מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 18.11.2017


אם חשבתם שפה סיימנו לאכול – טעות בידכם! כן, היינו ממש רעבות, והנה הגיע זמן הבשרים. השולחן הוצף במנות משובחות. המנה הראשונה – עוף בלימון שהוגש בנייר כסף בצורת ציפור והוצת בלהבות בעת ההגשה. חתיכות העוף היו פריכות ונימוחות, ושחו ברוטב מיוחד עליו עבד השף. העוף הזה, רבותי, ממש טעים ומרהיב. המנה השנייה – מנה בה הוגשו פרוסות ברווז בציפוי פריך, שהיתה מנה מעניינת ומקורית. ואז הגיעה מנת המנות, גולת הכותרת ואהבתי הגדולה: פלטת עוף עם בצל ופטריות, שהצדיקה את הייחודיות שחיפשתי ב"קנטון". חתיכות העוף היו עסיסיות , חתיכות הבצל והפטריות היו גדולות ובשרניות והוסיפו עוד טעמים נפלאים למנה. המנה הוקפצה ברוטב מיוחד, שהוכן במשך חצי יום, ושהיווה שילוב מרהיב של טעמים. מרכיבי הרוטב הם סודו המוצלח של השף. הפלטה עברה אט אט להיות צמודה אליי, הנחתי אותה ממש ממש קרוב שאפילו דנה לא תטעם, עד שלבסוף פשוט חיסלתי את המנה הזו לבד. הכל היה ממש טעים והכל חוסל.

על קינוח לא יכולנו לוותר, וגילינו שבמקרה של "קנטון" על אף שהיא גלאט כשר אפילו הקינוחים מעולים. מנת בננה ואננס מטוגנים, שהומלצה על-ידי המלצר, היתה הפתעה מתוקה נוספת. הפירות צופו בציפוי פריך והוגשו לצד גלידת לימון וגלידת פיסטוק משובחות! עם ליווי של ליצ'י טרי. נראה לי שזה סיום מנצח לערב כל כך משביע רצון.

לא מיותר לציין ולסכם שהשירות המקסים שקיבלנו הוסיף רבות לשביעות רצוננו, וששלל הטעמים והמנות עינגו אותנו להפליא. וכל שנותר לי לעשות הוא מעכשיו לא רק "לקפוץ לנתניה כשיזדמן לי", אלא גם לנסוע במיוחד עד ל"קנטון". אחרי הכל מחכה לי שם מבול של הפתעות סיניות משגעות.
מאת: אודליה צדוק
קנטון – סינית שבאים במיוחד עבורה
מסעדת "קנטון" הסינית מטיילת נתניה מגישה אוכל גלאט כשר מושקע, בתפריט עשיר ומגוון ביותר. המקום נעים, השירות מעולה והכל יחד – חוויה מפתיעה ומלבבת!
כשבת דודתי דנה המקסימה החליטה להצפין אותנו עד לנתניה בשביל מסעדה סינית קצת הרמתי גבה. הרי סיניות יש בשפע בת"א, אז בשביל מסעדה אחת לנסוע עד נתניה? אבל בגלל דנה החלטתי בכל זאת להסכים. בדרך היא סיפרה לי על המסעדה שאליה היא לוקחת אותי, "קנטון" שמה, והיא שוכנת על הטיילת של נתניה. "קנטון" קיימת כבר 9 שנים, ובשנה האחרונה הפכה מכשרה לגלאט כשר. כששאלתי מה מיוחד ב"קנטון", ענתה לי דנה שהשילוב של אוכל טוב ושירות נפלא הוא הסוד הגלוי של המקום. הסתקרנתי.

כשהגענו לנתניה גילינו עיר הומה וקיצית. משפחות משולהבות וצעירים רבים פוסעים על כל רחבת הטיילת. משהו שהזכיר את תל-אביב, אבל שוקק חיים הרבה יותר. הפתעה ראשונה להערב. "קנטון" ממוקמת על טיילת נתניה, בקומה הראשונה של מלון דירות עם חנייה צמודה. כבר לא יכולנו לסרב. ל"קנטון" חלל פנימי ומתחם חוץ המשקיף על הטיילת. שניהם מצאו חן בעינינו אבל בזכות המזגן התיישבנו בפנים, והתחלנו לפטם את נפשנו במטעמי המקום.

תחילה לגמנו שלושה מרקים: וון-טון, תירס וחמוץ חריף. את שלושתם אהבנו מאוד, ולא הצלחנו להחליט איזה מהם היה הכי טוב. זה מה שנקרא צוות מנצח. הפתעה שנייה. כמנות ביניים הזמנו פלטת טעימות, שהכילה עוף בשומשום (מנה מעולה, פריכה ועסיסית גם יחד!), כיסוני וון-טון שנחטפו על-ידי קיבותינו, אגרולים וכנפיים, כשבמרכז הפלטה נח הסלט הסיני המפורסם. הכל נחטף וננגס במהירות וברעב גדול של שתינו (רואים שאנחנו מאותה משפחה). הפתעה שלישית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על