מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 21.11.2017


המשכנו לבחירת המנות האחרונות. יש כל כך הרבה, ממש קשה לבחור. דבורה, שהתגעגעה לעוגת גבינה כמו שצריך, החליטה לנסות עוגת גבינה ושוקולד. לשולחננו הגיעה חתיכה גדולה של עוגת גבינה אפויה עם תחתית שוקולדית וציפוי של שוקולד מעל, שהתבררה כבחירה מעולה. העוגה הייתה טעימה מאוד, לא מתוקה מידי ובמרקם מוצק בדיוק במידה הנכונה. אני בחרתי בבריוש הדרים עם קרם שקדים, שנראה נהדר והיה טעים לפחות כמו שהוא נראה. טעמם המתוק-מריר של השקדים השתלב בעדינות בחמיצות שהביאו איתם ההדרים לבריוש המופלא הזה, שנעלם מהצלחת שלי במהירות. המשכנו בשני סוגי פאי: פאי פירות יער, ופאי פירות העונה. על בסיס של תחתית פאי פריכה נחו קרם שקדים, קרם פטיסייר וניל ופירות יער או פירות העונה: קיווי, תות, ואפרסמון. הבצק התגלה כטעים ולא רטוב ופריך בדיוק במידה הנכונה, והפירות היו טריים ונהדרים. היה לנו קשה להחליט אם הפאי הזה יותר יפה או יותר טעים. הוא כל כך מושלם שחשבתי שאני חולמת אותו.

Cake Art הוא מקום כשר, ולכן קצת לפני כניסת השבת עזבנו, לא לפני שהצטיידנו בכמה דברים לדרך: פרלין פירות, של שוקולד מריר ופירות יבשים שהיה בדיוק בגודל הנכון, וטרפלס הדרים, עם ארומה דקה של הדרים וטעם שוקולדי עשיר, שהיווה סיומת מופלאה ליום נהדר.
"קייק ארט" פתוח כל יום מלבד שבת, כך שאפשר ליהנות מכל מה שיש להם להציע במקום או לקחת הביתה. בנוסף תוכלו להזמין עוגות חגיגיות ומאפים מיוחדים לאירועים או סתם להנאתכם. ואם מדובר באירוע, כדאי שתדעו שיש להם גם קייטרינג. בקיצור – מומלץ!
מאת: לליב גל
קייק ארט – הרבה יותר מקפה ומאפה
הסניף התל- אביבי של Cake Art מתפקד כבית קפה שכונתי המשמש בית שני ללקוחות הרבים שלו. יש בו עוגות חלביות כשרות ומופלאות, יחס אישי והאווירה חמימה וביתית. בדיוק מה שאדם צריך כדי לשמוח
דבורה התקשרה אליי מטרמינל שלוש. "מה, כבר חזרת?" שאלתי מופתעת. מסתבר שעברו כמה חודשים ופשוט לא שמתי לב ודבורה חזרה מארצות הברית מלאת סיפורים על כריסטמס לבן וסילבסטר נוצץ במיוחד. למרות הביקור המוצלח, יותר מידי צ'יז-קייק ופאי-דלעת גרמו לה להתגעגע למאפים ישראלים ומה שהיא רצתה באותו רגע שלאחר נחיתה זה קפה ומאפה, ועדיף משהו איכותי ולא סתם דיל של רשתות שאפשר למצוא בטרמינל עצמו.

אני אוספת אותה ואנחנו נוחתות ב"קייק-ארט" בשעת צהריים עמוסה של יום שישי. המיקום של בית המאפה הזה מנצח. דקה הליכה מתחנת רכבת מרכז של תל-אביב, בפינה ירוקה עם תצפית טובה לכל הכיוונים, שלא נפספס אף אחד שעובר במקרה באזור. ויטרינות זכוכית מלאות בעוגות מיוחדות וקינוחים מפתים, ומדפים עמוסים במאפים זה הדבר הראשון שאנחנו רואות בכניסה. בשעה הזו המקום מלא באנשים, אלו שיושבים בנחת עם כוס קפה משובח ונהנים מכל מה שיש למקום הזה להציע, ואלו שנראים ממהרים, נכנסים לרגע ויוצאים עם שקיות עמוסות בלחמים, עוגות ושאר הפתעות.

אנחנו מתיישבות ומבקשות תפריט להפחתת הג'ט-לג. "פה אין תפריט", אומרת לנו המלצרית החמודה, "אני התפריט". דבורה ואני אוהבות את הגישה הידידותית של המקום ומתעניינות בקישים. ממגוון האפשרויות (קיש בטטה, חצילים, פטריות ובצל) בחרנו אני בקיש פטריות ודבורה בקיש חצילים. הקישים הגיעו טריים וחמים. גם אותם, כמו את שאר המאפים, מייצרים בקונדיטוריה המשפחתית כבר למעלה מארבעים שנה, תוך הקפדה על עבודת-יד, חומרי גלם מעולים וטריות שביחד יוצרים את הנוסחה המנצחת של טעם ביתי. בקיש החצילים יש חצילים קלויים במידה ובצל מטוגן, שיחד יוצרים דיאלוג מהנה עם בצק אוורירי וטעים. המילוי מאוד מקורי בטעמו, והחלטנו יחד שקיש כזה מיוחד עוד לא יצא לנו לאכול. קיש הפטריות היה גם הוא טעים במיוחד, וכלל מילוי פטריות שהשתלב יפה עם הבצק שמתחתיו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על