מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 21.11.2017
צמחוני פריך; סלט תאילנדי רענן מעניין, ושונה לטובה מן המוכר והשכיח במחוזותינו, שהכיל רצועות חסה, קוביות עגבנייה, נבטים, פיסות גזר ואגוזי קשיו ברוטב תאילנדי חריף קלות, ומאד מאד טעים. לצידו, שכנו להן פיסות עוף מצופות שומשום; פטריות שמפניון בטמפורה; כיסוני וונטון ממולאים בעוף; כנפיים ברוטב סוקיאקי (מתוק-חריף) ופיסות בקר מצופות ומטוגנות עד פריכות טעימה, ברוטב טריאקי סמיך ומאד טעים.

לעיקריות, כפי שכבר הבנתם, הגענו מדושני טעם וחווייתיים. בחרנו שתיים מן ההיי-לייטס של המסעדה, ולא בכדי. הן היו משובבות נפש, משובחות טעם ומראה, ומענגות. נתחי עוף עם בצל ברוטב חריף הייתה הראשונה. הרוטב, כך אמר לנו המלצר האדיב, הוא רוטב פיק-פאו. המנה הייתה ערוכה בצורה מגרה, נתחי עוף שמנמנים וקריספיים התעטפו בגלייז חריף, ועינגו. השנייה, רצועות סטייק בנוסח תאילנדי, הייתה אף היא מצוינת, וזכתה לתשואה רמה. על מחבת ברזל רוחשת הגיעו להן פיסות בשר בקר איכותי, במידת עשייה מחמיאה, מונחות על מצע של בצל מטוגן קרמלי ברוטב יין אדום סמיך וציר בקר. חוויית מיזוג הטעמים עם האורז המטוגן ואטריות הביצים עם הירקות, שנלוו ליד, הייתה מוצלחת במיוחד. לקינוחים כבר לא נשאר לנו מקום, מפאת היותנו מדושנים. הבטחנו לעצמנו שנחזור ונטעם מן המפתים.

"צ'יאנג ראי", היא מסעדה תאילנדית מוקפדת, הרוחשת כבוד לאורחיה ודואגת לפנקם כמיטב מסורת האירוח. היא כשרה למהדרין, מנוהלת על-ידי הנהלה חרדית (עם משגיחים צמודים) ונוהגת בתבשיליה בישול ישראל לחומרה. ניתן לקיים במקום שמחות, בריתות, שבע ברכות, אירוסין, ימי הולדת ועוד, כיד המלך והעונג.
מאת: רועי שטיינברג
קבלו בתשואות, רבותיי, את צ'יאנג ראי
"צ'יאנג ראי", מרחוב הירקון בתל-אביב, היא מסעדה תאילנדית כשרה גלאט, מפוארת ומצוינת. אם אתם תרים אחרי מסעדות כשרות שביקור בהן הוא חוויה חושית מענגת – הזמינו מקום ל"צ'יאנג ראי"!
נראה שברבות השנים הפכה תאילנד לאחד מיעדי הטיול הפייבוריטים של הטייל הישראלי, ובצדק. יש בה תמהיל סוחף, מטלטל, מאתחל נפש. מחד, הדרום הדקדנטי משהו, מרהיב ביופיו ורווי אקזוטיקה בגווני טורקיז. מאידך, הצפון הרוגע, הירוק, עמוק יותר, מרובד תרבויות ונוטע שקט. צ'יאנג ראי הוא שמה של עיר, במחוז צ'יאנג ראי שבצפון תאילנד. היא נוסדה על-ידי המלך מאנגראי בשנת 1262, והפכה לבירה הראשונה של ממלכת לאנטאי. לימים, איבדה את מעמדה כעיר בירה, לאחר היווסדה של עיר אחרת על-ידי אותו מאנגראי.

לחידוש תפארתה, ראו זה פלא, זכתה "צ'יאנג ראי" דווקא ברחוב הירקון בתל-אביב, ממש מול מלון דן. שם, במיקומה הנוח והכל כך מזמין על קו חופה היפה של תל-אביב, היא מענגת את תושביה במנות אקזוטיות מן המטבח התאילנדי העשיר, והכל במלאכת ברכה של כשרות נאצלה מן המהדרין שבמהדרין (גלאט כשר). המסעדה מעוצבת בצורה מכובדת. קירותיה צבועים בירוק כחלחל מרגיע, וילונותיה יורדים בהוד מן התקרה, שולחנותיה ערוכים במפות אדומות כדבעי, וכליה מסודרים בקפידה נאה.

את הארוחה בחרנו לפצוח בשני מרקים מהבילים, לחימום נפשנו ולהתרפקות על העבר. יש משהו במרקים שסוחף אותך הרחק מכאן אל נוסטלגי, אל טוב, המנחם והמוכר. מרק הוונטון התאילנדי הוגש עם כיסוני וונטון שמנמנים ומדושנים, נבטים ורצועות חסה מפתיעה, שהוסיפה נופך טעמים והתחבבה. ציר הוונטון התגלה כמרק עוף עשיר עם טוויסט אסיאתי מאד מעודן. מרק הטום-ים-קאי התאילנדי, שהוזמן ממול, היה חריף קלות והכיל ציר על בסיס חלב קוקוס (כיאה למקורותיו הרחוקים), רצועות פטריות שמפניון, בצל, סלרי, ורצועות עוף שמנמנות וטעימות. בין לבין התענגנו לנו על נאצ'וס תאילנדי/סיני – אותם שברי בצק אגרול חביבים, מטוגנים לכדי קריספיות ממכרת, שהגיעו לטבילה רבתי עם שלושה רטבים חמודים – רוטב לימון סמיך ומתקתק, רוטב צ'ילי תאילנדי חמוץ-מתוק ורוטב סויה וצ'ילי חריף, בתוספת פרוסת לימון.

את פלטת המתאבנים לראשונות קבלנו ברוב טקס והדר. על צלחת רחבת שוליים הוצגו מגוון מטעמים: אגרול
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על