מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


כשבאנו היה פנים המסעדה מלא מפה לפה באנשי ההייטק מהחברות שמשרדיהן נמצאים סביב. אפילו כסאות הבר, המתאימים לממהרים שבין האורחים, כבר היו תפוסים. דנה ואני גילינו תושייה והתיישבנו במתחם החיצוני, שגם הוא התגלה כמיקום נעים ונוח, מה גם שליאור המלצרית המקסימה שירתה אותנו היטב. עת התיישבנו כבר הונחו על שולחננו סחוג הבית וחמוצים, שנעשים, כמו כל התבשילים של המקום, יום-יום טרי-טרי על-ידי אשתו ואחותו של אלי. בצענו מרבע כיכר הלחם שקבלנו וטעמנו מהסחוג. הוא היה ממש טעים ומומלץ מאוד לאוהבי החריף – פשוט חריף מעולה.

במסגרת הארוחות העסקיות שמוגשות ב"מאכלים של ברטה" בצהריים ניתן לבחור מהתפריט הכשר בשרי של המסעדה בין מנת בשר בקר, עוף, עוף בזיתים, ממולאים, קובה, מוסקה, מפרום ומנות אחרות. המנה העיקרית מגיעה עם מנת קוסקוס או אורז או פתיתים או תפוחי אדמה או עם תבשיל ירקות. לך תבחר! ההתלבטות הייתה קשה, אבל בגלל שאני אוהבת החצילים בחרתי לבסוף במוסקה. דנה אוהבת הממולאים הצביעה בעד הפלפל הממולא. המנות הוגשו לנו בשתי צלחות נפרדות: כל אחת קיבלה את המנה שלה ובצלחת נוספת את מנת הקוסקוס שנחשבה כתוספת. הדבר גרם לנו להיות מופתעות: "כל כך הרבה אוכל בממש מעט כסף – כל הכבוד!"

המוסקה שלי הייתה טעימה ועשירה. לא רק שהבשר היה טוב והחציל מעולה ושכל ביס היה מלא בטעם, אלא שממש התלהבתי מהרוטב של המוסקה. הרוטב היה באמת עשיר ברמה שלא הכרתי (יותר מזה של אמא שלי...), סמיך ועסיסי. מן רוטב כזה שדרש עוד ניגוב מהלחם הטרי שלנו. המוסקה שלי חוסלה תוך דקות, אבל לפני כן דנה עוד הספיקה לטעום ממנה ולחרוץ את דינה: "ממש טעים!". מנת הפלפל הממולא של דנה הייתה נהדרת גם היא. צלחות הקוסקוס שלנו היו גדושות וטעימות ולמרות שהתמלאנו ממש לא ויתרנו ומילאנו את הצלחות שלנו בעוד קצת סחוג, מחסלות הכל עד הפירור האחרון. נהנות מכל ביס הסתכלנו אחת על השנייה בחצי קריצה. איך הרווחנו ככה – סתם ארוחת צהריים עסקית יחד, וזה מרגיש כמו אוכל ביתי משפחתי אמיתי, עם האיכות והניקיון והשירות כמו בבית (אפילו טיפה יותר טוב)?! "המאכלים של ברטה" – שיחקתם אותה!
מאת: אודליה צדוק
צהריים אצל ברטה
מסעדת "המאכלים של ברטה", הממוקמת בפארק המדע ברחובות, מגישה ללקוחותיה תבשילים כשרים משובחים ממגוון העדות והטעמים שכולנו אוהבים. סתם ארוחת צהריים עסקית במקום התגלתה כתענוג ביתי מפנק במיוחד
דנה, חברתי הביולוגית, עובדת במתחם פארק המדע ברחובות. כמו כל עובד במתחם היא נהנית משפע המסעדות באזור, ותמיד מקטרת לי שאני לא באה מספיק לכיוונה ודווקא היא זאת שצריכה להגיע לתל-אביב, כשמסביבה בפארק המדע כזה שפע איכותי של מסעדות. כשדנה סיפרה שמסעדת התבשילים הביתיים הכשרה "המאכלים של ברטה" החליפה בעלים וגם שיפרה את המנות, השירות והטאץ' שביניהם, לא נשארתי חייבת וכבר ביום החופש הראשון שיכולתי לקחת ניצלתי את ההזדמנות לחגוג עם דנה בארוחת צהריים במקום.

פגשתי את דנה ברחוב פקריס ברחובות, ממש מתחת ל"מאכלים של ברטה", עם חיבוק והצהרה: "איזה כיף לנו ככה באמצע היום!". אלי, הבעלים החדש והמקסים של "המאכלים של ברטה", קיבל את פנינו. נכנסנו וגילינו ש"המאכלים של ברטה" מעוצבת כמו מסעדה מרוקאית קטנה, עם כלי נחושת אותנטיים על המדפים וצבעי חום-כתום שולטים, שנתנו לנו הרגשה שזכינו לאירוע קטן ומושקע באמצע היום. מבעד לדלפק ניתן היה לראות את סירי הענק הרחבים, המלאים במנות הדגל של "המאכלים של ברטה": מפרום, מוסקה, קובה, אורז ועוד ועוד. אם מביטים לעומק המטבח אפשר גם לראות את סיר הענק של הקוסקוס שמתבשל ב"המאכלים של ברטה" מידי יום. והנה לכם עובדה מדהימה – "המאכלים של ברטה" מוכרת כ-14 ק"ג קוסקוס ביום!

הקוסקוס של המסעדה נעשה ביד על-ידי אתי, אחותו של אלי. הדרישה לקוסקוס המיוחד והביתי של המקום גדולה כל כך ש"המאכלים של ברטה" אומנם פועלת בכל יום עד 17:00 אך גם פתוחה בימי שישי למכירה מיוחדת בה המסעדה מספקת את המטעמים הטובים שלה למעוניינים לקחת אותם הביתה. המסעדה אפילו מספקת שירות משלוחים בכל סביבת רחובות-נס-ציונה-יבנה-חולון וישובי האזור, אם במקרה אינכם יכולים להגיע אליה בעצמכם. אלי מספר שהמאכלים המוגשים במסעדה הם בעצם האוכל שעליו גדל בבית, ושאותו אוכלים כשכל המשפחה נפגשת לארוחת ערב שבת. כיון שמדובר בכזה תענוג, המסעדה מספקת ללקוחותיה את אותו אוכל מופלא של ערב שבת גם לקחת הביתה בימי שישי, אבל גם למי שרוצה ליהנות סתם כך מאוכל טוב באמצע יום חול.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על