מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


למנות עיקריות הזמנו פילה לוקוס עם פרפדלה אלי-אולי ועגבניות שרי. מנה מעודנת ונפלאה במיוחד. אני הזמנתי זנב פלמידה מעושנת עם קרם צהבהב ומתקתק העשוי מתירס, וכן ארטישוק ירושלמי ופטריות פורטבלו. מנת דג עסיסית ונפלאה. שקענו לתוך העונג של המנות וקצת שכחנו את עצמנו שם. רק לאחר שהצלחות היו נקיות ובוהקות שוב עשינו הפסקה קטנה, מחייכות זו לזו בהנאה בלתי מוסתרת.

בשלב הזה ביקשנו מהמלצר החביב רפאל לקחת אותנו לסיור במסעדה. בחלל בו ישבנו יכולנו לראות את מגוון מקומות הישיבה ואת הבר, אך לא ידענו שלמעלה ממוקם חדר פרטי מרווח במיוחד ומעוצב להפליא. החדר מצויד, כמובן, במסך פלסמה וחיבור למחשב נייד לצורך מצגות. מחוץ למסעדה מתחבאת חצר אחורית עם ריהוט גינה נפלא וגם פינת ספות, שנראות רכות למראה, המשמשת כפינת עישון חיצונית לאלו שעדיין לא נגמלו מההרגל הזה.

חזרנו לשולחן. לקינוח ביקשנו צלחת פטיפורים שהייתה פשוט מושלמת. מיני קינוחים קטנטנים ויפים במיוחד, שהרכיבו מעין תכשיט צבעוני. "את התפריט יצרו בדיאלוג משותף השף חיים כהן והשף יניב כספי", סיפר רפאל המלצר החביב. רק אז בעצם הבנו הכל – כהן וכספי הם שני שפים שאוהבים כל-כך טעמים מקומיים, ויודעים לעשות עימם נסים ונפלאות, ולכן הצליחו השניים ליצור ב Decaחווית מטבח עילי עילאית, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים, דמיון אינסופי והמון המון אהבה לאוכל.
מאת: מאשה סקילי
דקה: כל האמצעים כשרים
אל סצנת מסעדות היוקרה התל-אביביות, הצטרפה לאחרונה קנדידטית חדשה, כשרה(!) ומצוינת. Deca שמה. המסעדה המבטיחה מקיימת מיד עם הצעד הראשון אל תוכה, ומגישה לאורחיה, יחד עם העיצוב היפהפה, האווירה הנהדרת והשירות המקצועי, אוכל פשוט נהדר!
מסעדה: Deca
כאשר הוזמנתי למסעדת Deca החדשה סיפרו לי שאני עומדת לאהוב את העיצוב, וכי האוכל יהיה בדיוק לטעמי, כך שהגעתי מראש מוכנה ומזומנה לערב מהנה במיוחד. בתי באה לאסוף אותי מהבית ויצאנו אל המסעדה. רחוב התעשייה בתל-אביב, בו שוכנת Deca, נראה בהתחלה כמיקום מוזר למסעדה, אך כיוון שיש בסביבה עוד מסעדות לגיטימיות, הבנתי שבעלי המקום כנראה יודעים משהו שאני לא מבינה בנושא הלוקיישן. כשהגענו שמחתי לגלות כי למסעדה יש מגרש חנייה צמוד, כך שנושא החנייה נפתר בקלות.

נכנסנו למבואה המעוצבת והובלנו על-ידי המארחת לחלל המסעדה, שמראהו היה פשוט מרגש. בתי סיפרה לי שאת המסעדה עיצבו האדריכלים ברנוביץ'-קרוננברג. ואפילו אותה, שאהבה את העיצוב שלהם ב"הרברט סמואל" וממש התלהבה מהעיצוב של "Zepra", הם הצליחו להפתיע שוב. יש משהו בעיצוב המסעדה שמשלב פשטות עם חגיגיות, הדר עם טבעיות וכדומה. קשה לשים את האצבע על סוד הקסם, אבל הוא שורה על המסעדה כולה ושובה את לב המבקרים בה מיד.

התיישבנו לשולחן כאשר אנו צופות על חלל המסעדה ורואות דרך החלון של המטבח את תנועת לובשי המדים הלבנים העושים שם במלאכה. רק מהתבוננות על הדרך המהוקצעת והיפה שבה העניינים התנהלו במטבחה של Deca נהיינו רעבות, והתחלנו לסרוק את התפריטים. בינתיים הזמנו שרדונה אודם. אל השולחן הוגשו שני סוגי לחמים בכלי כסף מהודר, לצד מטבלים של שמן זית וזרעי עגבניות ויוגורט עם זעתר.

לראשונה הזמנו טורטליני במילוי גבינת לבנה וזעתר בשמן זית. מנה מדהימה וייחודית, שהיא מצד אחד כל כך ים-תיכונית בטעמיה ומצד שני מורכבת, עדינה ועשויה בדיוק רב. ראשונה אחרת היתה קרפצ'יו דלעת עם גרעיני דלעת ונבטי חמנייה עם גבינת מוצרלה באפלו וצ'ילי, ושוב – כל-כך פשוט וכל-כך ייחודי ומפתיע.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על