מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


כמובן שלא יכולתי להתאפק, וכבר במונית חיסלתי את קציצות העוף בציפוי, שהיו משובחות אפילו ללא חימום. כשהגעתי הביתה מייד הכנסתי למיקרו את קופסאות התבשילים, ובינתיים התענגתי על הסלטים. הוולדורף היה מלבב ורענן, ועל כן החלטתי להפוך אותו לקינוח ייחודי ובריא. הקינואה לא הייתה מביישת אף מסעדת בריאות, ובכלל הייתי מרוצה מהאיכות ומהגוון הבריא, הטרי, המזין ונטול השומניות שמאפיינים את כל הסלטים של "בראכה".

'טינג' אחד מהמיקרו וההתרגשות געשה בי: התבשילים של אסתר (או בעצם התבשילים שלי, אם במקרה יגיעו אורחים וישאלו...) מוכנים. כל אחת מהמנות שטעמתי קירבה אותי עוד קצת למרוקו וגרמה לי לשכוח את המולת תל-אביב. קציצות הטלה בסילאן היו נימוחות, מתקתקות ומרתקות, והשתלבו נהדר עם אורז הבר. לביבות הפראסה והבקר היו עדינות, כאילו לא מדובר בבקר כלל, וטעימות במיוחד. ראש הכבש בחומוס היה משובח ונימוח וגרם לי לרצות לחזור לראש השנה. גולת הכותרת, לפחות עבורי, היו הפרגיות הממולאות בקוסקוס, צימוקים וצנוברים. שילוב הטעמים והרוטב הסודי של השפית גרמו לי לפזם שירי הלל והודיה לאסתר במשך כל אותו אחר הצהריים.

בשבת הבית שוב היה ריק מאוכל, אחרי הזלילה הגדולה – והמענגת להפליא – של שישי, אבל "בארכה" נחה בשבתות, כך שלא הייתה לי ברירה אלא ללקק את הקופסאות, להסניף עוד קצת את הטעמים המשכרים של המעדנים הכשרים – ולחכות ליום שישי הבא. הפעם, החלטתי, אקח איתי גם את אסתר ב- TAKE AWAY, שיהיה מי שיכין עוד אם המלאי יתרוקן שוב מהר מדי.
מאת: אודליה צדוק
ברכה אמיתית
במסעדה המרוקאית הכשרה "בארכה" תמצאו שפע מבורך של מאכלים אותנטיים וייחודיים. מבולבלים לנוכח המגוון העצום? אל דאגה, אסתר השפית והצוות הלבבי ישמחו לעזור בבחירת המטעמים שהכי מתאימים לכם
יום שישי. שעת צהריים. תל-אביב. אני מסתובבת תחת הלחות והשמש הקופחת. להכין אוכל לשבת ממש לא בא לי. הפתרון הברור מאליו: להביא הביתה אוכל מבושל, אבל כזה עם הרגשה וטעם של בית. המקום הכי נכון לעשות זאת: "בארכה". המסעדה המרוקאית האותנטית והכשרה, השוכנת במפגש בין בן-יהודה לארלוזורוב, מפעילה מדי יום שישי שוק אוכל, עם המוני סירי תבשילים וקערות סלטים ומבחר כל-כך עצום עד שכמעט אין דרך לדעת מה לקחת. אפילו אני, שתמיד אוהבת שיש שפע אפשרויות בחירה (ולא רק באוכל...), שוטטתי ממושכות ברחבי המסעדה, פעורת פה ועם אף שיכור מרוב ניחוחות, בלי יכולת להחליט.

בשולחנות הסלטים המבחר היה רב ומגוון: סלט סלק, וולדורף, קינואה וחמוציות, חצילים קלויים, פלפלים קלויים, גזר מרוקאי, מטבוחה, חציל בטחינה, חציל מטוגן פיקנטי, עדשים בטופו ושרי, סלט עגבניות מרוקאי, סלט עגבניות שרי בשום, סלט כרוב, מיקס כבושים מרוקאיים. על התוספות כיכבו: אורז בר עם אורז לבן, מג'דרה, שעועית ירוקה בשומשום, שעועית ירוקה בעגבניות, תפוחי אדמה, ירקות קלויים וקוסקוס ביתי.

לפני העיקריות מומלץ לקחת נשימה עמוקה. מוכנים? אז ככה: מפרום, מאפה כבש וחצילים, לביבות פראסה ובקר, עוף בתנור, קציצות עוף עם ציפוי, שלל ממולאים (קישואים, חצילים ופלפלים), קציצות עוף ברוטב, קציצות בקר ברוטב, קציצות טלה בסילאן, כנפי עוף חריף-מתוק, מבחר קציצות דגים על מצע תפוחי אדמה: מוסר, נסיכת הנילוס או טונה (בנוסח חריף או לא חריף), דגים מרוקאיים, צלי כתף בציר, תבשיל שפונדרה (צלעות כבש בציר), ראש כבש בחומוס, גולאש מרוקאי, חזה עוף בלימון, עוף מבושל בפול, עוף בתנור ופרגית ממולאת בקוסקוס, צימוקים וצנוברים.

למזלי, אסתר השפית והצוות החם והמקסים שלה קיבלו אותי באהבה. כן, ממש כך! וגם בהמון סבלנות, כך שבסופו של דבר יצאתי עם שלל מעדנים כשרים שהפכו את סוף השבוע לחגיגה קולינארית של ממש. בזמן שארזתי את המטעמים גונבה לאוזניי שמועה ש"בראכה" דואגת גם לאיכות הסביבה, ומעניקה 10% הנחה לכל החוזר עם קופסא ריקה. מרוצה מהיוזמה הברוכה, ומתרומתי הצנועה להפיכת כדור הארץ למעט ירוק יותר, חזרתי לביתי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על