מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 21.11.2017


אם חשבתם שפה הסתיים סיורי בטורקיה – אתם טועים. לשולחני הגיעה מנת קבב טלה, שהוגשה על מצע ירקות טריים בתוספת עגבנייה ובצל שניצלו על האש. הקבב נראה שמנמן, עסיסי ומפתה. הספיק ביס אחד כדי לגלות שהוא באמת עונה על הציפיות שיש לי מבשר איכותי ועשייה מופתית. התיבול היה במידה, ואפשר לבשר האיכותי לתת את הטון ולשיר סולו. אני מצידי שרתי מעונג. למרות שכבר הייתה שבעה יתר על המידה לא הפסקתי לאכול. על הטחינה שהצטרפה למנה לא ויתרתי ואכלתי אותה בכפית. ונחשו מה? גם היא, כמו כל מטעמי "איה סופיה", תוצרת ידיה של פאני.

למרות שהשעה הייתה כבר מאוחרת והייתי כבר מפוצצת, לא ויתרתי על קינוח. מסתבר שפאני גם מכינה קינוחים בעצמה. הזמנתי לעצמי מנת מלבי, על-מנת להתקרב טיפה יותר לארץ, ולהתחיל לנחות. המלבי, שכמובן היה פרווה, התגלה כקרמי ומתקתק, ותוספת הסירופ המיוחד הקנתה לו מתיקות וארומה של יין. לזה אני קוראת סיום מוצלח לארוחה טורקית מפוצצת. עכשיו כבר שרתי בטורקית. אחרי 3 שעות ב"איה סופיה" הצלחתי להיפרד לשלום מפאני ומאיציק. כשקמתי גיליתי שבחוץ מחכה לי יפו, כמו לפני 3 שעות. הבנתי ש"איה סופיה", היא כמו אבטיח: יפו מבחוץ, טורקיה מבפנים.

כשהתחלתי ללכת ברחובות יפו מצאתי את עצמי ממלמלת מילים שנדמה לי שהיו בטורקית ושאני משוכנעת שהפירוש שלהן הוא: "פאני, אני עוד אחזור, ובגדול!".
מאת: אודליה צדוק
איה סופיה – טורקיה בהכל כלול!
מסעדת "איה סופיה" הטורקית היפואית היא נחמה מוצלחת ביותר לאלו מאיתנו שלא טסו לנופש אצל השכנה הלוהטת והאהובה. במסעדה ממתין לאורחים תפריט עשיר במאכלים טורקיים אותנטיים ומופלאים והרבה פינוק כשר ומשובח.
מסעדה: איה סופיה
עונת הקיץ בעיצומה. חצי עם ישראל מתרכז באוגוסט הזה בטורקיה, נופש לו עם איזה קבב ביד אחת וחגורת עור חיקוי-מושלם-של- דולצ'ה-וגבאנה בידו השנייה. שאר הישראלים, וביניהם אנוכי, נשארים פה על-מנת לשמור על מה שיש, ולאפשר לטורקופילים שבינינו להמשיך לנפוש, כאילו אנחנו לא נותרנו מאחור משועממים וספוגי לחות ממיסה. בחדשות מסר החזאי על עומס חום כבד בישראל ובאסה כללית לאנשיה, עקב חוסר ההינפשות. אז אחרי שכל מכריי החליטו לנפוש בטורקיה ואחרי שאני שקעתי בבאסה מועכת, החלטתי לפרגן לעצמי אחר-צהריים חופשי לאיזו ארוחה טוב במסעדה יפואית אותנטית. "הכי קרוב לטורקיה", נחמתי את עצמי. ובאמת, רצה הגורל והביאני למסעדת "איה-סופיה" הטורקיה הכשרה. חשבתי שאולי היא תיתן לי קצת מהקבב הטורקי המעולה הזה שכולם מדברים עליו, ותגאל אותי מייסורי טורקיה שמקננים בי.

עת נכנסתי קיבלו את פני המארחים ובעלי הבית פאני ואיציק. זה באמת עשה לי טוב לדלג לשולחני בענטוזים עדינים לצלילי טורקיה שהתנגנו ברקע. (עת השתחררתי הרופאים המליצו לי ביקור חודשי בנמל התעופה, אבל זה בלתי אפשרי, מתוקף התקופה). התיישבתי לשולחן והזמנתי ממארחיי החביבים את מה שיכול להנחית אותי בארץ הקייט הנצחית.

הידקתי חגורות ונחתי באיסטנבול. למנות פתיחה קיבלתי מבחר סלטים, בהם: פיאס – סלט שעועית ופטרוזיליה, פאנג'ר – סלט סלק חמוץ, פט לאג'ן – סלט חציל קלוי, וסלט גזר חריף. אחח... כולם היו לטעמי, אך סלט הגזר הוכתר כמלך הסלטים של היום שלי. על-מנת להמשיך ליהנות מהסלטים התעופפה לשולחני גם לאפת לחמאג'ון, שהייתה הכי טעימה שאכלתי בחיי. דקה, חמה, מתובלת כהלכה עם טיפה חריפות אותנטית, ופירורי בשר. אני לא יכולה לתאר לכם עד כמה זה היה טעים. זה מה שנקרא מעדן מלכים, מעשה ידיה של פאני להתפאר, להתהדר ולשבח!

בעודי עוצמת את העיניים ומטיילת לי ברחובות איסטנבול הוגשו המנות העיקריות לשולחני. הראשונה, קציצות בקר ברוטב אדום עם קוביות חצילים מטוגנות ותפוח אדמה, שהוגשה בתוך מחבת קטנה והתגלתה כמעדן. הבשר האיכותי נתן את הטעם, והתוספות היו על תקן "כל המרבה הרי זה משובח". המנה השנייה הייתה קארני יאריק – סירות חצילים ממולאות בבשר טחון ברוטב עגבניות, שאיתן הפלגתי הרחק-הרחק במפלי דודן. סירות החצילים היו כל-כך טעימות שהתחלתי ממש להעריץ את ידיה של פאני. החצילים היו רכים ובשרניים, והבשר הטחון השתלב במסירות עם הסירות ורוטב העגבניות. הרוטב היה סמיך במידה וטעים כשלעצמו. תענוג.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על