מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 24.11.2017


ב"בליקר" החוויה הקולינארית אינה מסתכמת רק במנות השוות, אלא גם בקונדיטוריה המפנקת של המקום. בדומה לכל ה"בליקרים" הוויטרינה פשוט הורסת את הבריאות... תוכלו לקנח בפאי שוקולד, פאי קינמון ותפוחים או מגנום, אחד מהם או כולם ביחד אכן עושים את העבודה. ואם זה לא מספיק לכם אז הרימו מבט, כי מעל הוויטרינה מונחות להן סלסילות המציעות מבחר עוגות ומאפים איכותיים הנאפים מדי בוקר במקום. בנוסף ניתן לקנות גם עוגיות, עוגות שמרים, עוגות מוס ומוצרים ללא סוכר ופרווה כדי לקחת איתכם הביתה את כל הטוב הזה. וכאילו לא מספיק כמה שזה טעים, האריזה שתקבלו, בקופסה מהודרת כמתנה או כסתם פינוק לכל המשפחה, היא פשוט חגיגה. אווירה אנגלית אותנטית-כפרית כבר אמרתי?

לסניף ה"בליקר" הירושלמי ישנו יתרון עצום מאחר שהוא כשר (בהשגחת רבנות מהדרין ירושלים) ובעצם, ביחס לכל הבליקרים האחרים, ייחודו הוא בכך שהוא מתמקד יותר באוכל. אוכל שווה והרבה ממנו! המקום נותן מענה לצורך שהיה קיים בעיר עוד קודם ולכך יש מרוויחים רבים. הקהל הדתי המודרני, שתרבות הבילוי שלו התרחבה מאוד בשנים האחרונות, נהנה מקיומו של ה"בליקר" וממה שיש לו להציע, שהרי לא קיים עוד מקום שהוא כשר למהדרין ברמה כזו. פוקדי המקום מגוונים בהחלט, וביניהם גם אוכלוסייה ישראלית צעירה ומזרחניקים. לכולם קל להגיע למדרחוב, הודות לרכבת הקלה, שבהחלט מוסיפה לעניין נופך אירופאי קסום.

בצידו האחורי של ה"בליקר" תמצאו גם הפתעה – חצר פרטית המאפשרת אירוח נפרד ואינטימי לאירועים או לקבוצות גדולות. הישיבה היא סביב לשולחנות עץ על כסאות גן, כאשר צמחיה מקשטת את כל פינותיה של החצר ומפלי מים לצד תאורה צבעונית רכה משלימים את האווירה הפסטורלית והנעימה. אם תרצו פרטיות רק לכמה אנשים בודדים, אז רק שתי מדרגות מפרידות ביניכם לבין פינת הישיבה הצדדית.

ב"בליקר" הרגשתי שחזרתי אחורה בזמן, ואין ספק שהעיצוב הכפרי, האווירה החמימה והמנות העשויות היטב היטב (ומשאירות טעם של עוד ועוד), בתוספת השירות המופלא, יוצרים תענוג איכותי קולינארי. בליקר – באתי. ראיתי. אכלתי. נדלקתי!
מאת: כרמית אופק
תענוג של יום חול
לרשת "בליקר" סניפים רבים ברחבי הארץ, ובכולם תענוג לבקר בשל האוכל המצוין, המאפים והקפה האיכותיים, העיצוב המושקע, והשירות המקצועי. בסניף ירושלים של "בליקר" תקבלו כל זאת בתוספת תו הכשר למהדרין
אמי ואני החלטנו לפקוד סופסוף את מסעדת הבוטיק "בליקר" הכשרה-חלבית, השוכנת ברחוב בן יהודה בי-ם (אחד הרחובות היותר שוקקים שיש בעיר). צעדנו במורד המדרחוב הירושלמי, שתחושה סתווית עטפה אותו ואותנו, מתלהבות וצופות לבאות. מארחת אדיבה קיבלה את פנינו. בחרנו לשבת בפנים, אך גם הישיבה בחוץ קרצה לנו – הספות הלבנות נראות נוחות עד מאוד. בתוך המסעדה מקבלים האורחים תחושה כאילו הם נמצאים בכפר אנגלי. הטאץ' האירופאי המסונתז משהו מצוי כמעט בכל פינה: כסאות הווינטג' המעוצבים מברזל בצבעי זהב, וריפודם עשוי הדפס הפרחים העדינים, והטפט התואם על אחד מקירותיו של המקום... כל אלו משרים תחושה של פעם. תערובת כפרית ייחודית בתוך הירושלמיות המתעוררת לחיים. בהתאמה לסגנון הביתי החמים, לא יכולנו שלא לשים לב למנורות הזכוכית הארוכות והמסוגננות המשתלשלות מן התקרה, עם הנגיעות בצבע הצהוב ואורן הרך והעדין שקישט את חלל המקום. אין ספק שב"בליקר", עוד לפני שהמנות ממשמשות ובאות, תוכלו ליהנות מהעיצוב האותנטי אליו מתלווה גם מוזיקה ישראלית קלאסית ולועזית רגועה.

בזמן שהמתנו למנות השוות הזמינה אימי מיץ תפוזים שנסחט במקום על טהרת הבריאות ודיווחה על טעם של תפוז אמיתי! ואילו אני, שרציתי להתרכז בחוויות האכילה ובמקביל לשמור על צלילות המחשבה, נהניתי מבירה שחורה. בהמשך הגיעה המלצרית ושידרגה אותנו בשנייה בכך שהניחה על שולחננו אייס קפה. אכן בדיוק בזמן! אבל אז החלו השדרוגים המשמעותיים להגיע אחד אחרי השני... מאגף ה'מיוחדים' בחרנו בדג סלמון טרי טרי, שהוגש על מצע של פירה העשוי על בסיס חמאה. תענוג לחיך, רך ופריך ו... כן, הוא הסתיים מהר! על הסלמון הונחה אסופה של פלפלים צהובים, אדומים וירוקים, קצוצים לקוביות דקות עד מאוד. אכן, תאווה ולא רק לעיניים. לצידה של המנה נהנינו מסלט ירוק עשיר בתיבול ויניגרט הדרים.

רצינו עוד מהטוב הזה, ולכן הקשבנו להמלצתו של בעל המקום והזמנו מקטגוריה שווה לא פחות בתפריט החלבי העשיר: 'ארוחות הבוקר שלנו' המוגשות לאורך כל היום. בחרנו ב'בוקר מקסיקני', שכלל משולשי טורטייה פריכים במילוי של גבינת מוצרלה וחביתה מקסיקנית פיקנטית. יאמי! הטעם מופלא והטורטייה נימוחה בפה. פשוט בלתי נשכח. כל הטוב הזה הגיע עם ממרח אבוקדו, פלפלים קלויים וממרח גבינת שמנת מתובלת, וסלט ירוק עם עגבניות שרי. היינו כבר כמעט שבעות אך לא לגמרי, וכדי להשלים את התמונה הזמנו גם מחזית 'האיטלקיות' שבתפריט. בחרנו ברביולי גבינות שהיה פשוט דליקטס. הטריות של הפסטה ניכרה בטעמה ורוטב הסיציליאנה שהתלווה לרביולי היה מלאכת מחשבת. הוא הורכב מרוטב עגבניות עם חצילים קלויים וזיתי קלמטה מפתיעים. אל כל זה עוד התלוו מספר פיתויים נוספים כמו גבינת פטה ופרמזן.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על