מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


לאחר שהתוודענו לראשונות המשובחות המשכנו לעיקריות. עכשיו אשתף את הקוראים בסוד קטן. לשם העצמת התענוג וגם בשביל להוסיף קסם, בכל מסעדה שאנו יוצאים לבדוק נוהגים כולנו להמר - איש איש וניחושו - על המנה שתהווה את מסמר הערב. המנצח ממשיך לבדו לקינוח, והרי התוצאות לפניכם:

נעה העדיפה הפעם לבחון לאיזה עומק תענוג יכול להגיע החלק הימי של התפריט ושלפה, הישר מן המצולות, את דג היום בדמות סלמון בתערובת תיבול ושום, שהוגש על קרפצ'ו תפוחי אדמה מפולפלים, אורז-שקדים שהוקפץ עם בצל וקישוט קוביות עגבנייה.

א?מה? ביקשה להישאר בתחום האיטלקי של המטבח ולכן ביקשה ספגטי ברוטב שום, עוף ורצועות אנטיפסטי. שילוב מעניין, בשרני, בעל קו טעמים נרחב (מעט מתובל מדי לטעמי).

ואילו אני, חובב ההפתעות שנחשב אמיץ בתחום האוכל, ביקשתי את מנת השף - כיד הדמיון הטובה עליו. השף המקומי אכן ניחן ביד יצירתית: הוא הפתיע בניוקי מוקפץ עם ירקות ותועפות של עוף. מנה מצוינת שיכלה להשביע בקלות גדוד קטן. שוב יצאתי מנצח.

פרצופה של נעה ורעבונה למתוק הביאו אותי שוב לוותר לצעירים על הפרס ואת הקינוח זללנו ביחד. השף החליט להמשיך את הקו היצירתי המנצח והאביס אותנו באחרונה פרי דמיונו העכשווי, שכללה טעימות ממספר מנות, כגון: עוגת שוקולד חמה, צמד כדורי גלידה (שוב צמחית) ומקפא שוקולד. הדרך המושלמת להשלמת הסעודה. אך אם תיאלצו לבחור באחד, הייתי הולך על עוגת השוקולד החמה.

לסיכום, רחובות המשיכה להפתיע ביכולותיה הקולינאריות גם באותו הערב. עבורי, הקו הבשרי של המטבח האיטלקי ב"ברוסקטה" היה חידוש מרענן על פני האלפרדו, שהפך כבר מעט נדוש.
מאת: יאיר אלטמן
פנינת חמד איטלקית
בלב רחובות שוכנת "ברוסקטה" - פינת חמד רומנטית ופנינת קולינאריה בסגנון איטלקי, המהווה את המקום המושלם (והכשר) לארוחה משפחתית, דייט ראשון או מפגש חברים על אוכל מצויין. בין ריזוטו לטליאלה ובין ניוקי לספגטי נוכחנו שלרחובות יש נציגות בכירה בעולם המסעדות
רחובות, שעד לא מזמן הייתה ידועה כשממה קולינארית מובהקת, עשתה בשנים האחרונות מתיחת פנים בכל הקשור לאומנות האוכל. נכון, עדיין קשה למצוא מסעדות גורמה של העשירון העליון כבתל אביב, אך עם התפתחות פארק המדע צמחו להן כמה פנינים גסטרונומיות שבהחלט שוות ביקור. לא הרחק משם, סמוך לרחוב הרצל בלב העיר, מצויה אחת שכזו העונה לשם "ברוסקטה".

"ברוסקטה" היא פינת חמד איטלקית וכשרה, בעלת תפריט על בסיס בשרי רחב. לצד מגוון לזניות ופסטות מככבים בתפריט שיפודי יקיטורי, כבד עוף וצלעות כבש מושרות ביין אדום. את הגבינה החלבית בפיצות החליף תחליף גבינה צמחי ואת החבר אלפרדו החליפו פומודורו אמיליה על בסיס עגבניות, אליו-אוליו מעשבי תיבול ורטבים על בסיס פסטו. מנת הדגל אותה אסור לפספס – ששמה כשם המסעדה - היא מנת הברוסקטה, העשויה טוסטונים שנאפים במקום ומושרים בשמן זית ושום. במקום מוגשת גם ברוסקטת הבית, בליווי עגבניות קצוצות וחומץ בלסמי בטעם חמוץ מתוק. הברוסקטות המצוינות הן מעשי ידיו להתפאר של השף אייל קורנבליט.

עבדכם הנאמן הגיע בלוויית ידידה ותיקה (עדנה) וב?תה נעה, בשעת ערב מוקדמת של אמצע השבוע. מבנה המקום פנה לאור החמים במרכז הרחוב, נדחק בצניעות מה לקרן זווית כאילו מפחד להתבלט מדי. אורות עמומים שבקעו מווילונות בהירים הוסיפו נופך רומנטי לאינטימיות שחגגה בפנים. את כניסתנו ליוו נעימות החליל של זמפיר, מפות ירוקות וציפוי דקורטיבי של אבן חומה, שמוסיפים למקום חום מזמין. מבט בוחן גילה כי המקום בנוי ומותאם לאירועים קטנים (עד 120 איש).

כמנה ראשונה, עדנה ביקשה לבדוק את הריזוטו המקומי על בסיס אורז עגול, שהוקפץ עם פטריות ותוגבר ברוטב שמנת (צמחית כמובן) וחלב קוקוס. מנה נפלאה בקו אוריינטאלי ובטעם עדין ומאוזן. נעה שלנו העדיפה לבחון את הלזניה המקומית, שהגיעה בדמות שלישיית עלי בצק פרוסים דק כשבניהם שכנה לבטח כמות נדיבה של בשר בקר משובח, פטריות ורוטב בולונז בהד חרפרף.

לעומת הבנות, אני החלטתי לתהות על קנקנו של בשר אמיתי וביקשתי את הטליאטלה בקר: שלישיית פרוסות אנטרקוט דקות וצרובות על הפלנצ'ה, שהוגשו על מצע עלים ירקרק. מנת פתיחה דקורטיבית, לא גדולה ופותחת יפה את שערי התיאבון.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על