מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


לאחר שהתיישבנו בנינוחות ונרגענו מהדרך הירוקה והיפה הגיע הזמן להתעסק במה שחשוב באמת – האוכל. את הארוחה פתחנו בפוקאצ'ה חמה וטרייה, הנעשית במקום (מלווה בממרחים, קריספית ומזמינה); טורטיה במילוי נתחוני בקר ועוף עסיסיים (המילוי נתן את הדגש למנה); קבבוני טלה על מצע טחינה ירוקה (אין כמו פוקאצ'ה שספגה את הטעמים של הטחינה); ושיפודי סאטה ברוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס (אוריינטלי ומעניין). את האוכל ליווינו עם יין אדום מרלו שיראז קברנה, מהסדרה האזורית של כרמל מזרחי (מרענן, עשיר אבל בכלל לא כבד) וכן עם בירת הבית שנקראת בירת ארנולד'ס (עשויה במקום ופשוט נהדרת).

למנה עיקרית קיבלנו פלטת בשרים גדולה, שהכילה את ארבעת המינים: אנטריקוט, סינטה, אסאדו ופרגית. הבשרים היו עשויים היטב, בולטים באיכות מן המעלה הראשונה ומוגשים חמים על פלטה לוהטת ומפנקת. אחרי שכבר נראה היה שהגענו לקצה גבול יכולתנו ומילאנו בגבורה אחר משימתנו העיתונאית החשובה, נשאר רק לראות האם הקינוחים יסיימו את החגיגה (שהרי דעה רווחת היא שקינוחים ומסעדה כשרה לא תמיד חיים בהרמוניה). לשמחתי התברר שכשמדובר בשף מחונן כמו אורי (ומקסים, חשוב לציין) אז הארוחה מתוקתקת לאורכה ולרוחבה. הסופלה שוקולד הוכיח מעל לכל ספק שמקצוענות היא תכונה הכרחית כשבאוכל עסקינן.

שאלתי את אורי על הקהל של המקום. לדבריו עיקר הסועדים מגיעים מהבירה הצפונית חיפה, וכן מהאזור, אך לא מעט פריקים של המסעדה יעשו גם את כל הדרך מתל אביב ואף מירושלים כדי ליהנות מחברתו של השף. אז דעו לכם שארנולד'ס בהחלט יכולה להוות שיקול מרכזי לתל-אביבים שביניכם המתלבטים לגבי מעבר לצפון. וכך אני מסכם ואומר: גם אם אין עבודה והעתיד נראה קודר, כשאורי במטבח והאוכל משובח מי צריך יותר?
מאת: גלעד אנגלברג
לוהט בצפון: מי אמר גורמה ולא קיבל?
במסעדת השף ארנולד'ס, השוכנת בצפון במושב הציורי נתיב השיירה, תזכו לארוחת גורמה בשרית כשרה ומצוינת, שיכין עבורכם שף אורי ארנון המוכשר. ואפילו הקינוחים הכשרים יהיו חוויה בלתי נשכחת. חוויה
מסעדה: ארנולד'ס
לא בכל יום יוצא לי להגיע למושב נתיב השיירה. יותר נכון לומר שהביקור שלי בארנולד'ס בשבוע שעבר היה הביקור הראשון שלי במושב, ושלמעשה לפניו אני לא בטוח שידעתי איפה זה בדיוק יוצא נתיב השיירה.

הגעתי למקום בבוקר-צהריי יום ראשון כדי לבדוק מה קורה שם בצפון, ובכלל לראות האם גורמה וכשרות יכולים לשכון יחד. הכניסה למסעדה השאירה עליי מיד חותם, כיוון שהמסעדה שוכנת במבנה עץ רחב ידיים ומרשים, בעל מראה כפרי משובב לב, עם תקרה גבוהה ומשולשת, אשר מסתתרת מתחת לגג הרעפים של המקום. בפנים תגלו שולחנות עץ יפים ומאסיביים, המחופים במפות בצבע יין עז, כסאות נוחים עם משענות גב גבוהות, ושפע חלונות רחבי ידיים, המשקיפים לנוף היפה שבחוץ, ואל המדשאה הירוקה המקיפה את המסעדה.

שף המסעדה, אורי ארנון הוא בעל סיפור אישי מרתק ויוצא דופן. אורי, תל-אביבי במקור (לא סתם תל אביבי אלא הארדקור תל-אביבי – רחוב הירקון במרכז העיר), בא מבית דתי עם רקע של אב משוויץ שעבר גיור. במהלך שירותו הצבאי עזב אורי את הדת ובהמשך התחתן עם בת קיבוץ בית העמק ועבר צפונה. לפני כשלוש שנים, ולאחר עבודה וצבירת ניסיון רב בתחום הקולינארי באזור הצפון, החליט אורי לפתוח מסעדה משלו ואז נולדה ארנולד'ס. כשאני שואל אותו על ההחלטה המעניינת של פתיחת מסעדה כשרה באזור, מספר לי אורי שהדבר נבע משני שיקולים עיקריים: הרקע הדתי שממנו בא, יחד עם הרצון לקיים צורת חיים נורמאלית ולא להשתעבד לעבודה בכל ימות השבוע.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על