מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017
ההסתערות על העיקריות – ביצעו מפיסות ה"דוריטוס" שקבלתם קודם לכן, והשליכו אותן לתוך המרק. קיבלתם קרוטונים סיניים והשילוב פשוט מדהים!

וכעת לעיקריות המדושנות. עוף בקשיו הגיע בפיסות חזה עוף שמנמנות מצופות ופריכות, בשילוב פיסות בצל לבן וירוק, פטריות טריות, פלפל שאטה יבש ואגוזי קשיו. המנה היתה ארומאטית, עוקצנית בשובבות ומאד מאד טעימה. רצועות בקר סצ'ואן הוגשו עם פיסות בצל, פלפל ירוק וגמבה בשרנית בשמיכת טעם סמיכה, אדמדמה ולוהטת, של רוטב סצ'ואני איכותי. רצועות עגל ברוטב שום וסויה היו רכות ומעניינות בטעמן הקופצני. בין לבין לגמנו תה סיני בעל מרירות קלילה ומאד נעימה, שעזר לנקות את טעמי החך לקראת המנה הבאה. זו הגיעה וכבשה את הארוחה. מנת הסטייק הסיני היית פשוט אדירה! את המנה הזו, חברים, אתם חייבים, פשוט חייבים, להזמין. על מחבת ברזל לוהטת הוגשו פרוסות דקות ונימוחות של בקר על מצע רצועות בצל דקיקות, פריכות, מתקתקות וקרמליות, ברוטב יין וציר בקר. הבשר, בשילוב פיסות הבצל הארומאטיות והרוטב, נטרף תוך שנייה ללא זכר. מנה חובה! מנה נוספת הייתה מנת ברווז פריך טובה. נתחי הברווז צופו בבלילה קלילה ביותר, שאפשרה לבשר 'לדבר'. הן קיבלו מכת טיגון קלה, והונחו על צלחת לצד רוטב מתקתק שהשתדך עמם מצוין. לצד כל אלה, המצוינות, הגיעו גם התוספות הפחמימתיות הטובות: אורז מטוגן עם ירקות ואטריות ביצים סיניות, אף הן עם ירקות.

בשלב הזה היינו על סף קריסה, האוכל היה טעים ופיתה, הקיבה כבר זעקה זעקות כניעה. דגמנו שני קינוחים לגראנד פינאלה של הארוחה הטובה – קוקוס קרמל מצוין, עשיר ונימוח, וסורבה פסיפלורה קריר, מרענן ומרגיע. המלצרית החמודה שאלה אם נרצה עוד משהו. הבטתי השמיימה וחשקתי במיטה רכה. החלומות הטובים כבר יבואו לבדם, תודות לכזו סעודה.

בתיאבון.
מאת: רועי שטיינברג
צ'יינה לי – מזרח רחוק כשר, טוב וקרוב
חובבי המזון האסייתי שומרי הכשרות, החפצים בארוחה שתהיה גם כשרה, גם טעימה וגם מיוחדת, ישמחו וודאי לקרוא שאין צורך לחפש בין אינסוף מסעדות – "צ'יינה לי" הוותיקה עדיין מספקת את הסחורה – ובגדול!
אתחיל מהסוף – ב"צ'יינה לי" טעים מאד (ולא רק לי). מי מביניכם הקוראים שניחן באינסטינקטים בריאים, יעצור כאן, יתקשר למסעדה, יזמין מקום כמה שיותר מהר ויודה לי. מי שחושיו כרגע, מסיבה מסוימת, קהים, יתענג על כתיבתי אמנם, אך קיים סיכון שיפספס את החוויה בזמן הקרוב, כי הם פשוט מפוצצים בהזמנות ומקום... אעפס... קצת קשה להשיג.

אם אתם עוקבים אחר מסעות ההתענגות הקולינאריים שלי, אתם וודאי כבר יודעים שאוכל סיני הוא אחד הפייבוריטים שלי. אחת לשבוע, באופן מדעי לחלוטין, מתעוררת אצלי ההתאוות לטעמי המזרח המפתים, לאותו שילוב טקסטורות, טמפרטורות וטעמים מנוגדים וסותרים. הפעם קפצתי ל"צ'יינה לי", מוסד קולינארי תל-אביבי וותיק, המקפיד להחזיק בתעודת גלאט כושר ולהפיק עבור אורחיו ארוחות סיניות כשרות ומפתיעות ברמתן.

בלב העיר, בבניין משומר יפהפה משנות הארבעים, שוכנת לה המסעדה בצו מהודר. העיצוב עדכני, מרגיע. הקירות מצופים טפטים סיניים בגווני שחור וזהב, השולחנות מכוסים במפות אדומות נעימות, ערוכים כדבעי, וריחות תבשיל סיניים מוכרים מקדמים את פני הנכנסים, ובהחלט מגרים.

כמתאבן יסוד לפתיחת החוויה קיבלנו צלחת "דוריטוס סיניים" שהם למעשה קרעי בצק וונטון מטוגנים לכדי פריכות. לצידם הגיעו שלושה רטבים: חמוץ-מתוק רגיל, רוטב לימון מעניין וטעים, והשוס הגדול, הרוטב של הארוחה – סוקי-יאקי, אדום לוהט, חמצמץ קלות, פיקנטי וכל כך טעים. כאן אני מציע להיזהר. עינוגי ה"דוריטוס" ממכרים, וחיש קל תמצאו את עצמכם מחסלים אותם ונסתמים. טעמו בכיף, בלי להיסחף, ושימרו מקום למנות הבאות. הן כל כך טעימות.

בהמשך הזמנו פלטת מתאבנים ססגונית וטעימה. במרכז מגש רחב שוליים נחו להם גילופי ירקות נאים וסביב, בסדר מופתי, סודרו להם כל המטעמים המפתים: וונטון עוף שמנמנים ופריכים, דים סאם עוף ובקר, שיפודי עוף ברוטב ברביקיו חריף-מתקתק, כנפיים מצוינות ברוטב שום, סלט סיני קר, אצבעות חזה עוף מצופות שומשום, אגרול, ופטריות שמפניון מצופות ופריכות. המשכנו בגזרת המרקים. אלה היו מעולים. לפי מצמוצי ההנאה ממול, מרק התירס היה מאד טעים. החמוץ-חריף שהזמנתי היה פיקנטי במידה, לא תוקפני, ליטף לשון בחן וגירה להמשיך. טיפ קטן לפני
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על