מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


מדושני עונג ותאבים לעוד, כשמסביבנו קהל מעורב (דתיים וחילוניים), מכובד ושליו, התייצבנו לסיבוב הנוסף והמבטיח – שלב העיקריות. האנטריקוט שהזמנתי היה נתח בשר מופלא, מאיכות עילית. הוא נצלה בצורה מושלמת לרמה הנדרשת (מדיום) וטעמו היה משובח ועסיסי. הוא לווה רוטב ברסי נהדר, עשוי ציר בשר ויין אדום, והשניים השתלבו בצורה מופתית יחד והפגינו הרמוניה מעוררת השראה. מ' שקע לו לאיטו בקציצות קבב הטלה (300 גר') שהוגשו על מצע של "סטייק" חציל עם קישוטי נגיעות טחינה גולמית מעל. שתי המנות הגיעו בלוויית קערית תפוחי אדמה ובטטות אפויות – תוספת שמנצחת תמיד.

הבטתי על מ' מנקה את הצלחת, מתלקק, מרוצה, מסופק. יכולתי לראות בבירור שהבחירה שלי ענתה על כל הקריטריונים הנוקשים שלו, ושאין לו אפילו השגה אחת. וכמו בכדי לבחון זאת לגמרי, קראתי למלצרית כדי להזמין קינוחים – נראה, אולי כאן יהיה ל-מ' משהו ביקורתי לומר (מתוקים הם הלא המכשלה הפוטנציאלית מספר אחת של מסעדות כשרות).

אבל לא... גם המתוקים הסבו אושר (לשנינו) – קונפי תפוז (מעין קונפיטורת רבעי תפוזים מיוחדת במינה שקלודין קנדינוף, השפית ובעלת המקום, מומחית בהכנתה) הוגש עם פרפה שוקולד, וגירה את החך בשילוב טעמים משגע. מנת פרופיטרול – פחזניות ממולאות גלידת וניל ומצופות שוקולד, הנעימה גם היא. והכל יחד היה מתוק מדבש.

ב"קלודין" יש גם חדר פרטי, שיכול לאכלס עד 14 איש. זהו חדר נפרד סגור, שמתאים לאירועים פרטיים.
מאת: יסמין נעמן
קלודין – מכשירה לבבות
מחפשים מסעדה כשרה, אשר מגישה אוכל גורמה משובח ומציעה מקום בילוי מסוגנן ואיכותי? ביקור במסעדת "קלודין" מיהוד יביא אליכם חוויה קולינארית נהדרת, ואלגנטיות חמימה, לצד אווירה של מסעדות מחוצלארץ.
"קלודין", מסעדת גורמה צרפתית כשרה למהדרין, היא לא סתם מקום לאכול בו, או סתם לוקיישן לבלות בו לזמן מה. "קלודין" היא הדבר האמיתי. היא מעניקה לך, במראיה, באווירתה ובמטעמיה, את התחושה שאתה לא כאן. היא מנחיתה אותך מעודנות הישר בלב צרפת. מנתקת אותך מהווייתך המקומית. מביאה אותך למחוזות אחרים של יופי ונועם.

החלטנו לפקוד את "קלודין" כי שמענו רבות על פלאיה, וכך 'גייסתי' לצורך העניין איזו סיבה למסיבה (די סתמית אם לומר את האמת) – חצי שנה להיכרותנו. מ' שומר כשרות ואני מחפשת כל הזמן מקום שיעניק לו אוכל ברמה גבוהה (מה גבוהה? בינלאומית. מדובר בבחור סופר פיין-שמעקר). לי לא חשובים כל כך הפרטים, אבל מ' שלי הוא באמת לקוח לא פשוט, והפעם הייתי גם צריכה למצוא מקום אינטימי... אחרי הכל – חוגגים או לא חוגגים?!

"קלודין", השוכנת ביהוד, התגלתה כמסעדה יפה, לא גדולה ובעיקר מפנקת. המלצרית שנגשה אל שולחננו היתה מחויכת ורגועה, מוזיקה עדינה נשמעה ברקע והכלים הצחורים נצנצו על גבי מפות לבנות ובוהקות. מ' נראה חגיגי במיוחד והייתי מרוצה מהבחירה ומהחברה.

אל השולחן הובאה צלחת עם לחמניות קטנות וטעימות, ולצידה שתי קעריות של מטבלים: האחד מטבל מיונז מיוחד, והשני 'ממרח חצילים' חמצמץ ומצוין. נשנשנו אותם בעודנו מפטפטים, ואז התחלנו לשים-לב שהמקום מתמלא אט אט. אין ספק שלא רק אני חשבתי על "קלודין" כמקום קלאסי לארוחה משובחת, כשרה ואפילו רומנטית.

לראשונות הזמנו קרפצ'יו בקר ברוטב בלסמי, שמן זית ועלי רוקט עבור מ' שמאוד נהנה, ועבורי מנה שנקראת 'סטרטצ'י סינטה'. מדובר בפיסות סינטה דקיקות שהוקפצו ביין לבן, בזיליקום, שום ושמן זית והונחו על פרוסות לחם קלוי. כך נפתחה לה חגיגת בשרים אמיתית. כי מה לעשות, מ' ואני משוגעים על בשר ובמסעדות גורמה, אפילו אם תפריטיהן מתעקשים לשכנע לאכול מנת דג בעלת תיאור מפתה, אנחנו תמיד נוטים לכיוון הבשר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על