל, בערכת סלטים עשירה שבלטו בה לטובה החומוס, סלט הירקות שהיה עשיר בנענע ופטרוזיליה והיה טרי ומרענן ופלפל חריף קלוי ו...חריף. סלט העגבניות הקטן תובל יפה וערב לחיכי, כמו גם הסלק שעבורו תמיד שמורה פינה חמה בליבי. בהמשך, אף הגיע לשולחן מנת חציל קלוי – שרוף, שפוך טחינה ומקושט צנובר - ככל הנראה המנה הישראלית בה' הידיעה של העשור הנוכחי.

המטבח הבוכרי-גרוזיני של מרכז אסיה מצטיין בין היתר בכיסונים – מבושלים, מטוגנים או מאודים, מסורת שקשורה אף היא לדרך המשי ולמאכלים דומים הקיימים מזרחה לשם (כמו דים סם בסין, או מכיוון מערב – הבורקים של תורכיה). ב"דרך המשי", יש ייצוג יפה למגוון, ממנו דגמנו את הדושפרה – כיסוני בצק קטנים שמזכירים טורטליני בצורתם, העשויים מבצק מיוחד, מלופפים סביב הזרת, ממולאים בבשר טחון ומטוגנים. הדושפרה שלנו היו פריכים מאוד וטעימים והיווי ליווי נפלא לכוסית עראק של צהריים ולבירה צוננת.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על