מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


מנות עיקריות היו לנו קשה לבחור. ההיצע כל כך מרענן ושונה שרצינו לקחת את כל התפריט. הסתפקנו בסטייק אנטריקוט לי ואבא גיוון עם 'סטראצ'טי סינטה' – נתחי סינטה צרובים על מצע אורוגולה עם פירה ירקות שורש בצד. נשמע מבטיח? זה אכן כך! ראשית האנטריקוט שלי היה נתח של 270 גרם(!) שהגיע עם גביע צ'יפס כמו בדיינר אמיתי! הנתח היה גדול ועבה, אך נימוח ומשובח. ראויה לשבח מידת העשייה שהראתה שהגריל-מן שצלה וידע להוציא מהאש על השנייה המדויקת. לא פשוט למצוא כזה דיוק וכזו מקצוענות, בייחוד במסעדות כשרות! המנה של אבא הייתה התגלות אמיתית. נתחי הסינטה נפרסו לרצועות דקות וארוכות, כך כל נקודה בנתח הייתה מלאה בטעם, עסיסית ועשירה. עלי האורוגולה שלצד הנתח הוסיפו חמצמצות עדינה וכל ביס היה מלא בטעם! היה קשה להפסיק לנשנש מהסינטה המשובחות הזו. ב"דריה" לכל שולחן המזמין שתי עיקריות מגיע בקבוק יין 375 מ"ל במתנה מ"דריה". בחרנו במרלו – רקאנטי וחתמנו כל ביס עם לגימת יין, וחיוכים מאוזן לאוזן – ה"דריה" הזו אכן יודעת לארח! החלטנו פה אחד!

הקינוח של "דריה" היה הקינוח הכי טוב שאכלנו במסעדות כשרות והכי מיוחד באופן כללי – 'ג'לי שמפניה' זה גביע שמפניה עם שכבות ג'לי עם שמפניה ומעל פירות יער. קומות-קומות מסודר כל הטוב הזה בגביע, שקוף-אדום-שקוף אדום. אני ואבי הרמנו גבה והתרשמנו מהיופי של המנה. שלפנו כפיות ארוכות וגילינו שהמנה הזו יותר מיפה, היא גם ממש טובה. כל ביס רוקם לו טעמים של פירות יער עם רעננות ג'לטינית קרה וטעימה, עם נגיעות אלכוהול שמפניה. למרות שכבר היינו שבעים, עם כל הטוב שאכלנו, לא יכולנו להפסיק לדוג עוד ביס ועוד ביס ועוד אחד. נהנינו מכל ביס. וסיימנו את הארוחה עם הרבה מה לספר בבית. כן, יש לאן לחזור, ויש לאן להביא את כל המשפחה.
מאת: אודליה צדוק
הבשורה הכשרה
יש בשורה חדשה (וכשרה) בתל-אביב – מסעדת "דריה" מרחוב קרליבך מביאה גורמה כשר ואיכותי שמגיע במקום בסגנון דיינר מדליק ומפנק. מקום לצאת אליו בסטייל ובלי פשרות גם כשאתם שומרי כשרות
כבר הרבה זמן שתל-אביב צמאה למסעדה כשרה מסוג חדש. רוב ההצעות לכשרות בתל-אביב הינן חד-גוניות עד שעמום – חלבי-איטלקי, תבשילים, או מסעדת בשרים/על האש. תל-אביב דורשת שינוי רענן. מסעדה חדשנית, שמעוצבת באלגנטיות נקייה, עם אוכל משובח וחומרי גלם מעולים, אך גם עם אופי של דיינר אמריקאי, בו כל אחד יכול למצוא מנה שהוא יאהב. שיהיה כשר ולא מאוד יקר. אכן כאלה אנחנו – חסרי דרישות בעליל!

כשהבחנתי בשבוע שעבר שברחוב קרליבך בתל-אביב נפתח דיינר כשר, צלצלתי לאבא שלי והודעתי לו על מסעדה כשרה שאנחנו חייבים לחנוך! החלטנו לבקר ב"דריה", זה שמה של המסעדה, בערב של אמצע השבוע, לחטוף הפסקה מכל ההכנות לחגים, מהריצות ומהעבודה. אחרי הכול נדמה ש"דריה" נפתחה בדיוק בשבילנו. אורות כתמתמים וכסאות עור עיטרו את "דריה". אלעד המלצר המקסים קבל את פנינו בחמימות, והמזיקה ברקע נתנה אופי אלגנטי. גילינו שהתפריט של "דריה" עשיר ומסעיר – ניתן למצוא בו מסטייק אנטריקוט עד טליאטלה ראגו, מסלמון עד ריזוטו. כפי שרצינו – מקום בו כל אחד יכול להתארח ולמצוא את שאהבה נפשו.

ל"דריה" גם עסקיות הכוללות פוקצ'ה בליווי מטבלים וכוס שתייה חינם שמקבלים עם כל הזמנת מנה עיקרית (וראשונות מוזלות). נראה מבטיח. אז הזמנתי אנטיפסטי לחימום הקנה. אבא העדיף לטעום בשר כבר בהתחלה, ולקח ארטישוק ממולא בבשר עגל על מצע עגבניות שרי. כבר בביס הראשון אבא הודיע: "יש בפנים גם בזיליקום!" (ואתם יודעים שההורים שלנו תמיד צודקים...) בשר העגל במילוי היה עסיסי ואוורירי מעט, כמו שצריך להיות במנה ראשונה, והבזיליקום נתן נופח איטלקי קל למנה. מנת האנטיפסטי הייתה חביבה אמיתית – שלל ירקות קלויים עם נגיעות חומץ בלסמי. לכאורה, עוד מנה סתמית, אך ביס אחד קטן לימד אותנו לקח. ראשית, החומץ הבלסמי מעשיר את האנטיפסטי בחמיצות קרמית, אך בסופו של ביס מגיעה ההפתעה, כל ירק קיבל נגיעות של שום טרי כתוש. כזה שמשאיר טעם בפה. אלעד דאג לרפד אותנו עם לחם הבית כבר בהתחלה, ואני 'אווררתי' את החריפות בקצת קרם פלפלים וטפנד זיתים תוצרת בית. המוזיקה התנגנה ברוך ברקע ואנחנו סיכמנו ש"דריה" התחילה ברגל ימין!

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על