מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


הגיע תורן של העיקריות. בליל שפות זרות ברקע, אנחנו חשים בחו"ל, והצלחות החלו מגיעות. פיסה מרשימה של פילה בקר בניחוח מעושן נחה על ראגו פטריות ובצל מטוגן, לצד רושטי תפוחי אדמה פריך ומפצפץ טעמים. על הצלחת צוירו, כבמשיחות מכחול של טעם, שבילי מרלו מצומצמים, שסיפקו מתקתקות מעודנת לכל המנה. מן הצד השני הוזמן לו נתח מרשים של חזה מולארד. זה הוגש פרוס לפרוסות נאות, ברוטב פורט-רימונים מעניין, מלווה בגרטן בטטה ומרווה.

בין לבין, נלגמו מים צוננים של עיר הבירה, השתלבו ניטראלית עם הטעמים וליוו את החוויה. לשלב הקינוחים באנו נינוחים. החלטנו לטעום שלושה סוגים. מגדל קפה ושוקולד הגיע כשמו – שכבות שוקולד מריר ומוס קפה לסירוגין. ליד בחרנו טארט-טאטן מעניין של פירות הדר, שהוגש עם גלידת אגוזים, ו-COOL טריו, שהורכב משוט של מוס שוקולד, מלבי קוקוס מעניין עם פיסטוק זרוי מעל, ופרפה לימון נימוח וחמצמץ לרענון. לצד כל אלה לגמנו שתי כוסיות של פורט רימונים מצוין וטעים.

"קולינרי" היא מקום נעים. מוסיקה שקטה ומגוונת, החל מג'ז וכלה בישראלית, מנעימה את זמנם של הסועדים, והולמת בקצבה הנינוח את אטמוספרת החו"ל הירושלמית שמסביב. השירות קשוב, חמוד ויעיל, המקום מטופח ומזמין והאוכל – חוויתי.
מאת: רועי שטיינברג
קולינרי – כשהאוכל הופך לחוויה
מסעדת הבשרים האקסקלוסיבית "קולינרי" ממתינה לכם בשכונת עמק רפאים שבבירה, כדי לספק לכם הרבה יותר מאשר אוכל או תחושת שובע. המקום מבטיח ומקיים, ומציע סעודה כשרה ומשובחת בסגנון איכותי ומתגמל.
בשנים האחרונות מילים כמו 'קולינרי' ו-'גסטרונומי' הפכו למטבעות לשון שכיחות בפינו, תוך שהן מתבלות כמעט כל מפגש חברתי וחוויית שיחה. לפי הגדרת הערך ב"ויקיפדיה": "הקולינריה החלה את דרכה כאשר אכילה חדלה להיות צורך הישרדותי בלבד, והפכה להיות מקור להנאה. בניגוד לאכילה הישרדותית, ששמה דגש על כמות ומידת השובע, הקולינריה שמה דגש על טעם, מראה וריח. הקולינריה נולדה במטבחי המלכים ונועדה לספק את גחמותיהם, ולכן רבים מהמתכונים הקלאסיים הם קפריזיים ובלתי ישימים כיום". במהלך השנים, מסתבר, ובעיקר בעקבות התפתחות המסחר והתעשייה, פתיחת הצוהר לקוסמופוליטיות והגדרת הכפר הגלובאלי החדש, הקולינריה פסקה מלהיות בהכרח נחלתם של שועי הארץ ועשיריה, ואף אנו, חובבי הטעם והחוויה, נמצאנו יכולים למצות את עדנת הטעם וההרפתקה השלובה בה.

"קולינרי", מסעדת בשרים אקסקלוסיבית וכשרה שנפתחה לפני מספר חודשים, שוכנת בעמק רפאים במושבה הגרמנית היפהפייה שבירושלים, וכשמה כן היא – מספקת חוויה כוללת של ארוחה נהדרת, שירות אדיב ואווירה צעירה, נעימה ומפנקת. העיצוב מרשים ויוקרתי, קיר היינות הגדול מרשים בגובהו ובמגוון היינות הקבועים בו. שולחנות עץ כבדים וכסאות נוחים מקדמים את החוויה ומוסיקה חרישית מלווה ומרפדת הכל בקצב נינוח.

TEPERBERG MERITAGE 2005, פתח את הארוחה בבלנד עמוק, מבושם וחלק של ענבי מרלו, קברנה סוביניון וקברנה פרנק, והיה לא פחות ממשובח. הראשונות התחילו לגדוש את השולחן. כאן חברים אני מפעים בנאום נרגש לאומה: סביצ'ה הדניס שאכלתי שם היה אחד הטובים ביותר שטעמתי מימיי. מודה, גם אני נאחזתי פתיעה. לא ציפיתי למצוא סביצ'ה כל כך עוצמתי דווקא כאן – במעלה ההר. אלא שאם נשים בצד את משחקי הים-יבשה, הרי שמשחק המרקמים במנה, גווני הטעם המשולבים בה, וצורת ההגשה היו נהדרים בעיניי, ומילאו אותי בחוויה. קוביות דניס טריות למהדרין, מתובלות במלאכת מחשבת מעודנת, הוגשו על כפית מעל קרפצ'יו סלק עז צבע וטעמים, בזילוף סביבתי של רוטב ג'ינג'ר ארומאטי ומתקתק קלות. פשוט מנה מעולה! כולה אומרת הוד טריות ורעננות. עוד הוזמנו פטריית פורטבלו שמנמנה וטרייה, ממולאת באגוזים וכבד אווז, ברוטב יין אדום על מצע של סלט עשבים טריים וקראנצ'י, וגרגירי רימון; קרפצ'יו בקר איכותי בתבלון ייחודי של לימונצ'לו ודבש; וסלט רוסטביף על צלחת, בעיצוב מיוחד, שהכיל עלי חסה, בייבי תרד, עגבניות שרי, רצועות בצל סגול דקיקות, פיסות טעימות של רוסטביף איכותי ופקאנים ברוטב חרדל ודבש חמוץ-מתוק. לצד כל אלה הטובות הופיעו לחם אגוזים פריך ופנכה נאה של ממרח עגבניות מיובשות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על