מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


אבל לפני הכל חשקה נפשי במנה ראשונה. מור המנהל ואוראל המלצרית המליצו על סביצ'ה סלמון, והתוצאה – בדיוק מה שחיפשתי: מנה חמצמצה ורעננה, טעימה וטרייה, מתובלת עדין ועם תוספת אבוקדו מבורך. קרין המהממת בחרה לעיקרית לברק פתוח, שהפך אותה למאושרת עד הגג. אני – שמעדיפה דגים עזי טעם יותר – הזמנתי פילה מוסר, שניכרו בו הטריות, העסיסיות והטיפול המדויק. לצד הדגים הגיעו אל שולחננו אורז בתיבול שזיפים ומנת פוטטו. לאורז היה טעם מתקתק ומיוחד, והפוטטו, אוי הפוטטו... אבי דבוש יכול ללמד הרבה שפים איך יוצרים מתפוחי אדמה מעדן של ממש, קריספי ונימוח.

הקינוחים קרצו לנו. בלי שמץ היסוס, מאחר שלא יכולנו להחליט, בחרנו להזמין גם מוס חלבה, גם סופלה וגם פאי תפוחים – שלוש מנות שכולן התגלו כטעימות להפליא. אחרי שכבר היינו מלאות לגמרי לקחנו עוד ביס אחרון מהקינוחים, ועוד ביס אחרון בהחלט, וליקוק אחרון-אחרון-חביב, נשענו לאחור והסכמנו שאיזה כיף זה שיש הרבה דגים שווים בים וגם המון קינוחים שווים לא פחות, ואפילו הלב השבור התחיל להתאחות.

הפרידה מ"דבוש דגים", לעומת זאת, לא הייתה קלה כלל וכלל... בסוף לא הייתה ברירה, הבטחנו לעצמנו שזוהי פרידה זמנית בלבד, אמרנו יפה שלום לכולם – ויצאנו מהמסעדה מרוצות עד הים.
מאת: אודליה צדוק
המחמם הרשמי של החורף
במסעדת "דבוש דגים" הכשרה מרעננה מגלים שיש אולי הרבה דגים בים, אבל שרק המובחרים שבהם מגיעים ל"דבוש", שם הם זוכים לטיפול אוהב ומדויק והופכים למעדנים של ממש
כשלבחורה נשבר הלב, תמיד יבוא מישהו וינסה לנחם עם המשפט: "אל תדאגי, יש עוד הרבה דגים בים". לצערי, עליי הביטוי הזה לא משפיע. מה זאת אומרת "הרבה דגים בים"? איפה נמצא הים הזה? ואיזה דגים שוחים בו? ומי אמר שהם בכלל לטעמי? אבל השבוע לא היה לי חשק לתהיות קיומיות. הייתי עצובה והמומת פרידה, ופתאום נורא רציתי דגים. אמיתיים. אז לקחתי את חברתי קרין המהממת למסעדת "דבוש דגים" המיתולוגית, שדי לי במשמע שמה כדי להתמלא בגעגועים – געגועים לחוף הים ההרצלייני, שם שכנה המסעדה שנים רבות, וגעגועים ללילות הקיץ החמים והמלהיבים. הרי מי לא מכיר את ימי חמישי בחוף דבוש? אלפים רוקדים, אוכלים ושותים – והדגים שותקים. לאחרונה העתיקה "דבוש דגים" את מושבה למקום טוב יותר, אל "פארק מול" שברעננה, שם ניתן גם לקיים אירועים פרטיים באולמות נפרדים, וגם ליהנות מאותם דגים מעולים שהבעלים, אבי דבוש, מעלה בחכתו מדי יום.

את ארוחתנו ב"דבוש" פתחנו עם יין מרלו מענג מבית דלתון, שגירש את העצב ומילא אותנו באופטימיות זהירה. מבט ברשימת הדגים שבתפריט הפך את האופטימיות הזהירה לשמחה של ממש. מסתבר שיש הרבה דגים בים, והמובחרים שביניהם מגיעים ל"דבוש דגים": דניס, לברק, פורל, מושט, ברבוניה, סלמון, מוסר, בורי, לוקוס, ויש אפילו מנת מיקס דגי רשת עם סרגוסים, בייבי פרידה ועוד. המגוון הרחב בא לידי ביטוי גם בצורת ההגשה – פתוח (ללא אידרה, ראש וזנב), סגור או פילה – וגם בצורת ההכנה, מטוגן או אפוי בתנור.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על