מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


היינו ממש מרוצות מהשלב הראשון, וכבר חיכינו למנות הבאות. "קפה בעלמא" מכינים את רוב מרכיבי המנות בעצמם, החל ברצועות הפסטה וכלה ברטבים. הכל מעשי ידיהם להתפאר. קיש בטטה ולזניה חצילים הומלצו על-ידי מעיין המלצרית ולא יכולנו שלא לקחת אותם. המנות הגיעו עם סלט ע-נ-ק-י, מה שמעיד באמת על יד רחבה. כשקיבלנו את המנות צחקנו, מכיוון שרצינו להזמין סלט למנה ראשונה, ופה העיקריות השלימו את החסר. אומנם זהו רק סלט "בצד", אבל הוא היה איכותי, טעים ונהדר, עם ירקות קצוצים דק, דבר שאינו טריוויאלי כלל וכלל. הרטבים שליוו אותו, וכמובן נעשים במקום, היו מענגים ורק הוסיפו עוד עניין לסלט הנהדר. מה שעוד היה משותף ללזניה שלי ולקיש של ורד היה ששתי המנות לא היו שומניות. ורד חברתי היא דיאטנית במקצועה ולא הפסיקה לשבח את המנות, את חוסר השומניות, את הסלט הגדול, הצבעוני והקצוץ.

"וואו איזה טעים היה", גנחה ורד כשסיימה את המנה, ואני עוד נשנשתי את הסלט בזמן שורד תופסת את בטנה ונאנחת. "אני עובדת קשה", סיננתי לורד תוך כדי סיום הסלט הגדול. את הלזניה שלי טרפתי חיש קל, היא הייתה טעימה, נימוחה ועסיסית. גם הקיש של ורד ניחן באותן תכונות. היינו ממש מרוצות.

אל כל כוס קפה שמזמינים ב"קפה בעלמא" נלוות עוגיות שבלולי שוקולד, שהן עוגיות הבית שנעשות (כמובן) במקום, והיו ממש טעימות, עשויות להפליא ואפילו גרמו לי לבקש מאורי מנהל המקום את המתכון. לא הפסקתי לנשנש, אבל בכל זאת לא ויתרתי על קינוחים (מעשי ידי העובדים כמובן). וכך, למרות שבטננו כבר לא יכלה "לסחוב" עוד הרבה, הזמנו עוגת גבינה פירורים ופאי תפוחים, שבחרנו לנו מתוך שלל הקינוחים של המקום. אוי... כמה שהיה לנו טעים. הקינוחים של "קפה בעלמא" היו מתוקים במידה ועשויים בקפידה. חפרנו עם המזלגות ולא הצלחנו להפסיק להתענג, ולנשנש עוד ועוד מהמתקתקים הללו. בסיום ההנאה בירכנו את מעיין ואורי לשלום ותודה ויצאנו מהמקום. לא תיארנו לעצמנו מעולם שלהכיר קהילה חדשה, ולפרגן לחבריה, יכול להיות כל כך טעים!
מאת: אודליה צדוק
בעלמא ולא בעלמא
"קפה בעלמא" השוכן בפתח-תקווה מציע חוויה ייחודית – היכרות עם קהילת פגועי נפש המפעילה אותו בצורה מעוררת השתאות, לצד ארוחה חלבית-כשרה מצוינת. לא צריך יותר
מסעדה: קפה בעלמא
בזמן האחרון מול "האח הגדול", בימי הריאליטי והאינטרנט ותרבות האינסטנט, אני שואלת את עצמי: "לאן נעלמה הנפש שלנו? איפה הערכים? איפה המעשים הטובים? האהבה לזולת? קבלת השונה?" נראה לי שקצת שכחנו לצאת מהקופסה של עצמנו, לתת ולאהוב. בעולמנו הנוכחי רק חלק קטן מאתנו עושה, מתנדב ורוצה לתת, רובנו כלל לא חושבים על כך, ויש גם חלק קטן שרוצה, וטרם קיבל את ההזדמנות. "קפה בעלמא" הינו קפה שממוקם ברחוב איכילוב בפתח-תקווה. הקפה הוקם על-מנת לתת מענה תעסוקתי לפגועי ומשוקמי נפש. "קפה בעלמא" מעסיק כ- 20 עובדים פגועי נפש, והוא נמצא בבעלות משרד הבריאות והאגודה לבריאות הציבור.

לקחתי את חברתי ורד והפלגנו לפתח-תקווה, כדי ממש "לצאת מהקופסה" גם במיקום וגם במתן הזדמנות לאנשים אחרים לשרת אותנו ולארח אותנו ביד רחבה. המלה 'עלמא' פירושה 'נפש' בספרדית ו'עולם' בארמית, מה שאומר ש"קפה בעלמא" מחבר אותך היישר לנפש, ללב הרחב, ולחוויה הייחודית שנבראת מעצם העובדה שאנחנו האורחים ופגועי הנפש – המארחים. המקום מעוצב בעידון וחמימות, עיצוב כזה שאפשר לפגוש גם במושב כפרי פסטורלי וגם במרכז תל-אביב.

הגענו ל"קפה בעלמא" באחר-צהריים סתווי וקריר אחד. עיינו עמוקות בתפריט הכשר-חלבי של המקום. את העסקיות המיוחדות כבר פספסנו, אבל זה לא הרתיע אותנו והתחלנו להזמין מכל הבא ליד. ורד ואני לקחנו ממרקי היום: מרק בטטה לי ומרק ירקות לורד. שניהם היו טעימים וסמיכים במידה מדויקת. הם הגיעו עם לחם הבית – לחם כהה, פרוס ומהביל, ועם חמאות נלוות, מה שבדיוק היה חסר על-מנת לסגור את הטעמים למנה הראשונה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7071 מסעדות במאגר
”  “ על