מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


החדשות הטובות השניות, והלא פחות חשובות – במקרה שלנו, הטעם עמד בציפיות, ואולי אף עלה עליהן... ולצידם כמובן, השילוב המופלא עם כוס יין שרדונה משובח ואיכותי.

ואם חשבנו שכאן זה נגמר, טעינו. עוד המתינה לנו מנת הקינוח, קטנה אך טעימה: פינאלה מרשים לארוחה, בדמות פרלינ?י שוקולד בטעמים שונים ומקוריים, כמו נענע או נוגט.

לא נשכח עוד לציין ולשבח את היחס האדיב והשירות המקצועי לאורך הארוחה כולה. אין ספק כי צוות המלצריות הנעימות ובעלי המקום המקצועיים, תורמים אף הם לאותה אוירה נהדרת שמאפיינת את המקום.

לסיכום – אכן חוויה קולינרית. מומלץ בחום לכל אוהבי הבשר ואף לשומרי הכשרות מבינינו. וכמה זה עולה לנו אתם שואלים? ובכן, המחיר הוא לא מהזולים שתמצאו. אבל כמו שאמרו כבר רבים וחכמים – על איכות – משלמים...
מאת: מורן פרי
פותחים שולחן קו?ל בקולינרי
מעטים האנשים שיישארו אדישים לכמויות הבשר ולניחוחות המשכרים שעלו מן הגריל של מסעדת "קולינרי" הירושלמית, בעוד אנו עסוקים לנו במשתה חגיגי וחסר עכבות של מרקים משכרים, סלטים מושקעים ובשרים אלוהיים. אין מה לומר, פשוט חוויה קולינרית
את הרמז הראשון לחוויה הקולינרית שעמדנו לעבור קיבלנו כבר על מפתן הכניסה ל"קולינרי", מסעדת שף ירושלמית בשרית כשרה השוכנת ברחוב עמק רפאים. העיצוב הקלאסי הנקי בפשטותו, מוסיקת הג'אז הנעימה שמילאה את החלל וקיר היינות המרשים, המעורר את תאוות השיכר של כל חובב יינות מצוי – כל אחד מאלה ואולי השילוב של כולם גם יחד סחף אותנו כהרף עין לאווירה האינטימית והרגועה שאפפה את המקום.

עיון ראשוני בשפע המנות שבתפריט הותיר אותנו מעט מבולבלים וחסרי יכולת לבחור. בעזרתו האדיבה של יוני, בעל המקום, שהסביר לנו בפירוט על כל אחת מן המנות, החלטנו - כמו ישראלים טובים - שלא לבחור, ולטעום כמעט מהכול. בקיצור, בחרנו במנה הזוגית.

כמנה ראשונה, הוגש לנו מרק חציל, סמיך בדיוק מידה הנכונה. לצידו הונחו לפנינו מגוון לחמים חמים טריים וטעימים להפליא הנאפים במקום, בתוספת מטבל ויניגרט ועשבי תיבול.

מנת הביניים היתה מרשימה וטעימה לא פחות – סלט ירקות שורש, עמוס עלים רעננים וירקות טריים, מתובלים ברוטב ויניגרט וג'ינג'ר, לצד מגוון סלטים רחב. עד לרגע כתיבת שורות אלו, טרם הצלחנו לקבוע בינינו איזה מבין הסלטים היה הטעים ביותר – סלט החצילים בפסטו, סלט החצילים בפלפל קלוי פיקנטי או שאולי דווקא האפונה בטחינה. וזאת עוד מבלי להזכיר את שאר המתמודדים על התואר הנכסף.

כשקיבתנו מלאה למחצה (אחרי הכול, כשהגענו לארוחה הקיבה עוד היתה ריקה לגמרי) הוגשה לפנינו המנה העיקרית. מלבד צמחונים, מעטים האנשים שהיו נותרים אדישים לכמות הבשר המכובדת ולניחוחות המשכרים שעלו מן הגריל הנייד. כעת התלבטנו באילו מהבשרים ננגוס ראשון. נתח הקצבים העסיסי או סטייק האנטרקוט, העוף במרינדה - גיוון מבורך ליתר הבשרים, או פילה הכבש המזמין. ואם כבר בחרנו באחד מאלו, האם לטבול ביין, צ'ימיצ'ורי או חרדל, או שמא נתענג על הבשר הרך, המתובל בעדינות ובמידה - ונאכל אותו כפי שהוא? ובכן, במקרה הזה, יש בפינו חדשות טובות וגם חדשות טובות. החדשות הטובות הראשונות הן – אין מקום להתלבטות, הכמות הנדיבה המוגשת אפשרה לטעום מהכול, בכל וריאציה אפשרית של מטבלים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על