מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 20.11.2017


ב"בן עזרא הדייג" מקפידים לעשות את המקסימום עם הדגים האיכותיים שיש להם ביד, ולהוסיף "טוויסט" מיוחד בטיגון ובהגשה. לכן, מגישים אותם עם לימון, מעט שום, פטרוזיליה ועשבי תיבול בלבד. במסעדה גם משתמשים בשיטות טיגון ותיבול מיוחדות רק לה, שמעניקות לדגים פריכות מופלאה, כמו שהרגשנו היטב בפה. כל החושים השתתפו בתענוג: קודם כל, המנות גדשו את הצלחת ולא השאירו אף אחד רעב. בנוסף, הריחות הנפלאים שעלו באף השלימו חוויה של טעם ומראה אסתטי.

מיטל, הצלמת המקצועית, הנציחה את האירוע ותפסה פריימים אמנותיים של כולם עם פה לועס. סיוון ורן כנראה נהנו מאוד כי שררה ביניהם הרמוניה יוצאת דופן בזכות הטעמים שבצלחת, ורק גלעד וזיו לא הפסיקו להפריע לכולם (זה כנראה בגלל היין). המלצרית המקסימה מילאה את הצלחות בתוספות ואת הכוסות ביין, והחוויה נמשכה אל תוך אחר הצהריים, פשוט כי אי אפשר לזוז עם בטן כל כך מלאה.

אז המשכנו לקינוחים... התפריט כולל מגוון קינוחים כמו עוגת שוקולד חמה עם גלידה, עוגת סולת עם גלידה, שטרודל תפוחים ועוד). כמובן שיש מגוון שתייה קלה, שתייה חריפה ויינות טובים, שגם עליהם, כאמור, לא פסחנו.

שמענו מהמארחים את הסיפור המיוחד של משפחת בן עזרא, שמתחיל עת עלה לארץ אבי המשפחה, יעקב, מקזבלנקה שבמרוקו בשנת 1951. כבר בנערותו במרוקו נמשך יעקב לים, עבד בסירות הדיג של האיטלקים והפורטוגזים ונחשב כדיג מצליח שלא חשש אף לצלול במים בין כרישים ולדוג דגים במעמקים. את עלילותיו של יעקב, בני משפחתו וחבריו הדייגים ניתן לראות בתמונות הרבות והיפות שתלויות על קירות המסעדה, מה שמעניק למקום החדש הרבה אווירה ואותנטיות.

ביחד עם אשתו מרגלית, התיישב בן עזרא במעברה בעתלית וגידל משפחה לתפארת. מרגלית היא שיזמה בשנת 64', את רעיון הקמת המסעדה בצמוד לביתם שבעתלית. למעשה, זו הייתה המסעדה הראשונה בארץ בה הונהג נוהל 'סלטים חופשי' עם בר של 15 סוגי סלטים. הנוסחה - דגים טריים, סלטים טריים ואוכל בריאות (יש גם לזכור כי השנה חלה עליה של 20% באכילת דגים מטעמי בריאות).

לדברי יעקב, הכול טמון בניהול המשפחתי: תמיד נמצא מישהו מהמשפחה במסעדה לתת מענה. השירות הוא מעל לכל. חשוב להבהיר שלמרות עלויות הכשרות, שהן גבוהות מאוד, המסעדה מציעה מנות איכות במחיר עממי והוגן. לכן, הקליינטורה שומרת אמונים ל"עזרא הדייג" מזה 45 שנים. בגלל שהמקום כשר למהדרין, מגיעות גם קבוצות של מטיילים שחשובה להם הכשרות.
מאת: תומר שי
בן עזרא, אבי הדייגים
מזה 45 מפליאה מסעדת "בן עזרא הדייג" הכשרה למהדרין בעתלית את מטעמי הדגים הטריים שלה, הידועים בצפון ובכל הארץ. לכבוד המעבר למקום החדש והמושקע הגענו למסעדה, חבורה גדולה ועולצת, ודגמנו את כל הדגה. היה כל כך טעים שבקושי יכולנו ללכת
מזה 45 שנים נחשבת מסעדת "בן עזרא הדייג" למקום מיתולוגי - מוסד דגים של ממש, המפורסם ואהוב לא רק בעתלית ובחיפה, אלא בכל הארץ כולה. "בן עזרא הדייג" בעתלית היא מסעדה כשרה למהדרין, שנפתחה כבר בשנת 1964 ומאז עולה ומצליחה לצבור קהל לקוחות גדול ונאמן מכל רחבי הארץ. לאחרונה, עברה המסעדה למיקום חדש (ברחוב הרדוף 87 בעתלית). המקום החדש והמשודרג הוא גדול ומרווח יותר, באווירה טובה ואותנטית, המחוזקת על ידי תמונות רבות של יעקב האב ושל עולם הדייג. כמיטב מסורת "בן עזרא הדייג", השירות מאוד אדיב ומחוייך, וההגשה נדיבה כיד המלך.

הניהול המשפחתי משרה על המסעדה אווירה חמימה ואינטימית. גם הלקוחות, שחוזרים שוב ושוב אל הדגים המשובחים של "בן עזרא הדייג", הופכים עד מהרה לחלק מהמשפחה. בני משפחת בן-עזרא יוצאים מדי לילה למסע דייג, ומהשלל הטרי נהנים הסועדים עוד באותו יום.

לכבוד פתיחת המקום הגענו לפני כשבועיים, חבורה גדולה ומגוונת של אוהבי דגים, לבילוי מהנה של קולגות לעבודה מטעם הבוס המצ'פר שלנו. מצאנו חנייה בקלות (יש שפע חנייה בחינם) ונכנסנו לחלל המרשים והנעים של המסעדה, כשמייד קיבלה את פנינו מלצרית מחייכת שהפנתה אותנו לשולחן ארוך וענקי, המיועד לקבוצות. במסעדה היו סועדים נוספים, אך באוויר היה שקט ורוגע, בזכות המקום המרווח.

כמו כל ארוחה ב"בן עזרא הדייג", גם זו שלנו נפתחה במגוון עצום של סלטים נפלאים, שהוגשו לשולחן ללא הגבלה – ירקות, כרוב, חמוצים, חסה, חצילים, טחינה, לחם מטוגן ומתובל וכל מיני סלטים ייחודיים רק למקום עצמו. מסורת זו החלה עוד בימי אבי המשפחה, שהאמין ש"ככה אוכלים אצלנו בבית – ככה יאכלו גם אורחינו". אבל שפע הסלטים המרשים היה רק הסיפתח. גולת הכותרת של התפריט היא כמובן הדגים.

הצצנו בתפריט, על שפע הדגה הטרייה המוצעת בו: מושט, מוסר, בורי, סלמון, דניס, לברק, לוקוס, לצד פילה בורי בגריל או פילה בס בגריל... המבחר באמת עצום. הדגים מוכנים, לבחירת הלקוח, בגריל או בטיגון, כשהמנות מוגשות כמובן עם מבחר הסלטים החופשי. כתוספת, אגב, ניתן להזמין צ'יפס גדול או קטן, וחשוב להזכיר כי יש גם מנות לצמחונים (מלאווח עם רסק עגבניות, או חביתה עם בצק / ירק).

חבורה גדולה היינו, איש איש וטעמו. כמעט כל הדגים שבתפריט הוזמנו, כשהסלמון, הדניס והבורי היו המבוקשים בחבורה. לא הספקנו לחכות והנה, המנות הוגשו. היינו כבר כמעט שבעים מהסלטים הנדיבים, והיין טשטש את חושינו, מה שלא מנע מאיתנו ליהנות עד מאוד מהעיקריות. מייד נוכחנו שכולם עשו עסק טוב: רפי, שישב בראש השולחן וכבר טעם כמה דגים טובים בחייו, הודיע לנו שהבורי בגריל הוא דג מצטיין ביותר (אך לא ויתר על נגיסות מהלחם המטוגן והמתובל, שניסיתי לגנוב לו ללא הרף). אלונה, ועימה כל אוכלי הסלמון, לא יכלו לדבר מרוב עונג, ואני שמחתי מאוד על הדניס בגריל שלי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על