מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


צמד השפים המוכשרים של "אנג'ליקה" עושה פלאים גם בתחום הקינוחים הכשרים שהוא מפיק תחת ידיו, ומציע שלל מנות אחרונות, הכל על-פי טעמם של האורחים ומידת התעוזה הקולינארית שלהם. אנחנו נהנינו מפודינג טפיוקה מפתיע ומסופלה שוקולד איכותי עם טאץ' מקורי. למי שלא מכיר, הטפיוקה הינו שורש עמילן, שב"אנג'ליקה" זוכה לבישול עם חלב קוקוס וסירופ פירות יער, והופך למעדן נהדר ולא שגרתי. סופלה השוקולד החם הוגש לצד פירות יער טריים וסורבה פירות יער מצוין, שעורר בנו געגועים לקיץ...

גם הברמן של "אנג'ליקה" לא חסך מאיתנו פינוקים: ההתחלה הייתה קלאסית, עם יין אדום של סגל (בציר 2005), אחר-כך הצטרפו שני סינגל-מאלטים משובחים במיוחד – לפרויג וגלנפידיך, ולבסוף הוגש לנו ליקר אוכמניות, שהיווה סיום מושלם לארוחה מופלאה. לגמרי!

ההכרזה: כדאי לכם למצוא סיבה למסיבה, ולהזמין מהר מקום ב"אנג'ליקה" – את החוויה שיעניקו לכם זוג השפים המרתק מרכוס וארז אתם תזכרו לטובה עוד הרבה הרבה זמן!
מאת: כרמית צברי
דרושה: צעירה, איכותית ושומרת כשרות
ב"אנג'ליקה" הירושלמית החדשה והלוהטת מלהטטים שני שפים מוכשרים להפליא – מרכוס גרשקוביץ וארז מרגי. תמצאו בה, מלבד אווירה נפלאה ומקום בילוי מקסים, מזון גורמה כשר שיעורר בכם בעיקר תאווה לעוד, ועוד ועוד...
הבשורה: מסעדת שף חדשה ומאוד מדוברת בשם "אנג'ליקה" נפתחה בבירה. "אנג'ליקה", שחוגגת בסך הכל יומולדת ארבעה חודשים, כבר הפכה לשם דבר וצברה לה, בהתאם, קהל סועדים מרשים, בעיקר בזכות זוגיות מנצחת של שני שפים עם רקורד מעורר התפעלות (ותיאבון...): מרכוס גרשקוביץ ("ארקדיה", "קנלה", "רפאל") וארז מרגי ("קנלה", "רפאל", "Bid", "Boulevard", ו- "Tabla").

המסעדה הכשרה שוכנת מתחת למלון מונטיפיורי, במדרחוב ש"ץ הקטן והמקסים שמארח גם חנויות ספרים ובגדים מוצלחות. עיצוב הפנים רגוע ועדין: בר ארוך עשוי עץ יפהפה, ציורים מופשטים על הקירות, טפטים אסתטיים, נברשות קריסטלים אציליות, תאורה רכה, מפות צחורות על השולחנות וסכו"ם בוהק. גם הצוות משרה על האורחים אווירה חמימה ולבבית – המארחת המקסימה והמלצרים האדיבים טרחו כל העת לספק את מאוויינו, ותאמינו לי שהיו הרבה כאלה...

עוד לפני המנות הראשונות, הוגשו לנו פרוסות לחם טרי וחם עם חמאת שום (לא חלבית, כמובן), שמן זית ואנטיפסטי – קישואים, חצילים, עגבניות שרי מוחמצות ופלפל אדום צלויים בגריל, ומתובלים בשמן זית ועשבי תיבול. מהאנטיפסטי אפשר לאכול כמה שרוצים – ואת האנטיפסטי של "אנג'ליקה" רוצים ורוצים – אבל כדאי להשאיר מקום לטעמים שעוד יבואו. אנחנו, בכל אופן, השארנו עד מהרה צלחת ריקה למשעי, והסתפקנו בעוד תוספת קטנה בלבד. אחר-כך זכינו בכבד אווז עם קיווי וארטישוק ירושלמי, ובבס הסלע עם פירה תפוחי אדמה וירקות שורש, עגבניות צלויות ונענע. שתי המנות נהנו מטעמים מקוריים וכובשים, ועשו לנו חשק לעוד. הרבה הרבה חשק!

לעיקריות חלקנו שתי מנות: פסטה רדיאטורי תוצרת בית ברוטב עשיר, שכלל שפע עגבניות צלויות, פטריות פורטבלו, קונפי שום, שעועית ירוקה וזיתים שחורים; וסטייק פילה בקר, שלצידו הוגשו שעועית ירוקה טרייה וגראטן ירקות כתומים: בטטה, גזר ודלעת עם קרם טופו וכרישה. סטייקים רבים אכלתי בחיי, אך טעמו של סטייק זה היה אחד הטובים שבהם. הנתח המובחר והעסיסי והוכן ביד אומן במידת מדיום רייר מדויקת והדהים עם כל לעיסה ולעיסה. השעועית התפצחה לנו בפה והגראטן התגלה כתוספת נהדרת. הפסטה הייתה מעולה אף היא. אין דרך אחרת לומר זאת – התרגשנו מהטעמים, הריחות והתחושות שחגגו אצלנו בפה ובלב.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על