מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


וכך הונחו לפתחנו סלט ירקות קצוץ דק, טרי שבטריים; פלפל חריף קלוי, טעים ביותר; קוביות סלק; חצילים מטוגנים, נטולי שמן עודף; חצילים בטחינה; זיתים טובים; טחינה מזן טוב; סלט כרוב טעים; ודגים כבושים. כל אלה התאפיינו בהגשה נקייה, ובכלל – הניקיון והסדר שולטים במקום. כפי שהוסבר לנו, המזטים מוגשים בשיטת מילוי חוזר, וברור שאפשר לשבוע רק מהם. אגב, ניתן להזמין את המזטים כשלעצמם (30 ₪), ואולם – וכאן טמון פתח לדיל משתלם – שני סועדים יכולים לחלוק ביניהם מנה עיקרית, ולקבל כל אחד עוד ועוד מאותם מזטים טעימים, ללא חיוב נוסף.

לאחר שנפתח התיאבון, הגיעו אלינו מספר מנות עיקריות: המבורגר סלמון ים-תיכוני (78 ₪); פילה מוסר ים (82 ₪); וקדרת מרק דגים טוניסאית (48 ₪). ההמבורגר נקצץ מסלמון טרי, עם שום ובזיליקום, והוגש בלחמנייה עם איולי, חסה ,עגבנייה ובצל מטוגן. מנה מקורית וטעימה, עם טעמים ברורים של ים, כשהשום שבהמבורגר והאיולי נותנים טוויסט מעניין. פילה המוסר היה בלתי שגרתי, ועטוי קראסט עשוי פנקו (פירורי לחם יפנים), שבבי פיסטוק ועשבי תיבול. הדג עצמו היה עסיסי כשהקראסט נתן לו ניגוד פריך. קדרת מרק הדגים הייתה אף היא משובחת, והכילה מרק אדום מבוסס ציר דגים, עם פיסות של דגי ים, והוגשה עם קוסקוס בצד. מזווית אחרת, אפשר בהחלט לראות בקדרת המרק מנה משודרגת של קוסקוס.

אלה הלכו, עוד לא הספקנו להסדיר את הנשימה, ולעברנו הגיחה ספינת עץ עטורת סושי מסוגים שונים, וביניהם ניגירי סלמון וטונה, רול אינסייד-אאוט של ספייסי טונה מאקי (במילוי טונה אדומה טרייה, מלפפון, אבוקדו ובצל ירוק עם איולי, עטוף בשומשום ירוק-ווסאבי), רול של סלמון סקין מאקי (סלמון סקין פריך, מלפפון, אבוקדו, קמפיו ובצל ירוק, עטוף בבטטה עם נגיעות טריאקי), ועוד. כחובב סושי מושבע, אני יכול להעיד כי מדובר בסושי ברמה טובה מאוד, המבוסס על חומרי גלם מצוינים, עם משחק טעמים מעניין. ההבטחה היא כי מגוון הסושי יגדל ותחכומו יעצים, כך שתעמוד לפנינו אחת הסושיות המובילות בעיר.

פרק הסיום אף הוא היה מוצלח. היעדר מנות בשריות בתפריט מאפשר למסעדה הכשרה ליצור קינוחים על בסיס חלב או שמנת, כמומלץ. ניהול משרד ביפו העניק לח"מ ניסיון רחב היקף בכל הנוגע למלבי לסוגיו, ולכן, בפה מלא, יכול הח"מ לומר כי המלבי של "דרבי בר דגים" הנו מן הטובים שטעם. סוף מתוק לחוויה טעימה ו... כשרה.
מאת: אמיר בלנק
לדרבי חוקים משלו
מסעדת "דרבי בר דגים" החדשה מת"א, מציעה לאורחיה שלל מנות דגים כשרות, מופלאות וטריות טריות, לצד עיצוב חדשני ושובה לב של סניף צח ובוהק מניקיון. חוצמזה תמצאו בה ארוחות עסקיות מצוינות המוגשות כל היום ומחיריהן נוחים ומסבירי פנים. מהנה!
אודה ואתוודה, מעולם קודם לכן לא אכלתי במי ממסעדות רשת "דרבי בר". בלי כוונה מיוחדת, פשוט כך יצא. כפיצוי, ביקרתי השבוע בסניף החדש ביותר של הרשת, "דרבי בר דגים", השוכן ברחוב יגאל אלון. מדובר בסניף חינני ביותר המושקע מהמסד ועד הטפחות. חלל המסעדה חדש ורחב ידיים, משרה נינוחות מיידית, וכולו – איך לומר – משדר טריות, שכאילו נלקחה מן הדגים שבמקום. אגב, דגי המסעדה מנהלים דיאלוג עם דגי הזהב ששוחים בחוץ, בנחל המלאכותי המקיף את המתחם, כחלק מתכנון סביבתי מהיפים שנראו במחוזותינו.

במסעדה מוקצה גם שטח נפרד, רחב ידיים כשלעצמו, לעריכת אירועים פרטיים. מתוך תכנון מושכל, לחדר האירועים כניסה נפרדת המבטיחה פרטיות וניתוק מקהל הסועדים הרגיל של המסעדה. השימוש בחלל הפרטי גמיש, וניתן לשנות את עיצוב המקום ומיקום השולחנות בהתאם לאירוע, החל מארוחה פרטית ועד לאירוע עסקי רב משתתפים, שיכול לנצל את מערכת ההגברה המשוכללת ומסכי הפלזמה המותקנים במקום.

לפי העיקרון הנוהג, יש לתת למסעדה בהרצה את הזמן על-מנת שכל חלקיה ילמדו לפעול יחד. ב"דרבי בר דגים", ינוקא בת כחודשיים בלבד, כל החלקים כבר שרים בצוותא. ההשתייכות לרשת וותיקה נותנת מן הסתם את אותותיה, והדבר ניכר מיד במקצועיות אשר בה מתנהלים העניינים במסעדה. מצד שני, כך נוכחנו לדעת, לסניף המדובר ייחודיות משלו, הנובעת מן העובדה כי מדובר בסניף כשר למהדרין.

בסופו של יום, ועם יד על הלב, ניתן לומר כי הכשרות ב"דרבי בר דגים" אינה פוגמת כלל באיכות האוכל, המתבסס על דגים טריים ביותר, שאיכותם ניכרת בהם ונובעת מן הסתם מכוח הקנייה הגדול הקיים לרשת הוותיקה. כפיצוי על היעדר פירות-ים או בשר, כולל התפריט פרק נפרד של מנות מיוחדות של דגים (טובות מאוד, ועל כך להלן) עם תחכום מעודן, שיוצר מנות מעניינות וכיפיות. לצד אלו, אותם דגים טריים מוצאים מקומם גם באגף שלם של סושי, המוכן על ידי שני מאסטר סושי מיפן (ולמדנו כי במזון קר, אין הדבר פוגם בכשרות), שגם עליו נספר עוד רגע.

הגענו – הח"מ, המקפיד לאכול טריפה, ורועי, שומר כשרות עם עבר של כתב אוכל – ל"דרבי בר דגים" בצהרי היום. התפריט גילה הגיון עסקי השורר לאורך כל היום, ובו מקבלים יחד עם המנה העיקרית (שמגיעה עם תוספת) גם מספר מזטים לפתיחה ושני סוגי לחם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על