מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 21.11.2017
ממולאים בעשבי תיבול ומוצרלה (28 ₪). הארנצ'יני ("תפוזים קטנים" באיטלקית, על שום צורתם) הם למעשה הפלאפל של האיטלקים. אלפרדו עושה מלאכתה נאמנה ומגישה ארנצ'יני שחומים, פריכים ועסיסיים, המוגשים על רוטב נעים של עגבניות.

גם העיקריות הוכיחו קו דומה של מנות טובות. כך הייתה מנה של פילה דניס, שנאפה בתנור לבנים עם שמן זית, והוגש על מצע של פטוצ'יני אלה-אוליו (פסטה בשמן זית ושום) (89 ₪). באופן שאינו טריוויאלי, הוכן הדג בדיוק עד למידה הנדרשת על מנת שיוותר עסיסי. לצד זה, הוגשה לנו לזניה פטריות (45 ₪), שכללה דפי פסטה טרייה, פטריות מסוגים שונים, רוטב עגבניות ומוצרלה. לזניה כהלכתה, שהייתה עשירה ביותר ומלאה בטעם.

את האוכל ליווה יין נחמד ביותר, קברנה סוביניון פרייבט קולקשן של כרמל, שנמכר במחיר שפוי של 25 ₪. תפריט היין הנו מצומצם, אך כולל פנינים כמו בלנד של יקב יתיר המצוין, הנמכר במחיר נעים של 140 ₪.

לאחר כל אלה, כאילו כלום, הונחה לפתחנו פלטה מרשימה בגודלה, הכוללת דוגמאות של מגוון קינוחי המקום. הקינוחים נראים מצוין כולם, יש לציין. בהומאז' לחובשי הכיפה הרבים שאכלסו את המקום, נטלנו לעצמנו כיפת קרם ברולה, שהכילה בסיס מרנג, קרם ברולה, קרם שוקולד וציפוי שוקולד, לא פחות. זה, לצד אספרסו כפול, היוו סיום מושלם לארוחה כיפית בליל קיץ חמים.
מאת: אמיר בלנק
אלפרדו: איטליה הקטנה של פתח תקווה
בפארק אזורים, עמק הסיליקון שבפתח תקווה, שוכנת פנינה איטלקית אמיתית: מסעדת אלפרדו הכשרה. אחרי עיקריות של פילה דניס עסיסי ולזניה פטריות עשירה, מלוות בקברנה סוביניון תואם, הפכנו למאמינים. אלפרדו, אופרה קולינארית כדת וכדין
רבותיי, הפתעה. ביקור ערב בפארק אזורים שנבנה לצד כביש גהה, לצד פ"ת, הוא חוויה משחררת. ביקרנו במרבית עמקי הסיליקון הפזורים במרכז השבע של מדינתו השסועה, ובכולם מרחף מתח קל של עבודה אף בשעות הערב, כמו תלמיד שנקלע לבית הספר לאחר שעות הלימודים. לא כך בפארק אזורים, שתוכנן ונבנה בתבונה כמתחם רחב ידיים, טובל בירוק ושופע בריכות מים, שבנייני המשרדים החדישים שבו מרווחים זה מזה ומגלים שמים כחולים. לצד אלה, שטחי חנייה אינסופיים, המשרתים במשך היום את המוני העובדים, עומדים בשעות הערב לרשות באי המסעדות הפזורות במתחם, חינם אין כאסף.

השילוב היוצא מן הכלל, ביחד עם יתרונות נוספים של מסעדת אלפרדו, הביאו לכך שבשעות הערב המסעדה הומה מפה לפה, מלאה בסועדים שהגיעו מכל קצוות.

מתוך היותה של אלפרדו מסעדה כשרה, נהגו כאן בחכמה, ומראש ויתרו על מנות בשריות, באופן שמפנה למטבח המסעדה מרחב שלם של אפשרות למנות חלביות, טעימות ואיכותיות. בכך, מהווה המסעדה אבן שואבת גם לצמחונים שבינינו (אנשים מוזרים כשלעצמם). הכשרות במסעדה נשמרת תחת הרבנות פתח תקווה, בהשגחת הרב שרעבי.

ביום רביעי השבוע הגענו לביקור שטח באלפרדו. מזג אוויר מצוין ורצון לעשן הציב אותנו במרפסת הנעימה של המסעדה. שעת מבחן ראשונה הגיעה עם מנה של מרק בצל. ובכן, ללא כחל וסרק אחד ממרקי הבצל הטובים שיש: כהה, עשיר, קטיפתי ומתחנף (כמוני). גם המנות האחרות הציגו קו אחיד של אוכל פשוט, טעים ונעים, שהוכן ביד אמונה מחומרי גלם טובים. לראשונות קיבלנו פטריות ממולאות בגבינת עיזים ואגוזים (28 ₪). הפטריות צופו בפירורי לחם, טוגנו והוגשו על מצע של רוטב אלפרדו, שהיה באופן מפתיע קליל ועדין. עוד הזמנו כמתאבנים ארנצ'יני, לאמור כדורי ריזוטו פריכים,
הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על