מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 17.11.2017


ביקשנו מאיתן להודות בשמנו לשלומי על החוויה הנהדרת, כשלפתע הוא צץ ליד השולחן: הופתענו לגלות שהשף הכל-כך מוכשר הזה הוא רק בן 28. החיוך הרחב שלו רמז שאנחנו לא הראשונים שמרימים גבה, ואיתן קרץ והוסיף שכדאי לנו לחכות למנות האחרונות...

כדי לתת לבטן קצת מנוחה, ובעיקר על-מנת להאריך את השהות שלנו ב"הדניס", הסתובבנו קצת במסעדה. מהחלון הפנוראמי הגדול ראינו את עיר המלכים – תפאורה הולמת לארוחת המלכים שממנה נהנינו. בנוסף התרשמנו ממתחם האירועים המחודש, הכולל חלל מרווח ומעוצב לעילא ולעילא ושני חדרים פרטיים אינטימיים, שאחד מהם מאובזר במיטב הטכנולוגיה החדשנית לטובת ימי עיון וסמינרים, ובשני תמצאו בר פרטי עשיר. התמוגגנו גם מהחמימות שקורנת מכל פינה ופינה, ומאווירת החוצלארץ הנעימה ששוררת במקום, ושמענו מאיתמר, מנהל המסעדה, על סופי השבוע התוססים המוקדשים לטברנות ולמוזיקה יוונית שמחה.

ואז הגיעו המנות האחרונות, והוכיחו לנו עד כמה שלומי יצירתי: מה דעתכם על קדאיף ממולא פיצוחים, מצופה בקינמון, שמוגש על שיפוד מצופה שערות חלבה בליווי פרפה חלבה תוצרת בית? וזו הייתה רק ההתחלה... עכשיו דמיינו סיגר מבצק פילו קראנצ'י ומסוכר, מלא בשוקולד ונוגט, בליווי גלידת פיסטוק. נהנים? תוסיפו גם צ'ייסר עם רוטב וניל שבו ניתן לטבול את הסיגר, ותנו לשוקולד ולנוגט החמים לבעבע מתוך הסיגר ולהתעטף בווניל... את המבט המזוגג מאושר של זוגתי אני אזכור עוד זמן רב, ולמען האמת בעיניים שלה השתקף גם האושר שלי. אין ספק שזה היה סיום הולם לארוחה מקורית, מיוחדת ועשירה בטעמים, והכל תוך כדי הקפדה על כשרות!

חזרנו ברגל אל המלון, גם כדי ליהנות מהאוויר הנעים של העיר הדרומית, וגם כדי למוסס את רגשות האשם על ארוחת השחיתות (למרות שבחופש מותר, במיוחד שהרגשנו כמו בחו"ל...). רוב הדרך שתקנו, נותנים לחוויה המלהיבה לחלחל לתוכנו, אבל דבר אחד הבטחנו לעצמנו: אנחנו עוד נחזור למסעדת "הדניס", אולי אפילו מייד אחרי החגים...
מאת: ראובן פילו
דניס: כל דג - זהב!
אווירת החופש שמאפיינת את אילת מתורגמת במסעדת "הדניס" ליצירתיות מבורכת. התוצאה: מנות מקוריות וכשרות וסועדים שמלקקים את האצבעות
שבוע לפני מבול החגים המבורך, החלטנו זוגתי ואני לרדת דרומה אל "אום רשרש", הלא היא אילת. לתומנו חשבנו כי טרום ראש השנה העיר תהיה רגועה ושקטה, כמו נמצאת שם רק בשבילנו, אך לאחר סיור קליל בטיילת הבנו שעוד רבים, אפילו רבים מאוד, חשבו בדיוק כמונו...

רצינו להתרחק מעט מהמולת המסעדות המקובצות במתחם המלונות, ובעקבות המלצה מזוג חברים קרובים שמנו פעמינו אל מסעדת "הדניס", מרחק עשר דקות הליכה ממרכז הטיילת. כבר מול שער הכניסה הבנו שהגענו למקום נכון – מדובר בשער גדול ומרהיב, מעוצב מברזל, שכמו נלקח מטירה אירופאית עתיקת יומין. מעבר לו המתין לנו מתחם בילוי יפה, שקט וסולידי. מארחת לבבית הובילה אותנו אל פנים המסעדה, שם קיבל את פנינו חדר עגול ושקוף, מלא וגדוש ביינות מובחרים. המסקנה החד-משמעית של זוגתי ושלי הייתה שב"דניס" מכבדים קולינאריה, ושצפוי לנו ערב מבטיח במיוחד.

בחרנו לשבת בחלק העליון הפנוראמי של המסעדה. אורות עקבה הקרובה והרחוקה נצנצו אלינו, וביחד עם המוזיקה הנעימה עטפו אותנו באווירת חו"ל. הארוחה נפתחה במקבץ טעימות: פטה כבד עוף שהוגש בצורת רול מרהיב במעטפת פיסטוק עם קונפי בצל מתקתק וטוסטונים פריכים, היה הראשון ועורר תיאבון לעוד. מייד אחריו התענגנו על קרפצ'יו של פילה בקר שנפרס דק מאוד והוגש על פלטה עם עיטור קונפי שום ושרי ועלים של מיקרו צנונית. בלסמי, מלח-ים ושמן זית משובח תרמו תיבול מופלא. אנחנו הסכמנו שהביטוי "טעם גן עדן" נוצר בדיוק בשביל מנות מעין אלה, ואז הגיע פינוק נוסף בדמות רצועות דגי-ים בטמפורה פריכה וחמה עם סלט שורשים טרי ומטבלי צ'ילי חמוץ-מתוק ואיולי.

תוך כדי שאנחנו מלקקים שפתיים בהנאה הצטרף אלינו איתן – מנהל השיווק של המסעדה ואושיה בפני עצמה – וסיפר לנו ש"הדניס" עברה שינוי משמעותי, וכי הושקעו מחשבה מרובה וכסף לא מבוטל, הן בבניית קונספט מדויק והן במימושו מדי יום. "כיום", פירט איתן, "זוהי מסעדת שף המשלבת מנות של דגי-ים מקומיים וטריים, סושי איכותי, מנות בשר ומנות יצירתיות במיוחד של שלומי השף, כגון מנת דג חרב וקינוחים מדהימים". אני לתומי חשבתי שדג החרב אינו כשר, אך איתן הבהיר שישנם זנים ספציפיים כשרים – שנאמר, מכל מלמדיי השכלתי. מרוב דיבורים נהייתי רעב, וסקרן, וכמובן שהזמנתי את דג החרב המדובר, בעוד זוגתי העדיפה להישאר על היבשה עם נתח אנטריקוט המוגש על קרם תפו"א.

דג החרב התגלה כיצירת מופת של אומנות וטעם, כשעיצוב המנה האסתטי להפליא משלים את הטעם הנדיר. מדובר בשלושה נתחי פילה נאים, שנצרבו בגריל והושלמו בתנור, המוגשים על מצע של עגבניות, פלפלים, ראשי בצל ירוק ובצל סגול הצרובים גם הם על הגריל. סלסת עגבניות, כוסברה, פלפלים, שמן זית, מיץ לימון ומלח-ים עיטרה את נתחי דג החרב, והעצימה את העונג מכל ביס וביס. דג החרב נהנה ממרקם מוצק, ועם זאת עסיסי ביותר, והשילוב בין כל האלמנטים היה מופתי. נתח האנטריקוט היה מוצלח לא פחות, ותעיד על כך העובדה שהוא חוסל עד תום על-ידי זוגתי, מעשה שאינו דבר שבשגרה!

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על