מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


המשכנו עם מחווה לסינייה הערבית שב"קנלה" זכתה לפרשנות מקורית: שקדי עגל צלויים הנחים על פוקצ'ה לבנה, טחינה משובחת, עגבניות שרי עשירות טעם ושיני שום קלויות. מנה קטנה ומרגשת. אחר-כך נהנינו מפילה סלמון על מצע של טליאטלה בניחוח תפוזים מתקתק, עוד טוויסט שהפך מנה למרתקת.

על-מנת שנזכה לטעום גם חלק מהמנות העיקריות הגישו לנו גרסה מעט מוקטנת של שתי מנות נהדרות: חזה ברווז ברוטב קלבדוס ופרחי ורדים, עם אנדיב מצוין בגריל, וכבד עגל צרוב על הגריל עם מרווה ופירה ערמונים. הבשרים היו עשויים במרקם מושלם והרטבים היו עשירי טעם. הברווז היה פריך ועסיסי ואף העלה בנו רגשות נוסטלגיים מסין. כבד העגל, עוד מנה למתקדמים, זכה לרעננות וקלילות דרך נגיעה של שמן זית בתיבול עירית קצוצה.

סיימנו בקינוח ששילב עוגת מוס שוקולד עם דפי שוקולד, מגוון פירות יער רעננים ועסיסיים, זביונה וסורבה מנטה בליווי תאנה. במקרים רבים קינוחים הם המשוכה הגדולה ביותר של מסעדה כשרה. ובכן, לא ב"קנלה". הצלחת שלנו הכילה שלל קינוחים שכל אחד מהם היה מספק כשלעצמו, והשילוב היה קליל ונהדר.

ייתכן שבכתיבה חזרנו על סופרלטיבים מסוימים מספר פעמים, אבל באמת קשה שלא לעשות זאת לנוכח המעדנים והחוויה הנהדרת שחווינו, וזה הזמן לתת את הקרדיט לשף: ליאור חפצדי, שעבד בעבר ב"ארקדיה", לקח לידיו את המושכות של "קנלה" ויצר תפריט עשיר, מרתק, יצירתי ומצוין. חשוב לזכור שמדובר במסעדה כשרה, עובדה שמעצימה את ההישג שלו. הטיפול המסור בחומרי הגלם המשובחים והשילוב של מטבח העילית הצרפתי עם הטאץ' של החומרים המקוריים יוצרים אוכל ים-תיכוני כשר ברמה שלא נתקלנו בה קודם. חוויה!
מאת: נדב לוי
תרבות קולינארית
תפריט הקיץ החדש של "קנלה" הירושלמית מוכיח שעם שף מוכשר כשרות אינה מכשול, אלא להיפך – מקור ליצירתיות ולמנות מרתקות, מקוריות וטעימות להפליא
"קנלה" שוכנת בשולי המדרחוב הירושלמי התוסס. המסעדה הכשרה מתהדרת ברצפות עץ מהוהות במידה, טפטים קלאסיים בהירים, שולחנות מרובעים מעץ כבד, כורסאות זמש וכיסאות נוחים. יש בה מספר חללים נפרדים (כולל קומה שנייה) והמרחק בין השולחנות גדול כך שהאווירה מתאימה לערב אינטימי, משפחתי או עסקי. הווילונות היו מוסטים ואפשרו תצפית אל חלק מהרחוב, אך התאורה היתה מעט חזקה מדי.

מיד כשהתיישבנו הגיע לשולחן לחם הבית החם, בליווי רוטב איולי עם טעמים עדינים של זעפרן. למרות שאנחנו מנסים להמעיט באכילת לחם בארוחות שכאלה, הלחם של "קנלה" והאיולי שלה היו כה טובים עד שנכנענו גם לתוספות שהמלצרית החיננית הגישה לנו, וזה המקום לציין את השירות הידידותי והקשוב לאורך הארוחה כולה, כולל הסומלייה שהמליץ לנו על קברנה סוביניון מיקב הבוטיק הכשר "קטלב" – יין שהיה כה עשיר ועמוק עד שגרם לחובב היין שבינינו להתפייט, ולשותפתו לארוחה לגלוש לצחקוקים (14.5% אלכוהול).

כדי להתאים את הארוחה לקיץ בחרנו להתמקד במנות הראשונות, שהגיעו לשולחן בסגנון הגשה צרפתי – צלחת גדולה, מנה קטנה ואסתטית להפליא. פתחנו בסשימי מוסר וסלמון בליווי קוביות חציל קלויות, צנוברים, נבטי חמניות ועלי זעתר פריכים. השילוב בין הטעמים השונים יצר מנה ים-תיכונית עם חמיצות עדינה שהייתה חגיגה נהדרת של קיץ. המשכנו ברביולי זנב שור עם רוטב חלב שקדים. בשר השור היה רך ועסיסי והפגין את יכולת הטיפול הנהדרת של השף בבשרים (ועל כך בהמשך), אך חלב השקדים היה מעט דליל וככלל המנה לא התרוממה לגבהים אליהם נסקו כל שאר המעדנים שטעמנו.

המנה הבאה הייתה מופלאה באמת: מוח עגל עם פטריות שיטאקי ופורצ'יני, מלווה בעגבניות מיובשות ושעועית ירוקה. גם מי שנרתע מאיברים פנימיים יוכל להתמודד עם מנה כזו – המוח הוגש בחתיכות דקות ונצרב בגריל. אחרי הביס הראשון התבוננו זה בזו בעיניים נוצצות ואמרנו יחד: "מבריק". חשבנו שאחרי שיא שכזה תבוא ירידה, אבל היין הנפלא זרם בעורקינו והשף המשיך להפתיע ולרגש. קרפצ'יו פילה בקר עם נתחים דקיקים של לשון עגל שהושרו ונצרבו בגריל והוגשו עם רוטב צ'ימיצ'ורי הדגים את היצירתיות של השף. הוא הצליח להתעלות מעבר למגבלות הכשרות – במקום להישאר בחסרונו של הפרמז'ן המקובל במנה המקורית, הוא יצר קונטרסט עדין ומעניין עם לשון העגל הצרובה. רעיון מצוין וערב לחיך.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על