מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 23.11.2017


את מקומה פינתה הפיצה לטובת שתי מנות פסטה טובות. האחת, עשירה ואריסטוקרטית – לינגוויני אלפרדו – כלומר ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות, והשנייה מסוג פנה, אדמתית יותר, מחוספסת ובועטת, אך בעיקר טעימה, הגיעה ברוטב עגבניות עשיר ועלי בזיליקום, שהוסיפו נדבכי עושר וחוויה.

לאחר הדישון הטעים, הגיעה שעת ההנאה מן הקינוחים המטריפים. שוקולד הבטחתי? הבטחות מקיימים! שלוש מנות שוקולדיות מטריפות התקבלו על שולחני. אחת, אחת נמצאו השלוש – חושניות, מעוררות, עמוקות טעמים ופשוט מענגות, כדי מיסטיות. שוקולד ז'אן דויה אצר בתוכו ברלינה (מחית) של אגוזי לוז ושוקולד חלב מעורבבים לכדי יצירה אלמותית ומרוכזת – חוויה!!! כל מילה נוספת תגרע מעצמתה. מנת שוקולד נוספת הייתה ה"מריני", שוקולד איכותי מגיניאה, שהשתלב בתוך סט שכבות יפות לעין ולופתות לשון וחך של מוס שנטילי, מוס זביונה, באמצע אותו מריני מסתורי, ז'נואז', ובבסיס מקרון שקדים פריך ואיכותי. שמות המרכיבים בלבד כבר מעידים על החוויה החושנית. המנה השלישית מבין השוקולדיות המטריפות הייתה טארט מאנז'ארי ופירות יער. הטארט בבסיסו הפריך נשא עמו שוקולד ממדגסקר, מאפייניו עזים, האפטר טייסט אינו שגרתי ומוכר, ועם זאת היה בעיניי לא פחות ממצוין. פירות היער החמצמצים ושברי הקקאו הגרוס השתלבו בעוצמה עם חמיצותו המעניינת של השוקולד המיוחד הזה. מעדן!!! אספרסו קצר ליווה את המתוקות, קנקן מים צוננים כדבעי נתן קונטראסט מיוחד משלו.

שמועה מספרת כי ב"גינזבורג קפה" מוכרים את הקרואסונים הטובים בעיר. הבטחתי לעצמי שבהזדמנות הראשונה אני דוגם, מתענג ורץ לספר לחבר'ה בשנית.
מאת: רועי שטיינברג
"גינזבורג קפה" והעולם יפה יפה!
מחפשים הפוגה? בילוי חלבי-כשר נעים וטעים? מסתבר שבלב תל-אביב, בין הדרום העמוס והסואן לזירת "הבימה" התרבותית, אפשר לעצור את העיר, להתיישב ברוגע, לפנות את הזמן והמקום בבטן, ולהניח לקסמיה של "גינזבורג קפה" להלך עלינו.
לפני כמה ימים שמעתי את קולות הרקוויאם המלודיים לדביקותו המעיקה של הקיץ. ממטר סימבולי שטף את רחובות תל-אביב, גירש מעליה שכבות של שמנוניות ואבק שהצטברו מזה חודשים, ובישר, עוד בטרם נתן היורה את מארש הפתיחה, כי החורף נמצא ממש מעבר לפינה.

בשעות הערב המאוחרות וכשיורד הלילה הקרירות מפויסת, נעימה, בעלת ריח מריר של שוקולד כהה, חזק, קצת חמצמץ. ב"גינזבורג קפה", מסעדה חלבית-כשרה, מאפייה וקונדיטוריה חמודה, המשובצת במרכזה היפה של תל-אביב, מבינים במלאכת הקודש של השוקולד ויודעים את קסמיו. מבעד למעטה המבויש משהו והנחבא, פועמת לה ממלכה של טוב טעם, רגישות ומאור פנים נעים. רונן, הבעלים, איש של אדמה, יוצא אל הסועדים מפרי מלאכתו ומארח אותם במלוא מובן המילה. אם תרצו, ישמח לדבר איתכם בחרדת קודש על מגע הקסם של הבצק, אותו הוא מכין כל יום מחדש, על מאפיו הנהדרים, על ריחות הקסם של תנוריו הרוגשים, ועל הגנום המקודש של השוקולד האקזוטי. (אל השוקולד הקסום הזה עוד נחזור בהמשך, אני מבטיח!).

התיישבנו בגזוזטרה הנאה של "גינזבורג קפה". העיצוב זורם, הרמוני, לא מתיימר, ביתי בפשטותו ונוטע רגיעה. הריח טעים, מעורר. פתחנו בקברנה סוביניון של גליל, סגלגל בעטיפתו ובצבעו בתוך הכוס. מיץ תפוזים סחוט טרי הגיח אף הוא בכוס זכוכית גדולה, נלגם באחת וקלח. החלטנו לנשנש כמה סטארטרים לחימום הקיבה. יום עבודה ארוך עבר על כוחותינו, והרצון להתנחם במגוון טעמים צבעוני תפס. עלי גפן רכים ונימוחים, טבולים ברוטב יוגורט עם איי שמן זית מגרים, חיבקו את הלשון וננגסו עד תום. צלחת אנטיפסטי יפה הגיעה, עשירה בבטטות צלויות, חצילים קלויים, פיסות דקיקות של סלק מרהיב בצבעו ופריך כדי שלמות, פיסות כרישה סמוקות שמן זית וטעימות. לידם מערום של ירקות חיים, הכולל עלי חסה משיים, רצועות גזר, עגבניות שרי ומלפפונים דקיקים, הולבש בוויניגרט מאוזן, חמצמץ-מתקתק ומושלם.

המשכנו לזירת הפיצות. את הפיצות עושים במקום מן המסד של הבצק ורוטב העגבניות הארומאטי, ועד הטפחות של התוספות המעניינות, כדוגמת הפלפלים הקלויים, החצילים ואחיהם נעימי החך. הפיצה הגיעה בסגנון נפוליטני דקיק, פריך ומפצפץ טעמי שיכר, מן התבלון הכל כך... הממממ... איטלקי (אין דרך אחרת לתאר את התבלון הזה) ונטרפה באחת, על אף גודלה המרשים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על