מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 19.11.2017


ביקשנו זמן לחשוב לפני בחירת העיקריות, אך המלצרית המליצה לנו למהר ולבחור, כי לוקח מעל 20 דקות עד הגשתן. אולי זה חלק מאותה תחושת זרות אליה כיוונתי בנושא הטקסיות: אולי כך נהוג במקומות שכאלה. באדיבות רבה ואולי בלי להתכוון, חשתי לחץ מסויים למהר ולבחור. אולי חזותנו היומיומית, לבושים ב-T שירטס בתום יום עבודה, בצירוף ההיסוסים בבחירת המנה, התפרשו אצל המלצרית כחוסר אונים שמצריך סיוע עם מידה של סלחנות כלפינו, אלה שלא רגילים בבילוי אנין של ממש. לקחתי את העניין כחלק מהחוויה: כנראה שכדי להתנסות בגורמה אמיתי, נגזר עלינו להרגיש כפלבאים שהעזו להציב רגל במחוזות הפטריקים הנעלים...

מתוך תחושת מחוייבות למעמד וציפייה אמיתית להמשך החווייה הקולינארית, התאפסנו על עצמנו ובחרנו בעיקריות: אני לקחתי אנטרקוט בגריל ברוטב בורדולייז (100 ₪), וידידי הלך על ספייריבס עגל חלב (במרינדת יין לבן, סילאן ושום בליווי חלת בצל – 100 ₪). לא נשאלתי למידת העשייה של הבשר ושכחתי לציין בעצמי את העובדה, שאינני אוהב בשר שאינו עשוי (העדפתי – Medium Well). עם זאת, שוב הוכח שבכל הנוגע למנות המוגשות, כאן יודעים את העבודה: לשולחן הגיע האנטרקוט, חום, עבה ומרשים, עשוי במידה המתאימה, בפנים רך אבל לא נמס מדי בפה. בשר טוב כבר אכלתי לא מעט בחיי, והאנטרקוט הזה, גורמה או לא גורמה, שייך לליגה גבוהה מאוד, בלי יותר מדי תחכום (וכך רשמתי לפניי כי זה עתה הוזמה מוסכמה נפוצה נוספת, לפיה אוכל גורמה מלווה בהכרח ב"פלצנות", סליחה על הביטוי. האנטרקוט היה אמיתי, פשוט טעים). כתוספת משלימה לעיקרית הגיעה פשטידת תפוחי אדמה רכה וטעימה, שטעמה בן דוד רחוק ואריסטוקרטי של הצ'יפס העממי. תוספת טעימה ולא כבדה, שנאכלה בהנאה.

גם חברי ל' נהנה מאוד מהספייריבס, שמתוך טעימותיי התגלה כראוי לכל המחמאות של האנטרקוט. לאחר מנוחה קלה, סיימנו את הבילוי בקינוח משותף של פונדנט שוקולד חם ברוטב פסיפלורה (30 ₪) – שוקולד חם ונמס, עטוף בציפוי שוקולד עוגייתי רך ולצידו כדור גלידת מוס ברוטב פסיפלורה. מתוק וטעים באמת, ותוך דקות לא נותר לו זכר.

הנה, בכל זאת ולמרות החששות, הנאתנו היתה שלמה. הגורמה הצרפתי התגלה כידידותי וטעים וגם כשרותו של המטבח לא מנעה מאיתנו, אוכלי שרצים בימים כתיקונם, למצוא מענה איכותי ומשביע באמת. אני בטוח שבפעם הבאה שאבוא, אתמצא יותר בכללים ואמצא את הדרך ליהנות גם מהשירות, שבהחלט לא היה רע: הוא פשוט מכוון לאנשים שיודעים את כללי הטקס...
מאת: תומר שי
אלהמברה: גורמה כשר לפי כללי הטקס
"אלהמברה" ביפו היא מסעדת גורמה בשרית גלאט-כשרה בסגנון צרפתי. אורחי המסעדה, רבים מאנשי המי ומי, נהנים מאוכל איכותי, שממחיש את איכויות הגורמה; אנחנו הצנועים, שלא רגילים באוכל אנין כל כך, למדנו אט אט למצוא כאן את מקומנו והתמודדנו בכבוד עם כללי הטקס. עברנו, בלי ספק, חוויה קולינארית ברמה גבוהה מאוד. מומלץ למי שמחפש התנסות של טעם ואווירה מוקפדת, עם מחירים שהם מעל הממוצע, אבל לא בלתי מושגים
מסעדה: אלהמברה
ביקור במסעדות גורמה אמיתיות, בעלות מוניטין, מסורת וקהל לקוחות אנין ובעל אמצעים, עשויות לעורר אצל אדם דל אמצעים כמוני כמה תחושות במקביל: תשוקה לחוויית אוכל ברמה אחרת, לצד החשש שמא אלך לאיבוד בין שלל מאכלי הגורמה היוקרתיים. רצון לטעום משהו מהחיים הטובים, יחד עם יראת כבוד כלפי כללי טקס, שאולי לא אמצא בהם את מקומי הצנוע.

עם זאת, לא החמצתי את ההזדמנות שנפלה לידי עת הציע חברי ל' לסור למסעדת "אלהמברה" היפואית, מסעדה מליגה שבדרך כלל נמצאת גבוה בהרבה ממקומות הבילוי הרגילים בסקאלה שלי. זה לא רק המחירים, שבמקרה זה אמנם אינם נמוכים, אבל בהחלט בהישג כיסם של רוב בני המעמד הבינוני, אם חשקה נפשם בארוחה איכותית מפעם לפעם. יותר מזה, זו התדמית, שמביאה עימה למקומות כגון אלו מילייה חברתי גבוה ונישא, ורמת השירות הגבוהה, שכשחושבים על זה, תובענית למדיי גם עבור הלקוח – מי שרגיל למסעדות עממיות, עשוי להיות מובך מול שמות מנות מורכבים או כללי טקס של התאמת המזלג הנכון למנה הראשונה, להבדיל מזו העיקרית...

אני חייב לומר, שרוב חששותיי התבדו. עת ערב הגענו, ל' ואני, ל"אלהמברה" שבשדרות ירושלים ביפו, ודי בלטנו בנוף האנושי: לרקע מוזיקת פסנתר וכינור שבקעה מידי נגנים רכי הבעה, ראינו סביבנו אנשים מעונבים, רובם מבוגרים מאיתנו, חלקם הגדול חובש כיפות, וכמה מפורסמים מתחום הפוליטיקה והתקשורת. "אלהמברה" היא מסעדת שף וביסטרו גלאט-כשרה, שמגישה תפריט בשרים ודגים שעיקרם מהמטבח הצרפתי. עיצוב המקום אנין ומוקפד, אך לא מהודר יתר על המידה – אחרי הכול, מקום שמודע לעצמו, לא צריך הצטעצעות יתר כדי להכריז על איכויותיו. האווירה היוקרתית נוצרת מאליה, משתקפת בעיני האנשים, זורמת דרך המלצרים, מתוך האיפוק הכללי, ובעיקר כמובן מדבר בשם עצמו האוכל, החלק שלשמו, בסופו של דבר, התכנסנו כאן.

לאחר התלבטות קלה מול תפריט שבמכוון אינו גדול מדי – שהרי כאן מתמחים בגורמה צרפתי ולא יורים לכל הכיוונים – הלכנו על מנות ראשונות של רביולי פטריות על מצע ארטישוק בשמן זית ולימון (40 ₪), לצד קרפצ'יו בקר בשמן זית חומץ בלסמי ובייבי סלט (35 ₪). ל', איש הרביולי, הלך על המוכר: שאר המנות, ככל ששמן מצטלצל יפה, נראו לו זרות לפיו חובב ההמבורגרים והפסטה. הרביולי, ממנו טעמתי גם אני, הורכב מארבעה כיסוני בצק רך, שעטפו בליל פטריות שטעמו רענן ומיוחד. בהחלט הזכיר את טעם הפסטות המוכרות לנו, אבל עם איכויות של... כנראה שזה טעמו של גורמה! גם הקרפצ'יו הוכח כמנה ראשונה ראויה בהחלט: רצועות הבקר המאדימות, עם שמן זית ופלפל כתוש גס מלמעלה, היו אמנם פחות משביעות מהרביולי (בשביל זה יש את העיקריות שבדרך...), אבל טעמן עדין ומלטף. אפילו את חתיכות החסה העדינות כיליתי עד תומן בהנאה רבה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על