מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


הכל טרי טרי. פשוט תענוג לאוהבי המזון ואורח החיים הבריא. ארוחת הבוקר הזוגית עשירה ומגוונת. יחד עימה הגיעו זיתים סורים (והרבה מהם...) וגם מנת טחינה אורגנית נדיבה ביותר, המיוצרת במקום. לא, לא זה לא הכל. על מגש עץ כפרי הגיעו שני לחמי דגנים מעולים מקמח מלא, חמימים וכן, ניחשתם נכון, טריים לגמרי! לצידם, בקופסאות קטנות, מצאנו חמאה וכמה סוגי ריבות. השלים את תמונת הבוקר שלנו סלט גדול וצבעוני, ובו כל המרכיבים האהובים עלינו מבית – פטריות, בצל סגול, נבטים, חסה, עגבניות שרי, זיתים וגבינה בולגרית. טעמים שלא נגמרים. ארוחת בוקר מבחינתי נבחנת לא רק במבחר ובאיכות הקיימים בה אלא גם בטעמיה וניחוחותיה שקשורים בקשר ישיר לטריות שלה. מעצם העובדה שב"ברקפסט" מאמינים שהכל צריך להיות מיוצר במקום ודוגלים בתוצרת ביתית אמיתית, מדובר על מקום שמגיש אוכל שהטריות ניכרת בכל דבר בו. חגיגה אמיתית. לא פסחנו על מנת החלבה האלמותית עם הטעם המתוק והפריכות שמשאירה חשק לעוד מהטוב הזה. מחיר ארוחת הבוקר, אגב, כולל גם שתייה חמה או קרה.

הבטחתי לספר על הטחינה. ובכן, בחנות הצמודה למסעדת "ברקפסט" תוכלו למצוא אבני רחיים אמיתיות, אשר באמצעותן מייצרים את הטחינה. כך עובדים בשיטה של תוצרת עצמית וכל אחד יכול לקנות טחינה גולמית משובחת. מומלץ לקנות ממנה כמות גדולה, שהרי לא חייבים להכין מיד את כל התכולה של הטחינה שתקנו. תוכלו להכין בכל פעם את הכמות המתאימה לארוחה. המתכון הכי פשוט להכנת טחינה ביתית, כפי שמסר לנו דורון (מבעלי המקום) הוא להוסיף לימון, פטרוזיליה, שום כתוש, קורט מלח ומעט מים, והרי לכם טחינה מעולה משלכם. לאחר הארוחה בהחלט נהנינו מהיכולת לראות את תהליך הייצור של הטחינה שהוא מעניין כשלעצמו. חנות המפעל המקורית היא של סבא חביב מכפר פרוד, שם מייצרים שמן זית, טחינה גולמית ומה לא... החנות מלאה פשוט בכל טוב ותוכלו למצוא בה גם שמן זית שבו רק 0.5% חומציות. אימי לא עמדה בפיתוי ומיד רכשה פח שמן זית משובח וקופסת טחינה גולמית במחיר מבצע. בחנות ניתן לרכוש גם את מוצרי יקב רימון כרם בן זמרה במחירי חנות המפעל. היין המעניין מופיע גם בתפריט בכל מיני ואריאציות. התמכרתי לטעמו המיוחד ורכשתי לי שלושה סוגי יין ל היקב הזה. זו הייתה בשבילי הזדמנות טובה במיוחד, כי לאחי היקר, חובב המשקאות, יש יומולדת בקרוב.

ב"ברקפסט" נערכים אירועים רבים מכל הסוגים המתאימים לעד 100 איש. תוכלו לערוך במקום ימי הולדת, בר-בת מצווש ואפילו נערכו במקום חתונות קטנות, וכמה פשוט וקל לכולם שהמקום כשר!!! ב"ברקפסט" עובדים גם עם כל מיני ארגונים שונים ומוכרים, לכן אל תהססו לקפוץ לשם עם החבר'ה מהעבודה ולנצל את ההזדמנות ליהנות מתפריט שהוא על טהרת החלבי והדגים. ולא רק, שכן בתפריט קיים גם אגף פסטות שלם, אם בפסטה ברוטב עגבניות עסקינן או ברוטב שמנת פטריות, רוטב רוזה, רביולי עגבניות ועוד. גם פשטידות שונות ממתינות לכם בתפריט החלבי המקסים של המקום.
מאת: כרמית אופק
"ברקפסט" חורפי וחמים בהרי ירושלים
בצומת שורש בהרי ירושלים נפתחה לפני כשנה "ברקפסט" – מסעדה חלבית מקסימה עם ארוחות בוקר מפנקות ותפריט מגוון, חנות ובה היצע שלם של תוצרת ביתית, הכולל יין, טחינה, חלבה, שמן זית ומוצרים נוספים, וצוות מקצועי ומסור. יחד אלה מהווים מתכון להצלחה צרופה
באמצע שבוע קדחתני קיבלתי במפתיע יום חופשי מהעבודה והחלטתי לעשות הכל כדי ליהנות ממנו. יצאתי לי לכיוון הרי ירושלים ומצאתי את עצמי בצומת שורש, בואכה מושב שואבה, באמצע הדרך על כביש מספר 1. הצטרפה אליי אימי היקרה, אשר קיבלה ממני הודעה מראש לגבי המועד ופינתה לי מזמנה. שתינו התכוונו לא רק (כמובן) ליהנות מחוויה קולינארית על הבוקר, אלא גם לבלות קצת זמן איכות יחד. חוויה של ממש. הבוקר התחיל חורפי משהו – ערימות של עננים, ממטרים, ובנוסף גם ערפל – אולם, לאחר זמן לא רב, השמיים התבהרו ויכולנו לראות את הנוף המדהים של הרי ירושלים, ובאמת, וזו לא קלישאה, אין שני לו.

ב"ברקפסט" מתמחים, איך לא, בארוחות בוקר דשנות כמו זו שהוגשה לנו. המקום רחב ידיים. ישבנו בסמוך לחלון וצפינו בגשם המטפטף. קל מאוד להיכנס ב"ברקפסט" לאווירה כפרית וחמימה. מדוע חמימה? ובכן – השירות הנפלא במקום עושה חם בלב. האדיבות והחיוך חשובים הרי בדיוק כמו האוכל.

המנות הגיעו אמנם די מהר, אך התחלנו קודם עם שתייה, אימי בהיותה חובבת צמחים וחליטות, בחרה בתה חליטת צמחים ונהנתה מטעמו, תוך שהיא מנסה לנחש מהי התרכובת המדויקת של התה. אני בחרתי להתרענן באותו בוקר במיץ תפוזים טבעי, סחוט טרי. חשוב להדגיש ולציין שב"ברקפסט", אשר להם תפריט כשר חלבי, משתדלים להכין הכל מהכל תוצרת המקום, ובמקביל להגיש גם מזון מתוצרת ביתית. נדהמתי לגלות כי מאכלים רבים המוגשים לסועדים מיוצרים במקום, למשל: הטחינה האורגנית, הזיתים, הגבינות ועוד שלל הפתעות מהתפריט. על ייצור הטחינה, וגם באשר לחנות הצמודה ל"ברקפסט" ארחיב בהמשך, מאחר שאני לא יכולה להתאפק מלדווח על ארוחת הבוקר האולטימטיבית שהוגשה לנו.

למרות שהתפתינו לארוחת בוקר שמבוססת על מנת פנקייק או בלינצ'ס (כולל שתי תוספות) בסוף בחרנו בארוחת בוקר זוגית: אימי הזמינה חביתת ירק ואני בחרתי בשקשוקה חריפה שעשויה מעגבניות טריות ושהוכנה במקום, ואכן מרגישים בכך לפי הטעם הנהדר שלה. החביתה והשקשוקה נעשו משתי ביצים ברוחב לב. הארוחה כוללת סלט גבינות. היו שם בין היתר קוטג', גבינת שמנת, גבינה לבנה 30%, ולבנה ביתית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על