מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


החלטתי לעשות סיור מתוק ולהתרשם לעומק ממה שיש ל"קייק ארט" להציע. לפני נפרשו רולדות, פסי עוגה, עוגות בחושות, עוגות שמרים, מוסים, עוגות פאי, עוגיות, מאפים קטנים, עוגות אישיות, ועוד. לא יכולתי שלא להבחין במיוחדים של "קייק ארט": פרלינים וטראפלסים, עוגת בבקה מסורתית, היער השחור, עוגות לא סוכר ולא גלוטן, עוגות גבינה בטעמים, עוגות שוקולד צרפתי של 70% קקאו, או עוגת אוסקר של שוקולד בלגי, קרם בוואריה ואגוזים. היו גם עוגת לינזר – בצק פריך, ריבת שזיפים ואגוזים – והמיוחד הגדול שמחזיר לקוחות עשרות שנים אחורה – פרסבורגר מאפה הונגרי של בצק פריך עם חמאה, במילוי פרג או שוקולד או אגוזים.

אחרי התלבטות קשה החלטנו על עוגת גבינה אפויה, עם פרלין ממולא מרציפן בצד, בשבילי. כי לא יכולתי להשאיר אותו לבד בוויטרינה בין הפרלין המריר לחלבי. ליאורה דגה לה סברינה אמתית מהוויטרינה. לצד כוס קפה ושוקו. עוגת הגבינה שלי הייתה אוורירית, עם מתיקות מתונה והיא התאפיינה בגובה מרשים. רואים ש"קייק ארט" מקצוענים באפייה. את הפרלין השארתי לקינוח סופי. אחרי הכל היה קשה לנו להיפרד מ"קייק ארט", אז חילקתי את שלב הקינוחים לשניים. עוד זמן איכות עם ליאורה והסברינה המסורתית שלה.

רק אחרי שלוש שעות הצלחנו להיפרד מ"קייק ארט". מסתבר שמבוגר בקונדיטוריה טובה זה כמו ילד בחנות ממתקים – לא פלא ש"קייק ארט" רכשה לעצמה קהל לקוחות קבוע, היא פשוט ביתית וממכרת. לא רק על-מנת לקנות ולקחת הביתה, אלא גם כדי לשבת לקפה ומאפה ואפילו פרלין, ואחרי שנהנים מבילוי איכותי בחוץ – לקחת גם הביתה, כמובן.
מאת: אודליה צדוק
אפייה כשרה
"קייק ארט" – בית קפה קונדיטוריה תל-אביבי – הוא מקום אולטימטיבי לקפה ומאפה, מלוח או מתוק, מכל סוג שחלמתם עליו. ואחרי שתיהנו מההיצע המסעיר (והכשר חלבי) של המקום, אל תשכחו גם לקנות משהו הביתה...
קונדיטורית "קייק ארט" התל-אביבית מתפקדת כבית שני לכל תושבי האזור. "קייק ארט", שנוסדה לפני 40 שנה בבת-ים, הקימה את השלוחה התל-אביבית בשנת 2005 ומכהנת כמוסד קונדיטורי לכל דבר. המקום משמש גם כבית קפה, עם כל המאפים שאתם מכירים וכאלו מיוחדים שכדאי לחזור בשבילם. השולחנות של "קייק ארט", הממוקמת על ארלוזורוב פינת הנרייטה סולד, תמיד מאוישים. כל פעם שאני חולפת עם הרכב על פני הפינה המתוקה הזו אני מגלה שהכיסאות לא נשארו יתומים. כמו תיירת ייחלתי ליום שגם אני אקח ביס מתוק מ"קייק ארט".
גנבתי לי אחר צהריים של מנוחה בין סידורים וצלצלתי לליאורה חברתי בהצעה לחבור אליי לטקס החניכה. הרי על קו ארלוזורוב תמיד אפשר למצוא סידורים אופציונאליים. את ליאורה לא ראיתי הרבה זמן והגיע הזמן לעשות סוף לרוטינה החוזרת של "באיזה יום נפגש לקפה ועוגה". ליאורה נתנה את אישורה שהיום הגיע והחלטנו שאת הקפה והעוגה שלנו נשדרג ב"קייק ארט" לערב נחמד של ביחד.

למרות הגשם החזק שירד בחוץ, "קייק ארט" הייתה מלאה גם במתחמה הפנימי וגם בחוץ ישבו לקוחות סביב השולחנות בנינוחות תחת סככה. כי כזו היא "קייק ארט" מחבקת גם מבחוץ. גירדנו לנו מקום אחרון בפנים והתיישבנו. השולחנות סביב היו עמוסים. לקוחות צמודי לפ-טוב, זוגות בדייט ועוד פגישת עסקים קצרה.

מורן, שקיבלה את הפנינו, הסבירה לנו את התפריט, והחלטנו שלפני הקפה והעוגה נתענג גם על קצת מלוח. בין שפע הבורקסים, העוגיות והמאפים המלוחים בחרנו קיש פטריות וכריך גבינה צהובה. הקיש שלי היה גדול ומרהיב, לא שמן מידי ועם כמות יפה של פטריות. לצידו הוגשו פרוסות מלפפון ועגבנייה, כך שממש הרגשתי כמו בבית. ליאורה חיסלה את הכריך ואפילו לא נתנה לי לטעום. מיץ גזר סחוט טרי הרווה צימאוננו והתחלנו לבחון אפשרויות מתוקות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על