מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


צלחות המנה הראשונה, שהותרנו נקיות, פונו על ידי המלצר היעיל ונעים ההליכות, ואנו שבנו לשיחתנו אודות איזו קטגוריה מתאימה ל"קלודין": צרפתיה, כשרה, "מחוץ לעיר" (שחצנות תל אביבית שכזו...). בסופו של דבר, הגענו למסקנה שאין זה הוגן לתייג משהו או מישהו בהגדרה בת מילה אחת. הדיון ההגותי הזה הופרע רק כאשר המלצר שב עם סט סכו"ם חדש, כנהוג. כשתהיתי באוזנו לגבי העובדה שלא הוגש סכין חד לבשר, הוא ענה שאין בכך צורך. כל כך שמחתי לגלות שהוא צדק! אומצת הבשר היפהפיה היתה כה רכה ועסיסית, שהיא נחתכה ללא בעיות כאילו היה מדובר בגוש חמאה. האנטרקוט, ללא ספק מאיכות עילית, נצלה בצורה מושלמת לרמה הנדרשת (מדיום-רייר) כשטעם הבשר מלא חיות ורעננות. את נתח הבשר ליווה רוטב ברסי, העשוי ציר בשר ויין אדום, היה טעים ועשיר מאוד ולא השתלט על המנה כולה, ובכך העניק למנה דחיפה נוספת כלפי מעלה. פשוט מעולה ומרגש.

הזמנו גם פילה מוסר עטוף במנגולד שהתגלה כמנה מוצלחת ומרעננת מאוד. פיסות דג בטקסטורה נעימה וחלקה, נארזו בתוך עלי הסלק המאודים, והשתכשכו ברוטב מתקתק. הרוטב העשוי מנגו ורכיבים אחרים (שלא הצלחנו לעמוד עליהם במדויק) נסך אווירה קיצית ומלבבת על המנה שהיתה מהנה מאוד. במהלך כל הארוחה הקפיד הצוות לשמור עימנו על קשר עין באורח שאינו מעיק אך מעיד על תשומת לב. גם בקשתנו למלח ופלפל נענתה במהירות.

טרם הגעת הקינוחים, יצאה השפית קלודין מן המטבח וסבבה בין שולחנות הסועדים כדי להתעניין בשלומם ולשמוע את חוות דעתם. גם אצלנו היא התעכבה, ושמחתה היתה גדולה לשמע הנאתנו המרובה. השפית התגלתה כלבבית ונחמדה ובשיחה הקצרה שגלגלנו, למדנו שהיא בת למשפחת מסעדנים מצרפת. את רזי הבישול למדה מאמה כבר מגיל 10, והיא ממשיכה להקפיד וללמוד בכל פעם שהיא מבקרת בפריז עד היום, גם לאחר כל כך הרבה שנים במקצוע. את סיפור חייה קטע צילצול טלפון, שהזמין את שרותי הקייטרינג של קלודין לארוע בביתו. מהמעט ששמענו באקראי, קלודין לא מתפשרת על אף פרט גם בשירותי ההסעדה, ורוצה להעניק את הטוב ביותר גם מחוץ לטריטוריה שלה.

שלושת כדורי טראפלס השוקלד שקיבלנו היוו סיום מוחץ לארוחה. עשירים ומתוקים במידה הנכונה וגם הם מייצור עצמי ומרכיבים איכותיים. כזה הוא גם פרפה החלווה שהוא תענוג אוורירי לאוהבי הממתק ולשומרי הכשרות.

לסיכום, חווינו ב"קלודין" ארוחה צרפתית ברמה גבוהה ביותר וגם כשרה למהדרין. ההקפדה על המרכיבים האיכותיים, השירות היעיל והמסור, האהבה שבה נעשה האוכל, האווירה הנעימה והמזמינה – כל אלה מסבירים את הישרדותה של המסעדה לאורך שנים ארוכות ומצדיקים נסיעה מיוחדת מכל קצוות הארץ עד ליהוד.

ב"קלודין", אגב, יש חדר פרטי, שיכול לאכלס עד 14 איש. החדר הפרטי הוא חדר נפרד סגור, שמתאים לאירועים פרטיים (למי שמעוניין בפרטיות) וכן לפרזנטציות וישיבות חברה.

במסעדה ניתן לקיים אירועים מכל סוג – בריתות, בר ובת מצווה, אירועי חברה וכולי.
מאת: זהר לוי
קלודין: צרפת קטנה גדולה
"קלודין" היא מסעדת גורמה צרפתית וכשרה למהדרין, השוכנת ביהוד (ולהפתעתי, קרוב כל כך לתל אביב!). השילוב בין מרכיבי המנות שאכלנו היה הרמוני ומסקרן כאחד, והעמיד בהצלחה את חושי הטעם במבחן מענג. האנטרקוט, ללא ספק מאיכות עילית וברמת מסעדות העל, נצלה בצורה מושלמת לרמה הנדרשת (מדיום-רייר) כשטעם הבשר מלא חיות ורעננות. מומלץ בחום
כבר מזמן רציתי לאכול ב"קלודין". ואני מדברת על שנים רבות, בהן שמעתי מכל פה שאחת המסעדות הצרפתיות הטובות בארץ נמצאת ביהוד. מסיבות שונות (עצלות, בין השאר), כנראה תמיד ראיתי בנסיעה אל העיר יהוד כמכשלה העיקרית. והנה, מתברר שבאמת כל יום לומדים משהו חדש - ולפעמים אפילו שניים. הגעתי ליהוד מתל אביב בפחות מעשרים דקות וחניתי ממש אל מול הדלת, הרגשה השמורה בתל-אביב רק לראשי ממשלות ונשיאים. גיליתי שלהגיע ל"קלודין" שביהוד, לוקח לי פחות זמן מאשר למסעדות בתוך תל אביב עצמה! גם בן זוגי לארוחה, ששהה אותה שעה בפתח תקווה, תיקתק את הדרך בקלילות וכמעט התבלבל משפע החניה. הרבה יותר נעים להתחיל את הערב בנינוחות שכזאת, בלי הלחץ והזיעה המלווים חיפוש מקום להשארת הרכב.

לפני כשנה החליטה הבעלים, קלודין קנדינוף, להפוך את המסעדה שלה לכשרה למהדרין. וזה הדבר השני שלמדתי - גם ארוחה כשרה למהדרין יכולה להיות חוויה גסטרונומית טעימה ומרגשת. קלודין ידעה מה היא עושה - ועכשיו יש אפשרות גם לשומרי כשרות לחוות את ממטבחה העשיר והמוקפד, מבלי לפגוע כהוא זה במוניטין ובתהילה שיצאו למסעדה (ובצדק).

קלודין עצמה עמדה בפתח כשהגענו וקיבלה את פנינו בחמימות וחיוך רחב. היא ליוותה אותנו לאולם המסעדה, שאינו גדול, אך מעוצב בפשטות מוקפדת. ריצפת העץ מעניקה נעימות ביתית, השולחנות אינם צפופים ועליהם פרושות מפות לבנות ללא רבב. המקום משרה אווירה נינוחה, עוד בטרם נלגמה לגימת היין הראשונה.

התפריט מצומצם - כמקובל במסעדות המודעות לאיכותן ולא יורות לכל הכיוונים - אך מוגדר ומדוייק ונותן מענה לכל נטייה קולינארית. התייעצות קלה עם המלצר, והזמנתנו כבר עשתה דרכה אל המטבח. היין שהוזמן הגיע מהר ונמזג לפי כללי הטקס. איתו הגיעו גם לחמניות חמודות וטריות, המלוות בטפנד זיתים ובממרח עגבניות מיובשות. פתיחה שאינה מביישת את ההמשך שלא בושש להגיע. ההמשך הורכב ממנת דג אחת ומנת בשר אחת - גם לראשונה וגם לעיקרית.

טרטר הסלמון (או בשמו המלא "טרטר סלמון ואבוקדו בציר בלסמי ושמן זית בתולי"), הוא מעשה מרכבה ססגוני של טעמים וצבעים, אשר הלהיב את החך עם כל נגיסה. השילוב בין כל המרכיבים היה הרמוני ומסקרן כאחד, והעמיד בהצלחה את חושי הטעם במבחן מענג.

לעומת מנת הסלמון הבהירה והעדינה, סטרטצ'י הסינטה, המוגש ביין לבן, בזיליקום, שרי ושום, הינה מנה יצרית ומדויקת. מדובר בפרוסות סינטה דקיקות שהוקפצו ביין לבן והמונחות על פרוסת לחם קלוי. זו מנת פתיחה מושלמת המציגה את היכולת של קלודין לרגש גם עם מרכיבים פשוטים לכאורה. כאן קיבלנו רמז מקדים לאיכות הבשר העילאית, אשר תוצג לתפארה במנת האנטרקוט שהוזמנה כמנה עיקרית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על