מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


קפה שחור מבושל בפינג'אן התאים בול לסיום הארוחה, אבל שירה ואני התפנקנו (רק בגלל שהשף של "קסרול" לחץ!) גם עם ספרה (עוגת סולת עם שקדים), עם עוגיות חלווה, ועם בקלאווה ביתית במילוי פיסטוקים, אגוזים, שקדים וקינמון. הקינוחים, כולם כשרים כמובן, היו מתוקים במידה וטעימים להפליא, וברור למה השף כל-כך מתגאה בהם...

מקור נוסף לגאווה ב"קסרול" הוא תפריט הערק שכולל קרוב למאה(!) טעמים שונים. נכון, ערק בטעמים נשמע קונספט משונה, אבל כשמרגישים בבית אין מה לחשוש, נכון? אז טעמנו ערק אננס וערק תות, ונהנינו, והצצנו לשולחן הסמוך, שם לגמו בהנאה ערק בטעם צ'ילי, אז זרמנו והזמנו גם אנחנו. לגמנו מהשוט לאט-לאט, כמו שהדריכו אותנו, ופשוט התמוגגנו.

וגם עכשיו – כשאני נזכרת בחריפות האניסית הייחודית, ובכל שפע הטעמים של הערק שלא הספקנו לטעום, ובכל המעדנים הטריפוליטאיים הכשרים והנהדרים – אני מתמוגגת, וכמובן מתכוונת לחזור (עוד היום!) ל"קסרול".
מאת: אודליה צדוק
עושים עם נווה צדק
אוכל טריפוליטאי משובח, כשר ועשיר טעם לצד אווירה של בית, בשילוב עם קרוב למאה(!) טעמים שונים של ערק – כל אלו, ועוד, מצפים לכם ב"קסרול" – מסעדה מצוינת
אחד התענוגות הכי גדולים שלי הוא לפגוש פינות חמד ייחודיות, כאלה שכביכול אינן קשורות לסביבה שלהן: למשל, גן מאיר השליו באמצע רחוב קינג ג'ורג' הסואן, או הקיוסקים של פעם שזכו לחידוש מרענן בלב השדרות התל-אביביות השונות. כזו היא גם "קסרול" – מסעדה טריפוליטאית אותנטית השוכנת ברחוב לילינבלום, בדיוק בקו תפר שבין מתחם העסקים לבין מתחם הבילויים, ומספקת לאנשי העסקים העסוקים תחושה של בית, ולבליינים חום ואוכל של אמא.

הגעתי ל"קסרול" בערב חמישי קיצי, עם בטן מקרקרת שמשוועת לאוכל אמיתי, ועם שירה חברתי, שבהחלט הזדהתה עם הרעב שנפל עליי. התיישבנו ליד השולחן הראשון הפנוי, ומייד הוגשו לנו כיכר לחם לבן פרוס, סחוג, ממרח טריפוליטאי וחמוצים. נרגענו. הבנו שאנחנו בידיים טובות.

תחושת הביטחון והאווירה הביתית החמימה גרמו לי לוותר על התעמקות בתפריט הכשר ולבקש שפשוט יביאו אל שולחננו את מנות הדגל, גולות הכותרת של המטבח הטריפוליטאי. למנה ראשונה זכיתי בקוקלה – קציצות סולת עם שומן כבש ושום ברוטב עלי מנגולד. הצבע הכהה של המנה עורר את סקרנותי, ונגיסה זריזה עוררה את כל בלוטות הטעם בפה שלי. הקציצה הייתה נימוחה ועזת טעמים, וכך גם תפוחי האדמה שהשתכשכו ברוטב העשיר. שומן הכבש תרם ארומה משכנעת והנה לכם מעדן מעולה, שיכול לשמש גם כמנה עיקרית במתכונת גדולה יותר. שירה בחרה במפרום – פרוסות תפוחי אדמה ממולאות בשר, בציפוי בלילה ומוגשות ברוטב אדום ארגמני. אם שירה, המרוקאית האותנטית שבחבורה, נהנתה מהמפרום, והיא נהנתה, מאוד מאוד נהנתה, המסקנה היא חד-משמעית: ל"קסרול" מגיע ציון לשבח.

לעיקריות קיבלתי "טבחה בלסלק" – תבשיל עלי מנגולד, בשר, תפוחי אדמה ושעועית. הרושם הראשוני: וואו, איזו מנה ענקית! הרושם הבא שזכור לי: וואו, איך סיימתי אותה כל-כך מהר?! התשובה פשוטה: ככה זה כשהבשר מצוין, התיבול מדויק, והשילוב עם הקוסקוס יוצר טעם גן-עדן. שירה, שרצתה לחרוג מגבולות המטבח המרוקאי ולגוון, בחרה בקובה סלק. "קסרול" מציעה שתי אפשרויות לחובבי הקובה: על מצע אורז או קוסקוס, או במרק. שירה התפננה על המרק, שהתגלה אף הוא כמנה גדולה במיוחד, וכשהודיעה "אני מפוצצת" מיהרתי להציע עזרה (איזו חברה טובה אני, אה?) – והבנתי על שום ומה למה היא הגדירה את המנה כ"תאווה לחיך".

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על