מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 25.11.2017


עם הראשונות הגיעו לחמניות מהבילות, מאפה ידי הבית להתפאר, עם טפנד זיתים שחורים וירוקים. למרות שידענו שזו רק ההתחלה, לא יכולנו להתאפק. כדי להרגיע את קיבתנו, שפגשה אוכל אמיתי לראשונה באותו היום, הגישו לנו סורבה פסיפלורה ולימון. הסורבה היה קיצי, נעים וטעים.

יש תוכו כברו

העיקריות היו שוס בצורה ובתוכן. נ' ואני היינו מוכנים להסתערות ואחרי הטעימה הראשונית היה נדמה שמתפתח בינינו מיני-קרב: מי ינעץ מהר יותר את מזלגו במנות.

המנה הראשונה היתה דואט קבב פיצוחים עם צלעות טלה ועדשים- הבשר היה רך ועסיסי ולעדשים נלווה טעם וניחוח ברביקיו מעודן. המנה השנייה היתה חזה מולארד ברוטב ציר אווז וקרמל אגוזים על מצע בורגול. המולארד היה מוצלח ושלל הטעמים השתלבו בהרמוניה מופלאה.

לסיכום קיבלנו גלידת וניל עם סילן, צנוברים ופסטה מטוגנת ברוטב טחינה גולמית. אודה ואתוודה: כששמעתי את רשימת המרכיבים, לא הסתרתי את תסמיני הבהלה. מה בין גלידה, טחינה וספגטי, למען השם? לא היה לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים.

המנה לא היתה רק שוס, אלא גם שוק גדול- יצירת מופת של ממש. ואם דברים אלה באים מפיה של מי שאינה מחבבת גלידות, סילן מתקשר אצלה למזון ניו-אייג'י מיותר והיא מאמינה בקדושת הפסטה המבושלת, נראה שתצטרכו לבוא ל"ביסטרו 56" ולטעום.

הארנקים של נ' ושלי לא התמלאו במסעדה ונראה היה שגם היאכטה תצטרך להידחות לחיים הבאים, אבל יצאנו מהמסעדה שבעים ומחויכים מאוזן לאוזן. אווירה קסומה ורומנטית, נוף עוצר נשימה וארוחה נפלאה- מומלץ גם לכאלה שאינם חובשי כיפות.
מאת: עדי אלון
ביסטרו 56 - פינוק בקלאסה
העיקריות היו שוס בצורה ובתוכן. דואט קבב פיצוחים עם צלעות טלה ועדשים- הבשר היה רך ועסיסי ולעדשים נלווה טעם וניחוח ברביקיו מעודן. המנה השנייה היתה חזה מולארד ברוטב ציר אווז וקרמל אגוזים על מצע בורגול. המולארד היה מוצלח ושלל הטעמים השתלבו בהרמוניה מופלאה. מנת גלידת הווניל עם סילן, צנוברים ופסטה מטוגנת ברוטב טחינה גולמית היתה יצירת מופת של ממש. מומלץ גם לכאלה שאינם חובשי כיפות
מסעדה: ביסטרו 56
אחרי שבוע עמוס מטלות ומשימות, החלטנו נ' ואני, שהגיע שעתנו להתפנק בקלאסה. רצינו להרגיש עשירים לערב אחד ולפיכך התנענו את הטרנטה אל עבר המרינה בהרצליה. יפים ומבושמים חלפנו על פני המסעדות בקניון ארנה, עד שהתבייתנו על "ביסטרו 56", ששמענו עליה שבחים ממקורות יודעי דבר.

בשונה מחברותיה אשר בגובה פני הים, "ביסטרו 56" ניצבת אל על. היא לא רק מפוארת ורומנטית כמו שרצינו, אלא גם מתהדרת במרפסת גדולה, המשקיפה אל עבר הנוף היפה בתבל – מעגן היאכטות של שועי המדינה. חרף רוחות הצפון שהחלו מנשבות לעת ליל אחרי חמסין קשה מנשוא, התעקשנו על ישיבה בחוץ. למרות שעורי הזדהה עם ברווזים באגם קפוא, בשום שלב לא הצטערתי על הבחירה.

"ביסטרו 56" היא מסעדה כשרה (היחידה בכל האזור) שבמקור היתה אמורה להיות צרפתית, אלא שמאז השף הצרפתי היתה תחלופת כח אדם. שף המסעדה כיום הוא מורן לידור (לשעבר "בליני" ו"ימה") והוא מציע מזון ים תיכוני אוריינטלי כשר (בהשגחת הרבנות הרצליה) עם יסודות ואיכות צרפתיים.

המספר 56, אגב, הוצמד לשם המסעדה על שום שהיא הוקמה ביום העצמאות בשנה שעברה וכהומאז' פטריוטי לשנת קום המדינה, היא נקראת כך.

על קהל המבקרים נמנים דתיים, תיירים רבים (תתפלאו, יש כאלה) והבלחות של חילוניים. הגיל הממוצע נע סביב 40 ומעלה, גם משום סגנון האוכל וגם משום המחירים הלא מאוד נמוכים. בסופי שבוע מגיעות משפחות ומנות ילדים מוצעות לדור הצעיר במיוחד.

מוכנים לקחת חלק בניסוי נ' ואני התפעלנו מהעיצוב של המסעדה ומהקהל המרשים, בהינו ביאכטות וחשבנו על הדרך הקצרה בה נוכל להשיג את המיליון הראשון שלנו עד גיל 40. לשמחתנו, היינו בין הראשונים שזכו לטעום מתפריט הקיץ הרשמי (שטרם נכנס לתוקפו). כיוון שהיינו חלק מהניסוי, הארוחה האב-טיפוסית הוכנה בידיו המבורכות של השף בכבודו ובעצמו.

רגע לפני שמצאנו פתרון מעשי לעושרנו הפוטנציאלי, הגיעו המנות הראשונות: חציל קלוי מקולף ומעליו טחינה עם שום קונפי ופלפלים וקרפצ'יו בקר בסירופ פירות יער, שהיה בגדר הפתעה. בביס הראשון חשנו את טעמו הנא של הבשר. כששילבנו אותו עם פירות היער, הוא הפך מתקתק-חמחמץ ולתדהמתנו נותר בסופו טעם חריף.

הדפס כתבה שלח לחבר
7073 מסעדות במאגר
”  “ על